Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@romiada ahoj no vidis všetko je mozne. Ja mam furt v hlave teraz tie genetické testy. Dr povedal ze testovať aj deti no fakt nad tým rozmýšľam lebo mužova stara mama umrela na rakovinu prsníka ako ani nie asi 40 ročná. Takze z muzovej strany je prababka a z mojej ja. Uff je mi z toho zle.
@sabova3 ahoj baby maju 16 a 11 teraz. No dúfam ze to mi nevide a neskôr ani deťom. Inak ten Dr na onkoporadni bol skepticky v Tom ze pri brca dat vaječníky prec ale prsia nie. Ja fakt neviem čoho sa držať každý Dr iný názor. Tie vaječníky ze jednoznačne prec. Ja teda uvidím co navrhne môj Dr co sa týka tej hormonálnej liečby ale ja sim na 99 percent rozhodnutá dat vaječníky prec a to aj v prípade ze brca bude negatívne. Ja odmietnem lieky aj injekcie
@sabova3 super...takze ja mam teraz 50% sancu po mame....a po tatovi tiez nieco....dajme tomu 20%. A cele roky ma lekari nechavaju v tom že to nevadi.... Este ked sa mu potvrdi nahodou rakovina hr.creva...tak ja mam "super prognozu" pri rodičoch čo budu mať obaja naraz rakovinu 😏
@romiada neviem koľko generácii sa to moze preniesť ale pátrať budem. Moji rodičia ani starý rodičia ani z maminej ani z otcovej strany sa neliečili na rakovinu no to neznamená ze ju teda nemali ale nebola im diagnostikovaný a teda neboli liečení a umreli všetci na starobu mali všetci vyše 70 babka 85 a skor mali choroby srdca. Môj otec mal nezhubny nádor na pankrease a ten mal z dôvodu vysokej cukrovky a hlavne k tomu prispel alkohol no umrel na zlyhanie srdca. Takze ak dve generácie predomnou to nemali uvidime ci je to mozne preniesť na tretiu generáciu teda mna a potom nech sa ide testovať aj moja sestra. Lebo ono je to tak ze keď brca mas nemusíš dostať rakovinu.
@helga9 a to som si myslela ze moja babka (rocnik 1926) bola vynimocny exemplar ked dostala rak.v 51 rokoch. Ja som to vzdy tak trochu pripisovala traumam ktore ako žena zažila. Akoby sa to trapenie tak nejak prejavilo fyzucky. Otehotnela v 16tich...chlap sa na nu vykaslal a dlasi muz co si ju vzal tak bum ...prve dieta poškodene pri porode a po mesiaci zomrelo. A potom sa narodil moj otec (5kg) ktory ju tiez potrapil pri porode (babka mala zena 155cm), mal skratene krcne svaly a hlavu nabok a babka ho vypiplala.
@romiada no je to tak a celé ľudstvo je choré v úvodzovkách. Ja fakt neviem co som robila zle a myslim ze sme deti Černobylu akosik som proste o Tom presvedcena ja si to keď vybuchla ta elektráreň pamätám fakt jak vcera. Moja mama sa tesne predtým vrátila z Ruska. Mala som síce len 7 ale fakt si ten den pamätám a to este Rusi dlho tajili co mali haváriu tej druhej elektrárne to je všetko vo vzduchu vode v pôde a je tomu vyše 30 rokov a radiacia sa len tak zo dňa na den nestratí a tých 30 rokov to všetko absorbujeme preto je toho toľko veľa
@romiada podľa mna určite no co uz nejako sa s tým musíme popasovať. Ja len dúfam ze teda moja liečba bude úspešna a nikdy sa to nevráti aj keď možem asi robit čokoľvek istota v tomto nie je a hlavne nech moje rodina je zdrava. Prvé co ma napadlo keď mi diagnostikovali rakovinu bolo co bude s mojimi deťmi bez mami
@romiada
@helga9 Dievčatá, Černobyl určite nikomu zdravotne neprospel. No bude v tom i tá chémia v potravinách, vo vode, vzduch, ktorý dýchame. Samozrejme k tomu prispieva i dnešná uponáhľaná doba, stresy. Nemyslite na to, že sa choroba môže i vrátiť. Dnes ste tu, žijete pre svoje rodiny a to je podstatné. Negatívnymi myšlienkami si údajne to zlé priťahujeme. Tak sa držte.❤❤
Dievčatá nech uz prestane prsat toto je fakt na nervy

@mata9522 ďakujem za informácie