icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

lulu1217
7. mar 2023

@katenka2 ale áno! mne sa zdá, že ty sa z každej kaluže, rozumej sračky, dokážeš aj sama dostať 😁

katenka2
7. mar 2023

@lulu1217 tak dik! Potesilo 😉

michaelanova
7. mar 2023

@lulu1217 fuha, ja som mala robene ct pred 2 rokmi, kedze som mala po covid valcine podobne stavy s hlavou, tam bolo vsetko ok, ziadny nalez, tak uvidim, co teraz. Myslis, ze to moze byt zo stresu alebo z tej chemo? Mna desia aj tie oci bolave, ale uz nic nevymyslim, len pockat. Dakujem, ze si mi napisala, som aspon kludnejsia❤️

michaelanova
7. mar 2023

@katenka2 katus, si bojovnica, drzim prsty, aby si liecbu dobre zvladala a hlavne, aby zabrala. To ides na ten celotelovy skrining? Budem drzat prsty, uvidis, neznamena kazda bolest, ze tam nieco je. A uvidis, to brucho, to bude stres ako vysity, to nafukovanie... Ked si pisala, to ako keby o mne, uz som bola zufala, skoro mesiac a pol, uz som bola presvedcena, ze to je v tahu a preslo to.velmi si zelam, aby sme sa nemuseli takto trapit... Drzim Ti silno palce🙏💪❤️

katenka2
7. mar 2023

@michaelanova ❤❤❤🙂

ira25
7. mar 2023

@katenka2 no hlava mi to vôbec neberie, že ako môžu byť výsledky krvi ok pri takej diagnóze....nie si ty náhodou z inej planéty a preto to vždy zvládneš aj toto opäť dáš 🙏❤️🍀

katenka2
7. mar 2023

@ira25 😂😘

zuzap33
7. mar 2023

@katenka2 Katka, ides na pet ct?

mirkab79
7. mar 2023

Dievčatá chcem sa spýtať na inú tému, jete sóju a výrobky z nej keďže obsahuje estrogeny? Ja tofu moc nemusím ale tie pomazánky a iné veci celkom hej názory odborníkov sa v tomto rozchádzajú. Aj mäso som obmedzila tak Max 2 x týždenne a spracované ako šunky parky už nejem vôbec ale čo namiesto toho bez sóje?

katenka2
7. mar 2023

@zuzap33 nie Zuzi, iba CT

zuzap33
7. mar 2023

@katenka2 uz davno ta mali poslat na pet

zuzap33
7. mar 2023

@mirkab79 jem vsetko maso, parky a vsetky druhy udenin. Bez masa ani den. Pekne maso jedz pravidelne, nie iba 2x. Potrebujes to k spravnej vyzive. Kto ti povedal, ze ho nemas jest ? Citas vela somarin z netu, jedz normalne vsetko. Pri pohlade na tofu sa mi kruti zaludok.

lulu1217
7. mar 2023

@michaelanova mne každý vravel, že to z liečby, ale viem, že mi to začalo ešte pred ňou. Ozaj asi 2-3 dni po tom, ako som sa to dozvedela. Môže to byť spôsobené stresom. Asi aj keď si to človek nepripúšťa. Ja som tvrdila, že to nie je tým, bola som naozaj v úplnej pohode a predsa som mala neuveriteľné bolesti. To, čo mám v hlave vraj môže vzniknúť ako následok nejakého starého ochorenia, niečo vírusové alebo to môže byť dedičné alebo to môže vzniknúť po utrpení emočného šoku.
Aj neurologička mi povedala, že je nutné držať si "čistú hlavu". Teória je jednoduchá, snažme sa to teda pretaviť aj do praxe ♥️ verím, že ti to ustúpi a bude dobre.

nelaja
7. mar 2023

@mirkab79 maso jem. Udeniny - sunka, parky len bezeckove (kupujem v Lidli tu zelenu znacku Pure). Sóju uz 4 roky nie. Ale pozor ani bezne sladkosti - skoro v kazdej cokolade sojovy lecitin, okrem piskot v kazdej napolitanke sojova muka, citam zlozenie. Aj v pecive je sojova muka, nekupim nic, v com je soja. Ak chcem sladke, peciem

helga9
7. mar 2023

@mirkab79 kľudne jedz sóju obsahuje úplne iný estrogén ako produkuje naše telo

helga9
7. mar 2023

@nelaja fytoestrogény sú niečo úplne iné ako estrogén čo produkujú naše vaječníky atď

nelaja
7. mar 2023

@helga9 mam knihu o stravovani pri rakovine a soja je tam s velkym vykricnikom pre karcinom prsnika zakazana. Tak fakt neviem, ja radsej aj fytoestrogeny obmedzujem

nelaja
7. mar 2023

@katenka2 Katka, no konečne, že ti niečo nasadili, nazriem sem kazdy den, ci nenapises, drzim velmi palce, dobre bude, musi byť.

katenka2
7. mar 2023

@zuzap33 Zuzi, v com je pet ct lepsie nez jednoduche ct?

mirkab79
7. mar 2023

@zuzap33 parky a údeniny určite nepatria do zdravej výživy a v zahraničí už sú údeniny preukázaný karcinogen ja nikomu nediktujem čo má jesť a nemá len som sa pýtala na názor okolo sóje neviem prečo tak podráždene reagujes.

lulu1217
7. mar 2023

@katenka2 Kati, PETko je úplne podrobné. Zobrazí aj najmenšiu zablúdenú rakovinovú bunku. Na onkológii mi baby vraveli, že mali krv na figu, CT, MR čisté, až PET CT ukázalo nález. Ja si myslím, že na toto vyšetrenie by mali v rámci prevencie posielať každého onkologického pacienta.

zuzap33
7. mar 2023

@mirkab79 nereagujem podrazdene. Len ti pisem, ze maso je potrebne jest viac ako 2x tyzdenne. Necitam ziadne zahranicne studie a pod veci, ale ked ti uznas za vhodne drzat sa len internetu, je mi to jedno.

zuzap33
7. mar 2023

@lulu1217 mas pravdu. Ja som bola na pet 2x. Vzdy sa riesil problem, ktory nedokazali vyriesit klasicke ct a mri. Bohuzial na Slovensku su 4. A poradovnik neuveritelny...

tinadzeladin
7. mar 2023

@ankov ja som nemala ziadne vedlajsie úcinky...iba ozarované miesto spalené,ale to sa rýchlo po oziaroch zregeneruje..mala som 25 oziarou ..

michaelanova
8. mar 2023

@lulu1217 je to tazke, aj zivot s ochorenim, aj sa nejako nastavit... Snazim sa, len nie vzdy sa dari, hlavne, ked cloveku nie je dobre. Ja dufam, ze to po chemoske vsetko ustupi. 🙏

katenka2
8. mar 2023

@zuzap33 tak asi preto ma moja dr. neposiela na PET, lebo vysledky potrebuje čo najskôr. U mňa sa aj tak vie, že mám mts kade-tade, teraz je to asi kvôli tomu žalúdku, keď tak mrnčim, že je zle. Mala som ísť na sono brucha a spol, to zrušila, že CT ukáže viac a lepšie a že sono na vyšetrenie žalúdku vôbec nie je

ankov
8. mar 2023

@tdaniela dakujem za info. Radiolog povedal tak neurcito ze ozarovanie bude cca 5 tyzdnov tak som zvedava kolko ich budem mat

ankov
8. mar 2023

@tinadzeladin dakujem za info. Snad to bude aj u mna tak. Zacinam koncom marca

mirkab79
8. mar 2023

@zuzap33 ďakujem ti za tvoj osobný názor ohladne mäsa, ja som tu riešila sóju ale nevadí už som dostala odpovede od iných, prajem tebe aj ostatným dievčatám krásny a slnečný deň žien nech sa ti darí a veľa zdravia 🙂

zuzap33
8. mar 2023

@katenka2, ked treba urgentne pet, mala by ti to zariadit. Bezny pacient napr v Kosiciach caka 4 mes. Ja som sa dostala do BA urgentne v priebehu 10 dni