icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

michaelanova
5. okt 2023

@nelaja dakujem pekne za spravu,ja som mala toeznprve stadium,ale lobularny s viacerymi loziskami,sice bez chytenych uzlin,bojim sa, ale musim to nejako prekonat,neda sa nic robit,pozdravujem a drzim prsty,nech uz sa potvora nevrati

michaelanova
5. okt 2023

@nelaja to by bol ten lepsi pripad,nalakala ma ta kamoska,kedze jej to ct nerobili

michaelanova
5. okt 2023

@katenka2 katus,Tvoj nadhlad a humor sa mi paci😁chcem verit tomu,ze ma len preventivne poriadne skontrolovali☺️

lulu1217
5. okt 2023

@michaelanova ďakujem❤️

katenka2
5. okt 2023

@michaelanova 😉 si píš!

ira25
5. okt 2023

@nelaja tiež mám steatozu a cysty na pečeni a mala som podozrenie,že to z Tamoxifenu a po CT mi pľúcna povedala,že to mám z Tamoxifenu a teraz rovnako aj ty si to napísala... zaujíma ma či viaceré to takto po tamoxe majú.

daniela232
6. okt 2023

@michaelanova ja si myslím, že bude to tak ako to povedala sestrička,lebo asi by ťa ony neposlali na ct,keby to tak nerobia,... poslali by výsledky dr.a ona v pripade nejasneho nálezu ťa pošle na ct

daniela232
6. okt 2023

@ira25
@nelaja ako ste na to prišli? Mali ste nejaký problém? Tamoxifen mám rok ale citim sa dobre

nori21
6. okt 2023

@ira25 ahoj,áno,mne tiež povedali na usg že mám steatózu a že je to z tamox,ale že to je normálne pri takej diagnóze.

michaelanova
6. okt 2023

@daniela232 neviem,prv mi povedala,ze pani doktorka rozhodne,ci treba aj ct a potom zrazu,ze je to standard a na stranke pisu,ze ct len ak je nejaky nalez,tak sa bojim

daniela232
6. okt 2023

@michaelanova tak možno tam niečo ozaj je, nejaký nález,asi by to len tak nebolelo , či už z chemo alebo čohokoľvek,ach,len tých 10 dni je pocitovo 100😥ja by som bola inak preste taká istá ako ty, možno aj horšie 😔 veď len keď som zistila čo mi je som schudla za mesiac 6 kg

michaelanova
6. okt 2023

@daniela232 ved toto,lebo kamoske ct vobec nerobili,aj ked ja som mala vo vymennou npisne ze bolesti panvy,tak mozno preto,aspon dufam

nelaja
6. okt 2023

@daniela232 žiadny problém, steatoza neboli, na sone to bolo vidiet

ira25
6. okt 2023

@nelaja nebolí lenže postupne môže prejsť do cirhozy.
Postupne sa mi zhoršujú pečeňové testy a vraj je to zo steatozy.
Ty máš pečeňové testy ok?

nelaja
7. okt 2023

@ira25 Ja mám pečeňové ok, občas boli niektoré hodnoty hraničné alebo malo cez, kym som uzivala tamoxifen, ale ako mi ho doktor vymenil za anastrozol, hodnoty su ok. Akurat, ze kvoli anastrozolu mam osteoporozu, a nasadenú liecbu ibandronatom, tak som zvedava, aky to bude mat vplyv.

nelaja
7. okt 2023

Dievcata ja aj moja mama sme od mojej dcery chytili taku virozu, ze priebeh horsi ako covid, treti deň teplota, pali ma cely krk aj priedusky, uz sa neviem ani nadychnut, taku mam svalovicu od kasla, dcera je tiez uz 10 deň chora, to co vykasliava, nevykasle ani stary chlap, to co zas je za sajrajt vo vzduchu.

nelaja
7. okt 2023

@helga9 Uz si bola na denzitometrii? Strasne som zvedava, ake budes mat vysledky, ked pravidlene behas, teda vykonavas vahonosny pohyb, co odporucaju na prevenciu aj liecbu.

michaelanova
7. okt 2023

@nelaja ja mam takto starsieho,kput od nedele,az v stredu mu skoncili teploty,dutiny zavalene,oci krvave,hrozny stav,to iste mal aj mladsi hned 2.den v skole,ale s tym,ze 3 dni v 40 so zabalmi,obaja plavci,otuzili,takto mi uz dlho nezalahli,ja hnisava angina s teplotami pred 2 tyzdnami,robim v skole a kvantum chorych deti,angina,teploty,kasel,hrozne

nelaja
7. okt 2023

@michaelanova No nechapem, ja som okrem covidu 4 roky nebola chora - ani len nadchu, beriem priebezne imunoglukany, d vitamin a teda dcera byva chora casto a fakt som za ten cas nic nechytila az teraz, no otrasne. Brala mi teraz imunologicka po troch rokoch krv na na imunitne parametre, este nemam vysledky, uvidime...

helga9
7. okt 2023

@nelaja ešte som nebola mám už výmenný lístok musím sa objednať. No ver mi že zvedavá som aj ja

mazi1
7. okt 2023

Ahojte! Mňa strašne bolia bedrové kĺby, predtým som nemala nikdy takéto problémy, len posledných pár mesiacov sa na to zobudím v noci, že ma bolia tie kĺby bedrové. Cez deň necítim bolesti, len v noci, keď ležím. Mali ste niektorá takéto problémy? Neviem či to súvisí s tými tabletkami? Beriem Zitazonium a každých 28 dní Reseligo implantát do brucha.

ira25
7. okt 2023

@nelaja čo je to za liečbu na osteoporozu ja beriem proliu

ira25
7. okt 2023

@nelaja a berieš niečo na podporu pečene?
Ja až po dvoch rokoch branim Tamoxifenu išli pečeňové testy postupne hore.
Zaujímavé,že na CT nebol popis,že stukovatelna pečeň,ale na ultrazvuku to mám v popise okrem viacpočetne
cysty .

michaelanova
7. okt 2023

@mazi1 ahoj,ja mam 3 mesiace tamoxifen,to je tusim ta ista ucinna latka,mna boli zasa posledny mesiac chrbtica,ledva sa otacam,bolia ma aj panvove kosti,tak neviem,cim to je,bola som aj na gamagrafii,cakam na vysledok

mazi1
7. okt 2023

@michaelanova Áno, Zitazonium je tiež tamoxifen, ja beriem už skoro 1,5 roka. Len teraz som začala googliť, že či môžu tie problémy (konkrétne bolesti bedrových kĺbov) súvisieť s tou diagnózou rakovina prsníka). No tak teraz mám strach.

michaelanova
7. okt 2023

@mazi1 je to tazke,kazda bolest u nas moze byt zlym signalom,ale i nemusi,moze to byt z hormonov,z tamoxifenu,z hocicoho,mna este pred rakovinou tak bolel 1 klb smad 2 mesiace,potom som dostala nejake lieky a preslo to,teraz sa,samozrejme,bojim,kedze ma doktorka hned poslala na tie kosti,treba sa poradit s onko,drzim prsty

mazi1
7. okt 2023

@michaelanova V novembri mám ísť na kontrolu k onko, tak sa opýtam.

helga9
8. okt 2023

@michaelanova ahoj dari sa ti trochu byť v klude? Chrbtica bolí stále? Ja mám nascipanú dcéru aj muža 😩 dúfam že to s druhou dcérou neschytíme

michaelanova
8. okt 2023

@helga9 ahojky,dakujem za spravu😘ako kedy,raz sa presviedcam,ze na recidivu je moc skoro,inokedy som presvedcena,ze tam nieco je…chrbat ma boli uz mesiac,takze o to viac som v panike,snazim si povedat,ze vsak to moze byt aj z toho tamoxifenu,z prechodu,z chemo…len neviem,ci si mam aj verit,lebo to ma dost noli,ako leby som tam mala nejake blokady alebo udrete,no nic,musim vyckat.Starsi sa uz vyzbieral celkom fajn,nikoho nenakazil,tak hadam aj chvilu zdravi budeme ostatni,pozdravujem,papa

helga9
8. okt 2023

@michaelanova a boli ťa akoby som to vysvetlila- keď si potlacis tie miesta tak ťa to boli? Alebo je to akoby vnutorná bolest