Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@cineva pozeram, ze si z Ke, uz vies, kto ta bude operovat?
@lenkapresov1 ahoj, ano, saksun.
teda, on to mozno este nevie, ale urcite on 🤭
ale to az po chemo.
ja mu plne doverujem, tak prosim, ak niekto nahodou nie, nech mi to nevravi 😃
a teba kto? vies?
@cineva ja som mala najprv operaciu (september 2023), potom chemo a teraz som zacala oziare. A operoval ma Saksun, on je ozaj top.
@lenkapresov1 ano, tiez si myslim ☺️ odbornik na spravnom mieste, este aj ludsky.
a sympatak, taka moja krvna skupina 😃
Žienky, ktorá ste boli v Šaci na vloženie expandera, koľko dní ste boli v nemocnici a ci ste mali aj drény na odvod tekutiny. Ďakujem
12xchemo čo bolo super nič mi nebolo ani tie vlásky mi nevypadali proste nič po vybratí bio stále niečo šaty v ustach,pichanie v boku,bolesť hlavy....A teraz najnovšie červená krv pri stolici už aj detralex som začala brať ma z Vás niečo podobné?A to že všetko mam ok.vsetky výsledky,krvy všetko teraz som v remisii a prvý krát idem po 3mesiacoch na kontrolu
Ďakujem za každé info
@biankaaa12 ja som bola . Utorok operovali tuším v piatok domov. Áno mala som dreny ale nič mi netieklo zato som išla aj skoro domov. Záleží od serómu koľko sa ti bude tvoriť. Ani žiadne bolesti som nemala.
Ahojte, môžete mi pls povedať ako prebieha konzultácia na konziliarnej chirurgickej ambulancii? Idem na Heydukovu, doriešiť termín operácie. To tam je nejaká komisia? Rada by som mala dáke bližšie info...ak sa dá🙂vďaka vám🙂
Ahojte, možno blbá otázka, ale mali ste niekto gélové nechty počas chemo? 🙂
@ppdesign ahoj ja idem na Heydukovu teraz 25.4 k anestéziológovi a 2.5 na hospitalizáciu.
Ja som nemala žiadnu komisiu. Moja Dr. bola rovno chorá, tak som bola u primára, ten si pozrel výsledky z magnetickej, dal mi výmenný lístok na chirurgiu. Na chirurgii to funguje na čísla. Takže si zoberieš číslo, sestričke dáš papiere. Mňa zavolali hneď dnu. Len sa ma popýtali základy, pozreli výsledky. Dr mi ešte prezrel prsník, dali termín a papier aké všetky predoperačné potrebujem. Tie som si už robila cez obvodného.
Ale neviem možno to záleží od prípadu k prípadu. Ja som to mala takto.
@dobka22 Ja áno po celý čas
@ivana08 vďaka za reakciu...no mne dnes doktorka povedala, že mám ísť na amb.konziliarnej chirurgie...prízemie. Heyd.10 (predtým ešte registrácia na Heyd.8.), že vo štvrtok "robia prsníky"🙂 mám so sebou všetky záznamy z vyšetrení aj CD...a tak som v takom 'ocakavani', že ako to tam chodí...
@ppdesign jaaj ty si ešte nie zaregistrovaná na OUSA. Ja už mám tam Dr a aj všetky vyšetrenia sono, magnetickú mi už tam robili, tak všetko mali v PC. Ja tam idem tiež teraz vo štvrtok. Najprv dole na chirurgiu tam mi vraj dajú výmenný lístok na anestéziológiu a potom tam.
Držím palce, ale ja som sa tam zatiaľ stretla len dobrým prístupom.
@ivana08 ďakujem. Mne zase všetko robili v TT, ale onkologicka mi hneď odporučila na operáciu Heydukovu, aj si tam konzultovala postup liečby, a tak tam teda zajtra idem...len ten názov 'konziliarne odd.' vo mne evokuje, že tam je asi nejaká "komisia" viacerých chirurgov...tak ma zaujíma, že asi ako to tam chodí, či niekto má skúsenosť...
@ivana08
@ppdesign práve si balím všetky papiere na zajtra. Vždy nosím všetko. A na tom poslednom kde mi dali termín a prebehlo to ako som písala vyššie. Je napísané. Chirurgické vyšetrenie - konziliárne vyšetrenie. Ale daj potom pre zaujímavosť vedieť ako to prebehlo. Možno to záleží aj od prípadu k prípadu.
@biankaaa12 tyzdzden v nemocnici, pustili ma s drenmi, tie som mala este dalsi tyzden
@ppdesign jejda neviem aj som pokukovala po ľudoch. Ale keď ste boli dve asi viem. Len mi bolo blbé sa pýtať. 😉 Ja som mala taky bledý ruksak. Dnes tam bol trochu chaus. V tejto časti som bola aj ja prvýkrát, pred mesiacom bola chirurgia ešte neprerobena. Ja idem o týždeň, uz mám zmiešané pocity, ale najradšej by som to už mala za sebou. Potom dám vedieť ako to prebieha v nemocničnej časti
Ahojte,chcem sa pýtať vás ktoré beriete už dlhšie Tamoxifen.
Okrem,že mi sa na maternici urobil polyp,tak teraz už dlhšie mám problém so svalmi,kolená ako drevené,problém mi robia schody.
Ma takéto potiaže niektorá z vás?
@ira25 veru ja podobne 😌a tieto problémy mám od ukončenia chemo, najskôr som dávala vinu jej,a teraz tamoxifenu, užívam ho 1.5 roku. Ale cvičím , snažím sa teda ,a bicyklujem
Ahojte bojovníčky, včera som bola na ultrazvuk po 3 chemoterapii, mali mi zaviesť klip. Keďže nádor mám pod bradavkou doktorka povedala, že nebude dávať, že aj tak sa odstráni celý prsník, s tým, že mi dajú hneď expander alebo implantát, záleží či bude rádio terapia. Mám trocha strach čo ma čaká. Implantat sa dáva iba ak nie sú ožiare? Dik za info kto to absolvoval. Pekny deň
@ira25 myslím že nepôsobí tak negatívne na vystelku maternice ale musím sa spýtať mojej doktorky či by bol vhodný keďže ja ešte prirodzene v prechode nie som iba reseligo mi blokuje vaječníky. Tiež mám výhrady k tamoxifenu beriem ho rok a už som mala na sone obraz zhrubnutej výstelky. Musela som ísť na hysteroskopiu čo je zákrok v anestéze a po vysledkoch mi tamoxifen znovu nasadili plus kontroly každé 3 mesiace.
ahojte zienky, chcem sa pochvalit, ze mi poistovna schvalila novu liecbu, ktora by mi mala pomoct, comu sa velmi tesim ☺️
v piatok mam prvku chemku, tak sa chcem opytat, ci ste nejakym sposobom prisposobovali jedalnicek chemoterapii alebo ci nemate nejake hinty finty co sa pripadnych nevolnosti tyka. vdakaa

@cineva veď si to chytila bravúrne za pačesy👌myslím na vás, na všetky, aj na seba, nech sme v poriadku😃