Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@katenka2 akoze teraz som sa musela nirmalne zasmiat,to je bohovska recenzia,toto som este fakt necitala
@michaelanova ja som Biobran užívala skoro cely prvý rok po operacii, vtedy stal 80 EUR, strašná suma, objednávala som cez net z Dr. Max, v tom čase mali najlepšiu cenu. Asi pomohol, ešte som nezomrela😂😂😂
@nelaja 😂😂😂len mne on prisiel skor taky asi pocas chemo,neviem,ci to ma rok po opke este zmysel
Dievčatá dnešný postreh.
Bola som na sono prsníkov,zostala som prekvapená koľko mladých dievčat tam bolo a hodne aj s doprovodom matky.
Pýtala som radiologičky a ona, že v poslednom čase sa veľmi zvýšila rakovina prsníkov a čoraz viac u mladých.
Tak sa zamýšľam, že čim to je.... Napadlo ma aj to masívne očkovanie na Covid... blbosť?
@ira25 irenka skôr si myslím strava, hormonálna antikoncepcia, ja neviem, ako je filtrovania voda, či sa niečo z vycikanej antikoncepcie nemôže dostávať do podzemných vôd, skorý nastup menzesu, aj moja dcéra od 10 rokov, horm. antik. jej nedovolím, ani keby mi v 15 mala domov doniesť vnuca
@michaelanova Ja som si vtedy ohladne toho Biobranu vela citala, aj anglickych odbornych clankov - v Japonsku ho predpisujú ako bežnú súčasť liečby rakoviny prsníka - otázka je, či za tym nie je nejaka loby výrobcu, keďže je to japonský produkt. Je to výťažok shitake huby. Inak mam knihu Varíme z potravín, ktoré zdolávajú rakovinu, citujem: V súlade s týmito zisteniami sme aj my pozorovali, že pridanie extraktu z húb k izolovaným bunkám nádoru prsníka blokuje rast týchto buniek. Tento inhibičný efekt bol silný najmä u enokitake a hlivy". je tam tabulka - graf - rast buniek rakoviny prsnika, pričom najlepší efekt mali: hliva kráľovská, hliva ustricová, enokitake (tam bol rast nádorových buniek len cca 10%), kremini (40%), shitake (45%), portobello 50%, šampiňóny (70%). Ja hlivu užívam dlhodobo. Ale ako vážne treba takýto výskum brať, to neviem.
Ahojte! Z času načas sa mi stane, že je problém vybrať recept na Reseligo alebo Zoladex, lebo vraj nie sú ani u distribútorov. Mávate podobné problémy s tými injekciami?
Ja som dnes bola na tej injekcie zoladex. Ten vpich bol uplne v pohode, ale teraz mam dost bolesti v krizoch a panve. To je akoze normalne?
@ira25 Máš pravdu do 55mi nič nebolo bola som darcom krvi pravidelne prehliadky všetko ôk a potom covid 3x očkovaná a po 2rokoch karcinóm prsnika ja tomu verím že všetko očkovanie bolo svinstvo
@paj333 Ahoj našla som Tvoj starý príspevok z 2016roku ako sa teraz máš?
@lubicakalnicka je už niekoľko rokov neaktívna na MK
@lubicakalnicka Paj sa má dobre
@lubicakalnicka moja suseda robí na kompenzáciách pre ID- čo spis to rakovina- covid a očkovanie
Ahojte! Žienky, koľko rokov vám pichali/pichajú tie Reseligo injekcie?
Ahojte chcela som si kúpiť šťavu z granátového jablka, lenže je tam B 9 a nedávno sme to tu preberali,že ani B12 a B9.my onko by sme nemali brať....hmm a ja na pečeň ani pestrec keďže esteogeny,ale helga, nori ho brali tak mám z toho" guláš"
@ira25 ved toto,vsetko stavy ovocne obsahuju tie becka,ja som si chcela kupit rakytnik,ten obsahuje ale tiez,tak vobec neviem
@ira25
@michaelanova dievcence, asi netreba brat do uvahy vsetko, co sa kde napise. Tuto napr. strasia, ze B3 je velmi skodlivy. Takze, to by sme pomaly uz nemali co jest ☹
https://zdravie.pluska.sk/novinky-a-odbornici/n...
Nový výskum Univerzity v Missouri prináša znepokojenie nad komerčným doplnkom stravy vo forme vitamínu B3, známym ako nikotínamid ribozid, ktorý je u nás bežne dostupný. Uvádza, že zvyšuje riziko rakoviny prsníka až trojnásobne. Tím okolo chemičky Eleny Goundovej na to prišiel novou neinvazívnou metódou.
Ja to uz radsej nesledujem, iba sa rozculim 😖
tak radsej ziadne vitaminove doplnky, len beznu stravu!
@katenka2 je to strasne,ja som sinprave chcelu kupit nejake tie huby aspon
@michaelanova kup si zive huby, tomu NIET co vytknut!

@lenkapresov1 aj podávanie chemo je príjemné,krásne obliečky,nie nemocničné,sestrička milá,dobre berie krv.Rychlo sa tam vybaviš
Ona len tak vyzerá odmerano,ale je odborníčka , najmä na prsníky.