icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

ira25
29. sep 2023

@lenkapresov1 vitamín D,C s veľa piť.
Prešla som si ťažkým aj ľahším Covidom

katka14
29. sep 2023

@lenkapresov1 ahoj lenka. Aj ja som svoj prvy covid chytila pri navrate domov z nemocnice po opke. Vela oddychuj, vitaminkuj a cajikuj. Kazdy den som na pol hodku vykukla na slniecko na balkon, bolelo ma cele telo ale nie dlho. Okrem toho nic. Pri drhom covide mi 10 dni islo rozthnut hlavu od bolesti a nic nezaberalo, len to vydrzat .... drzim palce pre lahky priebeh a skore uzdravenie

barunka_1
29. sep 2023

@katka14 ahoj, mne teraz prislo, tiez chodim na kontroly tak cca za polroka, dolozila som na socialku papier z poskednej kontroly a cakam, ci ma predvolaju alebo nie. Pred rokom ma nepredvolali a poslali papier, ze nadalej poberqm dochodok.

daniela232
29. sep 2023

Ahojte, dnes mi schválili kúpeľňu liečbu,v poisťovni som nahlásila kam chcem ísť,pani zaznačila.Teraz sa mi oni ozvú alebo im mám ja zavolať a dohodnúť termin? Ak má niekto skúsenosť, poraďte prosim

ankov
29. sep 2023

@daniela232 davala si si Lúčky ? Ja chcem ist tiez len este cakam na vyjadrenie lekara.

helga9
29. sep 2023

@lenkapresov1 len oddychovať čajíkovať koľko sa ti dá najviac spať. Nech ti to čo najrýchlejšie prejde.

daniela232
29. sep 2023

@ankov áno,ja som to tuším 12.9 nosila do poisťovne a dnes mi prišlo rozhodnutie

avakvetinkova
1. okt 2023

Ahojte, chcem sa spytat, ci by mi niekto nevedel vysvetlit ako dlho bude trvat chemoterapia ak mi idu dat 4 cervene a 4 biele. A ako ste zvladali ten picc v ruke. Mam z toho stres, ze ako budem s tym zit. Dakujem

tinadzeladin
1. okt 2023

@avakvetinkova ahoj..červené budú kazdý druhý týzden..a biele kazdy týzden..tak spolu 12 tyznou...ja som nemala ten pic...vzdy mi len ihlu dali , a po cheme vybrali...a ten pic, mi ani nikto neponúkol.

ankov
1. okt 2023

@avakvetinkova ja som mala cervene kazde 3 tyzdne a biele tiez kazde 3 tyzdne. To zalezi od krvnych vysledkov a ako budes reagovat na chemoterapiu.

helga9
1. okt 2023

@avakvetinkova mala som 4 červené každé 3 týždne a potom 12 bielych. Počítaj 6 mesiacov - ak bude treba prestávka kvôli krvinkam tak ešte dlhšie ja som mala dvakrát o týždeň presunutú červenú chemo biela bola už nič to som ani nevedela že niečo beriem

katka14
2. okt 2023

@avakvetinkova ahoj, ja som to mala rovnako ako ty. kazde 3 tyzdne na chemo, prvy mesiac priamo do žily, od dalsieho podania cez PIC, nie je to nič prijemne, ale zvyknes si. malo mi to usetrit zily, no v mojom prípade mi to nepomohlo, po 3 mesiacoch sa mi to upchalo, museli mi to vybrat a davali mi chemo priamo do žily. cela chemo trvala 5 mesiacov.

heryteri
2. okt 2023

Dievcata, v nemocnici mi povedali ze si mam doniest pyzamo na gombiky. Jedno vam po operacii ( uzliny+hrcka) do nemocnice stacilo? Dalo sa vam doma bez problemov obliekat aj obycajne bez gombikov?

daniela232
2. okt 2023

@heryteri ja som mala dve,ale tak ak nebudú komplikácie za tri dni ideš domov,a jasné v pohode už doma,rukou treba cvičiť, už v nemocnici (a potom stále)

helga9
2. okt 2023

@heryteri bude ti stačiť jedno. Keď som ja bola tak hrudník bol zafačovaný a nosili sme len župan. Voľnejšie veci a elasticke som si vedela obliecť. Najprv tu operovanu stranu opatrne a druhu som navliekla v pohode.

lenkapresov1
2. okt 2023

Ahojte, uz mam vysledky histologie. Nador je tripple negativny, uzliny boli ciste. V pondelok idem na onko a dohodneme chemo a potom bude aj radioterapia. Koncom oktobra genetika. Ma tu niektora z Vas triple negativ? Je ovela horsi ako hormonalny?

nelaja
2. okt 2023

Dievčatá ahojte, ja som dneska nejaká "preskočená" z tej informácie o Patrícii Janečkovej. Nežijem rakovinou, v podstate žijem bežný rodinný a pracovný život, ale toto ma dneska dostalo aj po 4 a 3/4 roku od operácie. Keď si predstavím, že moja 14 ročná dcéra má odporúčanie od genetičky na sonografiu od 18 rokov (a to podotýkam, že som nemala pozitívnu genetiku), že za 4 roky s ňou už mám riešiť nejakú prevenciu, aj sa mi to najprv zdalo skoro ju stresovať. Ale keď vidím, že táto "maškrta" ide aj po mladých dievčatách, čím to do kelu je?

nelaja
2. okt 2023

@heryteri Ja som mala dve, ale boli by sa mi zišli aj tri. Strašne som sa z toho vyčerpania po operácii a strese potila, ale fakt že hnusne, ja som po prvej noci prepierala pyžamo pod pazuchami - a to sa teda bežne nepotím, som zimomrivá

lenkapresov1
2. okt 2023

@nelaja aj ja som dnes z tej informacie uplne rozhodena.

daniela232
2. okt 2023

@nelaja no veru je nas viac,v rovnakom čase sme ochoreli,sledujem ju na insta,a bola som v tom ze je v remisii,a dnes ráno tato info😥😥

heryteri
2. okt 2023

Dakujem baby za rady ohladom pyzama🙏 a z tej Patricie som rozhodena aj ja a teda ze riadne :( tesim sa od rana ze dnes posledna 16ta chemo a tato sprava ma uplne rozhodila psychicky a vidim ze teda kazdu z nas.

lulu1217
2. okt 2023

Pozerám, že nové správy vo fóre a neverím tomu, čo čítam… musela som googliť. Je mi to veľmi ľúto. Nech odpočíva v pokoji🕊️

michaelanova
3. okt 2023

No,vidim,ze nie som sama,tym,ze nezdielala,ze ma recidivu,som bola uplne zhrozena a hlavne z toho casoveho useku,ked sa vyliecila len vo februari,ja som sksoncila chemo v juni a caka ma gamagrafia,kedze ma moc boli chrbat,poviem vam,ze na klude mi to veru nepridalo…

lulu1217
3. okt 2023

@michaelanova čítala som Miška, pozajtra ideš na vyšetrenie, však? Držím palce. Daj potom vedieť.
Každý povie, nesmieš si pripustiť, že by sa to mohlo vrátiť, Patrícia tiež určite nemyslela na to, že by sa tá sviňa vrátila… aj niekde písali, že mala recidívu? Nezlyhalo jej srdce?

daniela232
3. okt 2023

@michaelanova ved v lete bola na pohode, ešte davala foto na insta,ja šťastná že je zdravá ,no dá sa za dva mesiace umrieť? No dá 😥😥vo štvrtok budem na teba myslieť a silno držať palce ✌️❤️
@lulu1217 všade pisali , že rakovina sa jej vratila... podľahla rakovine..a pod😔 tiež mi to rozum neberie

michaelanova
3. okt 2023

@lulu1217 idem,no,stres mam,noli ma cely chrbat,ako dolamana keby som bola,neviem,co sa jej stalo,ale pisali o rakovine,je to strasne takto rychlo,som z toho zla…

michaelanova
3. okt 2023

@daniela232 dakujem krasne,v hlave mi idu vselijake scenare,moc sa bojim

ivana1000
3. okt 2023

@heryteri ja som mala dve a doma som tiež nosila také 3týždne.

katka14
3. okt 2023

ahojte dievčata, aj mna nemilo zaskočila správa o mladej speváčke, vždy ma potešilo ked sa z toho dostala a teraz toto ... strašné. a ešte aby toho nebolo málo, v nedelu večer moja 12 ročná dcera zahlásila, že má hrčku na prsníku .... no masaker. včera sme boli u detskej, prehliadla ju že tam niečo má ... v utorok ideme na sono, dúfam ze to bude všetko ok ale bojim sa, mám pozitívnu genetiku ☹

helga9
3. okt 2023

@katka14 aj moja dcéra mala boli sme na sono zdurena žľaza v tomto veku je to normálne aj to zmizlo len kľud tiež som skoro vyskočila z kože