icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

lenkapresov1
20. sep 2023

@helga9 cize este mozu vyjst z histologie pozitivne?

ankov
20. sep 2023

@snowwhite81 kde si bola operovana a koho by si odporucila? Mne doktorka napisala 3 mena - Boháč, Trška a Palenčár

snowwhite81
21. sep 2023

@ankov Kosice Saca, Dr Gajdos, ale zial uz pracuje len na sukromnej klinike, ja som bola posledna pacientka, ktoru zoperoval v Saci. Vysledok je nadherny, akoby som bola po klasickej augmentacii, nie po mastektomii. Dr.Palencar ma tiez krasnu pracu.

helga9
21. sep 2023

@lenkapresov1 áno môžu

lubicakalnicka
21. sep 2023

Ahojte dievčatá som po čiastočnej mastektomii mala som niekoľko 2mm nádorov na prsnej žľazu všetko som zvládla úplne v poriadku ani vlasy mi.nevypadali chemo som skončila v.polke apríla a zača bio.liecbu zo začiatku super teraz?sa mi ťažko dýcha,zobudím sa na bolesť hlavy takú dutu ju mam sono,mamou,rengeny,echo,krvi sú.v poriadku aj vy to.tak mate?Či sa mne niečo tvorí?

michaelanova
21. sep 2023

@lubicakalnicka ahoj,ja som chcemo skoncila v juni,beriem od jula tamoxifen a tiez mi je posledne dni zle,mam zavrate,som cely den ako opita,resne pocit ako duta hlava,sono,mamo,pluca vsetko ciste,idem zajtra k neurologicke,bola som aj chrbat riesit akupunktura,obstreky a nic nepomohlo,tiez sa bojim,lebo ma boli krcna chrbtica aj panva

michaelanova
21. sep 2023

Bambulky,ako si zijete s tamoxifenom?mna uz vyse tyzdna boli hlava,mam take cudne tlaky,ako opita som,oci ma rezu,ked pozriem do svetla,taha ma cela krcnanuz asi 2tyzdne,obstrek mi vobec nepomohol.Chcem pevne verit tomu,ze je hlava a kosti ok,zajtra idem na neuro🙏

lubicakalnicka
21. sep 2023

Mňa boli len hlava a zobudím sa aj o4tej na bolesť aj krčná a takú dutu ju mam

lubicakalnicka
21. sep 2023

@lubicakalnicka Ja mam 12cyklus bio liečby a beriem kanjinti ma niekto také priznaky ako ja?

katka14
21. sep 2023

Ahojte. Prosim vas prislo niektorej z vas papier zo SP ohladom prehodnotenia inval.dochodku? Mne to prislo dnes, po termine a vobec neviem co s tym. Za akym ist ohladom spravy za poslednych 12 mesiacov? Chodim uz len na polrocne kontroly k onkologovi ale ziadost o ID sme posielali od gynekologicky. Asi pridem o dochodok 😪

zuzap33
21. sep 2023

@katka14 prehodnotenie ID je spravidla po 2 rokoch. Spravy sa dokladaju prismo na SP. Ak si v remisii po ukonceni liecby a mala si cely, spravidla klesas na polovicny ID. Ja osobne by som bola radsej zdrava ako mala akykolvek dochodok

helga9
21. sep 2023

Všetkým dievčatám- baby musíte sa hýbať! Ale nie systémom, že veď chodím do roboty, alebo veď doma niečo robím. Potrebujete intenzívny cielený pohyb. Musíte pochopiť že sme po liečbe akej sme. A všetko čo tu popisujete sú vedľajšie účinky. Musíte sa hýbať krátka rozcvička a pomalý beh cca pól hodku. Zo začiatku môžte rýchlu chôdzu. A uvidíte jak Vás prestanú bolieť kĺby bedrá hlava atď. Len sa odhodlať a vydržať. Výsledky prídu a uľaví sa Vám.

michaelanova
21. sep 2023

@helga9 budem dufat,len mna neboli tak nejako systemovo pohybovy aparat,ale len prava cast panvy a urcita cast chrbtice a nechapem tu hlavu,ako po chemo,bolava,zavrate,svetloplachost,no nechapem to cele

helga9
21. sep 2023

@michaelanova tamoxifen ti to môže spôsobovať

michaelanova
21. sep 2023

@helga9 ano?lebo onko tvrdi,ze urcite nie,tak som z toho v pomykove,caka ma gamagrafia a zajtra nezro,ze co ta hlava,mala som v marci mri a to bolo ok

daniela232
21. sep 2023

@michaelanova no kukni nežiaduce účinky,tamoxifenu,je tam všetko možné 😔

michaelanova
21. sep 2023

@daniela232 praveze som pozerala,ale onko tvrdi,ze to nemoze byt z toho a ja som viac rozbita ako z chemo a nechcem verit tomu,ze by sa mi to tak skoro vratilo

daniela232
21. sep 2023

@michaelanova alebo s tlakom problémy nemáš? Pripadne migrény... máš už nový termin na scinti?

michaelanova
21. sep 2023

@daniela232 nemavam prave,taketo cudne stavy v hlave som mvala vzdy po cervenej chemo,dali mi termin na 5.10,

helga9
21. sep 2023

@michaelanova veru môže! Ja poznám ženy čo im museli zameniť tamox lebo boli na tom ako ty. Dokonca jednu čo sledujem na insta mala obrovské migrény že cele dni len spala čo mala take migrény a niečo riešila s mŕtvicou a vysadila tamox a všetko prestalo. Dokonca niektorým museli zameniť tamox za zitazonium alebo opačne lebo ho veľmi zle znášali . Takze nech pani dr. nerozpráva sprostosti len aby ta uchlacholila a dala si jej pokoj. Keby ti nič nebolo tak sa asi nesťažujes

michaelanova
21. sep 2023

@helga9 ja som sa jej na tu vymenu pytala,tvrdila mi,ze mi to nema za co zamenit,uzasny pristup…

lubicakalnicka
21. sep 2023

@michaelanova A môžu byť takéto ťstavy aj pri kanjitine?

michaelanova
21. sep 2023

@lubicakalnicka to netusim,ja beriem po chemoske len tamoxifen,mala som hormonalny nador

lubicakalnicka
21. sep 2023

Ako dutá hlava a budenie sa na bolesť hlavy?Presne pri chemo nič ale že vôbec a pri bio toto

lubicakalnicka
21. sep 2023

A ja ohraničený 2mm ale vyšlo mi.her2 tak preventívne bio aj to mi nechceli dať, že to bolo malé a dava sa bio.az.od 5mm

sabova3
22. sep 2023

@katka14 Ahoj.Mne pred rokom z celého dali na polovičný. Takže všetky správy za posledný rok, ktoré máš,treba doložiť.

lenkapresov1
28. sep 2023

Baby ahojte. Som tyzden po operacii a schytala som covid. Citim sa strasne. O strachu ani nehovorim

helga9
28. sep 2023

@lenkapresov1 ahoj máš respiračné príznaky? Alebo niečo iné? Lebo ja som mala žalúdočné nie respiračné

lenkapresov1
28. sep 2023

@helga9 ahoj, boli ma cele telo, hrdlo, trocha pokaslievam

lenkapresov1
28. sep 2023

@helga9 uz mam aj horucku