Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Este jedna vec dievčatá ja som 16 rokov nepila mlieko proste odkedy som porodila ja nedám do úst mlieko jogurt nic taká averzia na mlieko mi ostala. Pocujte uz dva dni mne sa tak žiada mlieko ze večer aj vcera aj predvčerom jak kojenec som vypila po pól litry detskej kávy s mliekom. No neskutočne muž na mna len cumel ze co to no reku to.

A zakladateľka tejto témy je na FB pod menom paj punova.
Vysetrenie na osteoporozu - denzitometria sa robi na pristroji. Je dobre robit ho stale na rovnakom mieste / pristroji. Meria sa hustota chrbtice - tusim prve 4 hrudne stavce a krcok stehenbej kosti. Je to podobne ako rontgen. Ja mam osteoporozu z celiakie v podstate od narodenia. Normalne fungujem, nijako sa nesetrim. Dokonca po 10 rokoch na diete a 2 odkojenych detoch sa mozno dostanem do pasma osteopenie. Zlepsenie je tak 3 % hustoty kosti za rok v idealnom pripade. Medzi 90 - 100 % to ukazuje ok, 80 - 90 % je osteopenia a pod 80 % je osteoporoza.
@mata9522 uff volala som s nim ústretový lekár musim povedať. Hovor trval pól hodinu. No tak co sa týka toho brca teda genetiky ze si to mam určite vyžiadať lebo to maju absolvovať všetky ženy pri rakovine prsníka alebo rakoviny vaječníkov pod 40 rokov .A ze keď je brca pozitív tak dat prec vaječníky určite. Pytala som sa ho na hormonálnu liečbu alebo dat vaječníky prec ze radšej dat vaječníky prec ale ono to ma dve strany ze keď sa berie ta hormonálna liečba tak je to trochu aj ochrana pred návratom choroby do druhého prsníka takze mam naháňať genetiku ak mi brca vide mam problem vyriešený vaječníky budu musieť ist prec aj tak a hormonálnu liečbu mat nebudem.
@mata9522 pokračovanie no a som sa pytala na moju následnú liečbu pýtal sa ma na hodnoty z biopsie a pokial bude nádor dobre zmenšený a ostanú mi hodnoty ako teraz teda horm. Pozitív a her2 negatív a uzliny čiste tak chemo by uz nemalo byt co som si aj ja vyštudovala na internete no ze to fakt závisí od patológie po opke lebo napr her2 sa moze zmeniť na pozitív a vtedy uz chemo treba bez debaty. A radiaca podľa toho ci mi vezmú cely prsník alebo časť ze keď len časť tak rádio treba. A hormonálnu teda buď podľa genetiky ak vide tak prec vaječníky ak nevide tak sa mam rozhodnúť ale ja som zato ze prec. JOJ ci som mudra
Baby a tu genetiku to Vás niekde poslali? Na odporúčanie onkológa
No študujem tie testy brca. Tak naše zdravotné poisťovne sa oháňajú ze tie testy stoja nehorázne peniaze uvádzajú ze test od 3000 EUR a viac preto to robia len vybraným pacientom. Interklinik v Ba urobí obidva brca testy do mesiaca za 990 EUR. A Zevraj to nie biznis prdlais

@helga9 no najlepšie.ale naozaj sa teším,že posledná,a veriť,že kontrola dopadne ok.a ide leto,a ja sa budem musieť skrývať od slnka,no nič moc .ani sa ísť okúpať,len dakde do kryteho bazéna.dnes som si objednala jeden klobúk taký slamený z reserved.no uvidím,či to bude.lebo v parochni sa trápim.