Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@2xmama 4.stadium mam 5 rokov. Zijem, chodim do prace na ciastocny uvazok, beriem liecbu. Mam kamosky, ktore su roky v 4. stadiu a tiez pracuju. Nevesaj hlavu, psychika je dolezita. V sucastnosti su rozne terapie. Inak v auguste uz mam kupenu dovolenku k moru. Urcite sa tak skoro nechystam odist. Mam 45 rokov
@helga9
@katenka2 boze dievčatá, taka som uz vyklepana... v stredu si mam ist po vysledky z biopsie, samozrejme strach silnejsi ako rozum volam uz dnes ci nahodou nie su, sestricka ma zotrela ze ona nema cas mi hladat vysledky E mam zavolat na recepciu tam mi to pozru, tak volam tam, slecna mi oznami ze vysledky su ale nemoze do telefonu a ze ked chcem mozem si prist pre ne.... pridem tam a ona pozera do PC, ze bohuzial ze ona nevedela, ze nemoze mi to dat ze musi to ist na konzultaciu k dr...... ja nevien, je este sanca ze by to bolo negativne??
@arcenciell to čo ma byt? Že ti ich nedala. To sú tvoje výsledky mala ti ich dať
@arcenciell nuz dievca, co ti na to povedat? Ja som tyzden a pol cakala na vysledky biopsie, ked konecne boli, doktorka odisla na dovolenku a nik ju nezastupoval, dnes sa vratila, mala som dnes volat...aaaaleze nema cas sa na to v PC pozriet, tollko je tam roboty, aby som si zavolala zajtra....
@arcenciell na toto si sa ale nepytala, ze vsetci nas maju v pazi.... nuz nadej, nadej... nadej umiera posledna, az po nas 😂. Pozri, ked aj nebude, zvladnes liecbu. Ja si omielam dokola, ze JUST to zvladnem, JUST! Tu radost nikomu neurobim a budem tu dalsich... vela rokov. Tak si to daj za ciel aj ty a budeme tu spolu 😉. Zvládneme!!!!
@katenka2
@helga9 no a najlpsie je, ze mi povedala ze ona si nevsimla ze mam termin na stredu a ja jej hovorim, prosim Vas ja mam strasny strach ja len potrebujem vediet co je to ok alebo nie, ze na ostatne si pockam uz na stredu a ona ze sak vam hovorim ze to musi na konzultaciu, ze chodte skusit zaklopat do ambulancie ci vam to nepovedia, tak idem tam a tam ma otocili ze oni to ani pozerat nebudu lebo to musi ta dr ktora mi to robila a ta tam bude az v stredu....
@katenka2 ja sa tak aj nastavujem, a verim tomu ze nech su vysledky akekolvek tak to zvladnem.... len uz to skratka potrebujem vediet.... nenavidim nevedomosť.....🫣😔
@arcenciell nie, nepotrebujes to vediet, tak ako ja nie. To si len myslime. A my to zvladneme aj bez ich potvrdenia, ci vyvratenia. Kasli na nich! Teda...nemyslela som si, ze toto raz napisem, ale je to tak. LUDSKOST vymiera, empatia vymiera, uz aby bol koniec sveta! 😠
@katenka2 😔😔😔
@katenka2 strasne je to cakanie, este ked som tam isla si hovorim je to okej vdakabohu, keby nebolo neda mi tie vysledky predsa do ruky 🫣🤣🤣a pridem tam a prd 🤣
@katenka2 ahoj, ako vysledky? Dovolala si sa uz dnes?
@arcenciell dievčence moje, dovolala. Ani vám nejdem hovoriť na koľký krát, ale nakoniec zdvihli sluchátko 😂. A je to negatívne (ďakujem ti milý pánbožko 🙏🏻), tak som im všetko odpustila....🤣
@katenka2 skvela sprava
@katenka2 tesim sa s tebou, gratulujem ❤️❤️❤️
@lenkapresov1
@arcenciell ďakujem krásne dievčatá. Musíme sa navzájom podporovať, pomáha to, minimálne hrejivym pocitom na duši aj ❤️. Tiež vám, ale aj všetkým chorým, želám len dobré správy a skoré uzdravenie 😘🍀
@arcenciell a Tebe extra dušička MOOOOC držím palce na zajta! ✊✊✊
@katenka2 dakujem, ja uz dnes asi ani nezaspim 😔
@arcenciell neviem, či je zrovna teraz pre Teba najvhodnejšie príslovie - všetko zlé je na niečo dobré, ale v konečnom dôsledku to čas ukáže a vysvetlí. Neupadaj na duchu, v mysli budem s Tebou. A hneď daj vedieť! 🍀
@katenka2 ❤️
@katenka2 ahoj, ďakujem, že si na mňa myslela, mam to čisté🙏🙏
@arcenciell
@katenka2 viacerí sa s vami tešíme 🙂🙂aj čítajúci🙂
@daniela232 vsetkym dakujem dievcata, za rady aj podporu. Prajem vam vela zdravia kazdej ❤️❤️❤️
@arcenciell teším, teším! 🤗😘❤️
@arcenciell a choď spať, teraz už s kludnou dušičkou. Veď si toho veľa nenaspala... Pekne nás "dusia" tí zdravotníci 🤦🏻♀️