Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@dharmasanata áno nepapať - ja som si na so sebou brala tyčinky a teplý čaj. Po chemo až pár hodín som niečo zbodla a jedla som až na druhý deň. V deň chema večer len take ľahké ako vývar. Nebolo mi zle ani raz. Ale samozrejme každé telo inak zareaguje. Držím palce
@helga9 ďakujem, bojím sa toho ako to budem znášať. Hlavne po psychickej stránke. Keď som sa tam zastavila nakukla do miestnosti kde ležali chorí na chemo, hlavne sú tam starí ľudia, kosť a koža.. toto ma bude asi deptať.
@dharmasanata neboj,zvládneš to,hlavu hore,✌️ja keď som chodila na chemo bolo tam veľa mladších od mňa, ja mám 49,a sme tam aj posrandovali,nasmiali,pokecali,v rámci možností, a stým jedenim no je to veľmi individuálne,sama zistíš čo ti je lepšie, ja som musela byť najedena, aj potom uvidíš čo ti bude robiť lepšie a čo nie, uvidíš zvládneš, držím palce nech čo najlepsie
@daniela232 ďakujem ti.. dúfam že nakoniec to bude všetko fajn a že si zbytočne robím do predu obavy.
Baby a ako dlho to vlastne tečie?
Aspoňže tak. Lepšie ako nič. A nech dobré výsledky vydržia ešte pár desaťročí!!!!
Ahojte! Mala ste niektorá pri Tamoxifen tabletkách problémy s pečeňou? Ja som mala teraz sono brucha, a lekár mi napísal v závere: Dif. poškodenie heparu typu steatózy. 😢 Tamoxifen beriem 2roky.
@mazi1 ja nie som na hormonalnej liecbe a mam steatozu pecene po chemo
@ira25
@lenkapresov1
@nori21
Vďaka za odpoveď! ❤
@nelaja ano,z anastrozolu bohuzial bolia kosti,ja sa rano budim cela stuhnuta a naozaj citim bolest vsetkych kosti,a nielen to,ale co uz narobime
Ahojte, zajtra ma čaká 3.davka EC...tie dve predchádzajúce sa dali zvládnuť...aké sú vaše skúsenosti s tretím kolom? Pridali sa iné obtiaže ako nevoľnosť, slabosť?
Ahojte o 2 dni ma čaká operácia, mám za sebou chemo. Na kontrolnom CT mi ukázalo pľúcne noduly píše tam MTS, načo sa pripraviť. Bola som optimistka doteraz, ale už mám strach. Musia to byť 100% MTS alebo sa môžu mýliť. Pekný deň
Biodermalne nite, absolvovali ste niekto tuto liečbu, mam zobrať 5 obstrekov, ci to pomáha. Dik

@l1plienka ano, pytala som sa onkologicky ako dlho to musim dostavat kedze chcem este dieta a povedala ze aspon tri roky a potom sa mi obnovi cyklus a vysadime aj Tamoxifen na tu dobu. Neviem , mozno to zavisi aj od pozit.na hormony....ja mam 15%. Povedala mi, ze to nie az tak vela.