Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@lulu1217 fuha, ja som mala robene ct pred 2 rokmi, kedze som mala po covid valcine podobne stavy s hlavou, tam bolo vsetko ok, ziadny nalez, tak uvidim, co teraz. Myslis, ze to moze byt zo stresu alebo z tej chemo? Mna desia aj tie oci bolave, ale uz nic nevymyslim, len pockat. Dakujem, ze si mi napisala, som aspon kludnejsia❤️
@katenka2 katus, si bojovnica, drzim prsty, aby si liecbu dobre zvladala a hlavne, aby zabrala. To ides na ten celotelovy skrining? Budem drzat prsty, uvidis, neznamena kazda bolest, ze tam nieco je. A uvidis, to brucho, to bude stres ako vysity, to nafukovanie... Ked si pisala, to ako keby o mne, uz som bola zufala, skoro mesiac a pol, uz som bola presvedcena, ze to je v tahu a preslo to.velmi si zelam, aby sme sa nemuseli takto trapit... Drzim Ti silno palce🙏💪❤️
@michaelanova ❤❤❤🙂
Dievčatá chcem sa spýtať na inú tému, jete sóju a výrobky z nej keďže obsahuje estrogeny? Ja tofu moc nemusím ale tie pomazánky a iné veci celkom hej názory odborníkov sa v tomto rozchádzajú. Aj mäso som obmedzila tak Max 2 x týždenne a spracované ako šunky parky už nejem vôbec ale čo namiesto toho bez sóje?
@michaelanova mne každý vravel, že to z liečby, ale viem, že mi to začalo ešte pred ňou. Ozaj asi 2-3 dni po tom, ako som sa to dozvedela. Môže to byť spôsobené stresom. Asi aj keď si to človek nepripúšťa. Ja som tvrdila, že to nie je tým, bola som naozaj v úplnej pohode a predsa som mala neuveriteľné bolesti. To, čo mám v hlave vraj môže vzniknúť ako následok nejakého starého ochorenia, niečo vírusové alebo to môže byť dedičné alebo to môže vzniknúť po utrpení emočného šoku.
Aj neurologička mi povedala, že je nutné držať si "čistú hlavu". Teória je jednoduchá, snažme sa to teda pretaviť aj do praxe ♥️ verím, že ti to ustúpi a bude dobre.
@mirkab79 maso jem. Udeniny - sunka, parky len bezeckove (kupujem v Lidli tu zelenu znacku Pure). Sóju uz 4 roky nie. Ale pozor ani bezne sladkosti - skoro v kazdej cokolade sojovy lecitin, okrem piskot v kazdej napolitanke sojova muka, citam zlozenie. Aj v pecive je sojova muka, nekupim nic, v com je soja. Ak chcem sladke, peciem
@katenka2 Kati, PETko je úplne podrobné. Zobrazí aj najmenšiu zablúdenú rakovinovú bunku. Na onkológii mi baby vraveli, že mali krv na figu, CT, MR čisté, až PET CT ukázalo nález. Ja si myslím, že na toto vyšetrenie by mali v rámci prevencie posielať každého onkologického pacienta.
@ankov ja som nemala ziadne vedlajsie úcinky...iba ozarované miesto spalené,ale to sa rýchlo po oziaroch zregeneruje..mala som 25 oziarou ..
@lulu1217 je to tazke, aj zivot s ochorenim, aj sa nejako nastavit... Snazim sa, len nie vzdy sa dari, hlavne, ked cloveku nie je dobre. Ja dufam, ze to po chemoske vsetko ustupi. 🙏
@zuzap33 tak asi preto ma moja dr. neposiela na PET, lebo vysledky potrebuje čo najskôr. U mňa sa aj tak vie, že mám mts kade-tade, teraz je to asi kvôli tomu žalúdku, keď tak mrnčim, že je zle. Mala som ísť na sono brucha a spol, to zrušila, že CT ukáže viac a lepšie a že sono na vyšetrenie žalúdku vôbec nie je
@tinadzeladin dakujem za info. Snad to bude aj u mna tak. Zacinam koncom marca

@katenka2 ale áno! mne sa zdá, že ty sa z každej kaluže, rozumej sračky, dokážeš aj sama dostať 😁