icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

katenka2
22. máj 2023

@ada2007 a ku komu chodiš Aďka?

mirkab79
23. máj 2023

@katenka2 tamoxifen sa dáva pri estrogén pozitívnych nádoroch alebo sa mýlim?

ada2007
23. máj 2023

@katenka2 ku ktorému dr? Ja chodím k Belovi

katenka2
23. máj 2023

@ada2007 hmmm, toho just nepoznám 🤷🏻

ada2007
23. máj 2023

@katenka2 ktorému chodíš?

katenka2
23. máj 2023

@ada2007 k Mudr Mikulovej. Zlatá to žena, aj keď t.c. preťažena, takže to už nie je také pohodové, ako bývalo 🤔

ankov
24. máj 2023

Dievčatá neviete či si môžem dať po ukončení liečby detox na očistenie tela? Chemoterapiu som skončila 6.3. Ide mi hlavne o to, že som strašne zavodnená a opuchnutá.

algida
24. máj 2023

@ankov ahoj, ja som na otázku detoxu po chemo (skončila som 9.1.) dostala od dr. info, aby som nešla do žiadnych špeciálnych prípravkov a nechala pracovať prirodzenú regeneráciu tela (že chemo sa z tela vyplavuje postupne a aby nedošlo k nejakej skríženej reakcii), že priebežne vyšetrí hladinu vit. a minerálov v krvi a v prípade potreby doplníme. Takže zatiaľ klasika: vit. C a D, essentiale forte, lagosa, šťavy (mrkva, cvikla, jablko). Ja som do októbra ešte na tbl. chemo...
Ale ak si zavodnená a opuchnutá, konzultovala by som to s dr., prípadne dala vyšetriť krv a od toho sa odpichla (či sú obličky v poriadku).

ankov
24. máj 2023

@algida oki. Ďakujem za info. Mám taký detox čo sú šťavy. Ale asi radšej počkám. 12.6. idem na kontrolu tak to s ňou prekonzultujem.

bony22
27. máj 2023

Dobrý deň chcem sa opýtať mali ste nevolnosť po bielej chemoterapii (docetaxel) a mali ste zvýšené leukocyty po -docetaxel?

kojanka276
28. máj 2023

Dievčatá, chcem sa vám poďakovať za vaše príspevky, ktoré tu dávate. Aj ja som si tým všetkým prešla operácia, chemo, radioterapia a pomáhalo mi keď som to čítala. A že som čítala všetko od prvej strany. Skoro na všetky moje otázky som našla vo vašich príspevkoch odpovede ale by ma zaujímalo čo používate proti poteniu dezodoranty a aké, skúšala som prírodné ale nič moc, možno keď sa to spojilo s potom a tým že ešte tá chemo sa ešte z tela vyplavuje tak mi to smrdelo 🤪🤦‍♀️. Ďakujem 😉

lulu1217
28. máj 2023
kojanka276
28. máj 2023

@lulu1217 ďakujem určite vyskúšam 👍😊

lulu1217
28. máj 2023

@kojanka276 nie je za čo 🙂je bez hliníkových solí, pekne vonia a funguje 😁 a bonusom je super cena

algida
28. máj 2023

@kojanka276 ahoj, ja asi 7 rokov používam tieto, sú čisto prírodné bylinkové, a som veľmi spokojná, treba rátať s tým, že naozaj voňajú ako byliny,čo obsahujú, a dlho vydržia
http://pkpr.cz/eshop/303-prirodni-deodoranty-velke

katka14
29. máj 2023

@bony22 ahoj, ja som bielu chemo znašala ovela horšie ako červenu. pomohlo mi nakoniec len vela vela vela tekutin. a vydržať. držim palce, neboj to dáš.

bozka107
29. máj 2023

Ahojte.Som po ožiaroch tri týždne a začala som brať tamoxifen. Strašne mi vypadávajú vlasy, viete mi poradiť čo na to?

heryteri
29. máj 2023

Baby, ako to je s obocim a mihalnicami, vypadali vam aj tie?

tdaniela
29. máj 2023

@ankov ja som si dala pol.roka od skončenia chemo detox... Mala som 5 dni šťavy od rabenhorst

tdaniela
29. máj 2023

@heryteri mne vypadli mesiac po skončeni poslednej chemoterapie...inak celý čas som mala.krasne dlhé mihalnice aj obocie svoje ... A tak isto aj po oziaroch presne mesiac po poslednom oziari mi vypadli

maria123
29. máj 2023

@heryteri obočie sa riadne preriedilo, mihalnice vypadávali priebežne nie naraz, a to tak ze mi padali často do očí a vznikali podráždenia, ale ja mam citlivé oči aj bežné, tak asi preto.. Najviac nepríjemné bolo vypadanie chĺpkov v nose a následná nádcha. Nedalo sa dobre dýchať, ale to sú u mňa len maličkosti. Oproti tomu, čo nasledovalo a nasleduje už po liečbe samotnej. Niekto tu spomínal deo proti poteniu... Ja som sa pod pazuchami rok nepotila, sucho, oziare mi spálili aj potné zlazy, pot tade nemohol odchadzat

heryteri
29. máj 2023

@tdaniela ach, myslela som, ze oziare na toto vplyv nemaju, resp.tak mi bolo povedane. Inak , mas velmi peknú tu satku na hlave, odkial ju mas prosim Ta?🙂

bony22
29. máj 2023

@katka14 ďakujem 🙏

tdaniela
29. máj 2023

@heryteri ďakujem tu som kúpila v kamennú predajni v Žiline ale videla som ju aj na internete 🙂 skúsim pohľadať stránku 🙂

heryteri
29. máj 2023

@tdaniela ďakujem 🙂 a prosim Ta este by som chcela vediet zhruba po akom case ti opat zacali rast mihalnice aj vlasky?

tdaniela
30. máj 2023

@heryteri https://www.pricesky-parochne.sk/satky-a-turban... Tu je napríklad ale už asi nie na sklade popozerať veľa som ostal brala len stránka dosť nepriehľadna podľa mňa 🤷🙂 potom si aj dávala aj šiť šatky podľa originál šatky 🙂 ale ak by si chcela ja má asi cca 10 zatiaľ posuniem po 5€ jednu ...niektoré som ani nemala 🤣
Vlasy začali rásť asi do mesiaca po poslednej červenej ...už keď som biele brala vlasy mi rástli na posledné biele chemo som už aj bez šatky isla 🙂
A obočie a mihalnice asi 2 týždne po vypadni už rástli už sa dali maľovať. 🙂

ankov
30. máj 2023

@tdaniela tie som si kupila. Bola si s nimi spokojna ?

tdaniela
30. máj 2023

@ankov ja áno 🙂 ale je na stránke viac druhov a na jednu som narázila ktorá mala tie "stuhy" krátke a nebola podsita tu som nenosila vôbec tá bola taká placka na hlave 🙂

bozka107
30. máj 2023

Ďakujem Vám dievčatá.Tiež som si nemyslela, že ožiare majú na to vplyv, ale ako vidím tak áno. Chemo som nemala, tak som ostala z toho trošku mimo. Tiež mi vypadávajú mihalnice aj obočie. Niekedy som brala na posilnenie vlasov Biosil Plus, asi to skúsim.

ankov
31. máj 2023

@tdaniela ja som myslela s tym detoxom 😊