icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

eva147
2. nov 2023

Ahojte,tak dnes som bola prvykrat u onkologicky,dostala so 4×chemo AC,to je asi ta cervena,v 3tyzdennych intervaloch,potom ozare a hormonalna liecba

helga9
2. nov 2023

@eva147 ahoj áno červená držím palce nech to zvládneš čo najlepšie

mykeila
2. nov 2023

@helga9 môžeš mi napísať co užívaš?

katenka2
2. nov 2023

@michaelanova Miška, ako sa mas? Prosim 🙏, napis nieco pozitivne, dnes by som to uz potrebovala

michaelanova
2. nov 2023

@katenka2 ahoj,katuska,no,ja som dnes zrovna bola na krcnom,urobila mi vyter a vzala krv,stale sa mi vracia bolest hrtana,mam aj reflux,ze mam podrazdeny hrtan,tak ma caka este aj gastro a mam ist aj na imuno,posledne 2 tyzdne sa mi aj horsie dycha,ale vravim sa,vsak by na tej gamagrafii hadam nieco svietilo,uz sa nad tym asi ani nechcem zamyslat,tak som ta asi moc nepotesila,do toho som rozbehla majetkove vysporiadanie po rozvode,co som to 2 roky odkladala,tak sa tesim,aj v dobrom,aj v zlom,a ty,mojko,ako?posielam energiu❤️😘

helga9
2. nov 2023

@mykeila myslíš ako liečbu alebo vitamínové doplnky?

katenka2
2. nov 2023

@michaelanova oooch Miška, ked sa dari, tak sa dari 😖. Dufam, ze to vysporiadanie prebehne slusne, rychlo a k spokojnosti oboch stran. Snad byvaly nie je uplny chnup a uzna, ze mas na starosti deti a v sucasnosti este aj nelahky zdravotny stav.
Gamagrafia, ta je o kostiach, ale verim, ze ani toto, s cim teraz behas, nebude nic vazne a coskoro sa z toho dostanes. Coskoro sa zo vsetkeho zleho dostanes! Velmi ti to prajem, velmi!
A ja? No striedavo-oblacno. Dobre sa inym radi, utesuje a clovek je pritom sam posr....
Su dni ked uplne fajn, aj robota tesi a potom su zas take, co by si ich najradsej prespala trvalym spankom. U mna okrem je onko ochoreni aj polyneuropatia, odchadzaju nervy na ruke a tym aj jej hybnost a pouzitie a pred par dnami som taketo nieco citila aj v nohach a to som uz fakt bola hotova. Reku bez ruky to ide velmi tazko, ale bez noh? Teda pohybu?! Nadopovala som sa liekmi od bolesti a na spanie a tu hroznu noc som prespala. Dnes je to ovela lepsie a ja si opat nadavam do somarov, ze som sa tak vystrasila a predcasne robila zavery, hoci....

michaelanova
2. nov 2023

@katenka2 joj,zlatko,to ma mrzi,poznam take stresy,ta gama,no neviem,kamoska bola v lete a nasli jej tam nieco na plucach,bola s tym potom este na ct, a tam ze nic nebolo,tak ja uz neviem.vysporiadnaie bude krute,lebo ex je totalny…. Nemozem ani napisat,lebo hnup by bol mega kompliment,tak asi tak.S tym chrbtom ma poslali na rehabku,neurologicka chcel aj mri,ja som odmietla,kedze by som nerada tento rok uz svietila namiesto stromceka😂

katenka2
2. nov 2023

@michaelanova neboj, ked ja nesvietim po tych rokoch.... a moja doktorka vzdy len rukou mavne, ze horsie je zanedbat, nez pridat "trocha" oziarenia

katenka2
2. nov 2023

@michaelanova a citis sa teraz na boj s ex? Predsa len si teraz vystresoana z choroby a oslabena z liecby

katenka2
2. nov 2023

@michaelanova ked to 2 roky cakalo, nepockalo by este rok? A potom mu to natries v plnej parade!

michaelanova
2. nov 2023

@katenka2 mam cas uz len do marca,takze mam najvyssi cas,dohodla som s neřuro,ze ňbudem aspon 3 mesiace cvicit a ked ťaa chrbat nepolepsi,tak potom pojdem,ale osobne mam podozrenie,ze je to z tamoxifenu,lebo mi to nabehlo asi mesiaic potom,ako som ho zacala brat,teraz musim poriesit to hrdlo a reflux zasa,ach jaj

lubicakalnicka
8. nov 2023

@eva147 ahoj Evi ako to zvládaš?

eva147
8. nov 2023

@lubicakalnicka ďakujem za opýtanie,dá sa to
Na prvú chemo idem ďalší štvrtok,už som sa dúfam aj psychicky na to pripravila,aj keď strach je tam stále 🙂

eva147
8. nov 2023

Ahojte dievčatá,dávali ste si niektorá dávať pichať pri chemo vitamín C infúzne?

aurelia2000
8. nov 2023

@eva147 Nie. Muž to najprv chcel, ale keď videl, že som na dne a viac nezvládnem, tak upustil od tejto kraviny (podľa mňa). Dr bola aj tak proti (chvalabohu)

helga9
8. nov 2023

@eva147 nie onkolog striktne zakázal!

katenka2
8. nov 2023

@eva147 Evicka, vraj takto https://www.startitup.sk/prevratne-zistenie-ved... , kolko ludi, tolko nazorov a my kuvici...
Ale tiez som pocula, ze radsej nie, ze pomoct nepomoze....ine je to u neonkologickych pacientov, tam vraj moze pomoct nakopnut imunitu. Ale u nas nakopne vraj aj rakovinu

lubicakalnicka
9. nov 2023

@eva147 Nie určite nie

lenkapresov1
9. nov 2023

Moja onkologicka picha cecko intravenozne, tak uz teda neviem. Inak dnes som po druhej chemo.

katka14
9. nov 2023

@lenkapresov1 a ako to zvádaš?

alena1953
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
9. nov 2023

@alena1953 mam len otazku, preco bolo vobec navrhnute pet, ked si bola cista? Tato vysetrenie sa obycajne nedava

alena1953
Autor odpoveď zmazal
helga9
9. nov 2023

@alena1953 bola mastektómia alebo zobrali len časť?

ira25
9. nov 2023

@helga9 ja na jiske som stále mala napojené C ani neviem koľké fľaše mi stiekli.

helga9
9. nov 2023

@ira25 niekedy je to nutné nielen céčko ale aj b12 dajú

ira25
9. nov 2023

@helga9 presne aj B12 bola,no asi bolo nutné.

zuzap33
9. nov 2023

@alena1953 a nenavrhli ti antialergicku pripravu? Ja som napr tiez alergik aj s prekonanym anafylaktickym sokom. A beriem tu pripravu 12, 6 hod Prednison po 2 tabl, tak Dithiaden a Hydrocortison 2 inj. Inak ta uzlina moze byt rozne. Od zapalu az po ine priciny

alena1953
9. nov 2023

@helga9 časť zobrali