Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 tak zase najbližšia rodina to vedela, muž chodí na týždňovky, cez týždeň som sama s detmi, tak som po chemo potrebovala deti doslova odložiť. Zároveň mám doslova zakázané žehliť, takými chodí žehliť mama. Ale všetci sa navzájom tvárime ako bude všetko super. Ja si pre seba nechávam svoje pocity, pre ostatných je verzia všetko je super 😉
@ragulca ide o to ze moja mama je povaha hlásna trúba bohužiaľ no je to tak ona by hneď obtelefonovala vsade všetkých rodinu susedov kamarátky atd proste ako rozhlas u nás by sa roztrhlo vrece s návštevami a mobil ani nehovorím.. No potrebujem to? Určite nie. Chcem kľud. Pokial to zvládam ani to nemienim zmeniť. Muž robí u mna takze ja mu naplanujem robotu podľa toho ako potrebujem. Keď ideme k Dr ja to zariadim ze je doma a teraz fakt to ze robím z domu je obrovské plus proste si robotu naplanujem ako treba nemám obmedzenia ze rano o 8 sa musim niekde pipnut. Keď sa cítim unavená tak si jednoducho ľahnem a keď potrebujem ist na výjazd tak ho dám kedy mi vyhovuje. Keď sa cítiš zle a ma ti kto pomôct to je len dobre a presne jak si napisala je to o pocitoch a moje sú takto nastavené. Netvrdím ze im to nepoviem ale teraz keď chcem mat pokoj a v klude sa vyliečiť je to pre mna vyhovujúce.
@ragulca viem ze je to tažké nemyslieť na budúcnosť no minule som čítala od jedného onkológa a myslela som na teba škoda ze som to neodfotila ale bolo tam o metastazach a s kostnymi sa žije veeelmi dlho a najdlhšie co sa sa metastáz týka takze čierne myšlienky ze sa nedožiješ maturity deti vyhod z hlavy aj keď ľahko sa to hovorí a tažko dáva do praxe.
Inak co ma veľmi teší konečne pijem vodu som ju dva týždne nemohla ani cítiť vcul locem jak blazen
Fíha a ja si tvrdohlavo idem za svojim, aby mi zobrali obidva prsníky počas jednej operácie nech ma neuspávajú 2x a chcela som to mať za sebou jedným vrzom. Tak to aby som si rozmyslela. Ale aspoň viem prečo má Dr. presviedča, aby sme to spravili na 2x, asi to nie je také jednoduché 🤔

@helga9 čiže ani rodičia to nevedia?