Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Žienky, taká "vzhladova" otázka: začali vám rast vlásky už pri docetaxeli? Ja som po tretej dávke EC a čaká ma ešte 3x Docetaxel. Neviem sa už dočkať opäť svojich vlasov🙂
@ppdesign mne nie ,7.6 ukončená chemo,a v auguste myslím že začali
@daniela232 vďaka za info.💗
@ppdesign mne rastli uz pocas "bielych", ale len take jemne, slabe, pri poslednych uz boli o kusok krajsie, ale docitala som sa, ze ich treba strihat, lebo nebudu silne, su "poznacene" chemoskou. Takze ja som si posl.krat vyholila hlavu 2t po poslednej chemo, ked som predpokladala ze by mohla byt ako tak chemo zo mna vyprchana. A naozaj potom uz rastli nahusto a tvrde🙂
dharmasanata, aj tak budeš pekná. iná, ako si zvyknutá, ale pekná. Vyskúšaj si šatky, parochňu, uvidíš, v čom sa budeš dobre cítiť. A onedlho ti začnú rásť hustejšie a silnejšie.
Ahojte,pijete nejaké prípravky z huby reishi a aké?
Chcela by som niečo vyskúšať.
Zdravím Vás....mam otázočku mal niekto HER2 negatív???Hr pozitiv ....aký bol postup liecby???vďaka
@alfina Ja som mala taký. Záleží na veľkosti ložiska. Najprv som mala op, potom chemo, ale môže to byť aj opačne. Niekedy chemo vôbec nemusí byť. Ak nechajú prsník, tak ožarovanie v každom prípade dajú. Potom 5 rokov Tamoxifen, alebo podľa veku aj iné lieky. Všetko posúdi onkológ.
@maria579...no ja mam veľkosť 25x14x19...tak uvidím co mi povedia ....tiež som čítala ze chemo nemusí byť...
@alfina Onkológ bol na vážkach, či chemo áno alebo nie. Doporučil mi test Oncotype DX. Je to genomický test, z génov vyoperovaného ložiska vedia určit, akou pravdepodobnosťou sa rakovina vráti. A na základe toho testu odporučil chemo.
Ale nemusíš mať obavy. Všetko ti vysvetlia a prejdeš si cez tú liečbu, ako všetky baby na tomto fóre. Viem, aký je to šok, keď ti to diagnostikujú. Poslúchaj lekárov, zvládneš to. A veľmi držím palce. Bude to dobre!!!!!!!!!!!
Ahojte dievcata, uz dlhsie citam toto vase niekolkorocne vlakno, nakolko som sa zaradila medzi pacientky s rakovinou prsnika...v juli som absolvovala svoju prvu mamografiu po 40, na druhy den ma predvolali na kontrolne sono a odvtedy sa to vlecie...mesiac nato mi na Heydukovej spravili biopsiu, z vysledkov vysiel duktalny karcinom in situ. Nedavne CT ukazalo syte lozisko v centre a zasiahnutu min jednu uzlinu pod pazuchou, v piatok idem na dalsie sono, plus prípadnú biopsiu lymfatickej zlazy...kedze to vyzera, ze uz sa nador zmenil na invazivny. Neviem co dodat, od začiatku sa ako tak psychicky drzim ale posledny tyzden uz nedavam, neskutocne sa len to vyšetrenie taha, o liecbe ci operacii este ani slovo. Je prosim normalne dva mesiace cakat? Vycerpala som si mam pocit uz vsetky sily, postupne mi kuskuju horsie a horsie informacie, a to som este ani s liecbou nezacala...navyse posledny mesiac zacinam coraz intenzivnejsie pocitovat bolest?tlak? pod danou pazuchou, su to uz metastazy? Inak na sebe nebadam nic, nador je nehmatny, bez hrciek, koza bez zmeny, unava pri 3 a 5r detoch bezna...jedine, co si vycitam, ze posledny rok ci dva som si na tricku ci podprsenke obcas vsimla akokeby tmavsie bodky, ze mi nieco z prsnika vytieklo, ale ozaj mikromnozstvo, comu som ani nevenovala pozornosť, lebo ved je to zlaza 🤦 este dodam, ze som nekojila ani jedno dieta, neslo to...mohlo to byt príčinou?
Vopred dakujem za akukolvek radu 🙏 vsetky vas neskutocne obdivujem ❤️
@freeja ahoj nadomnou vsetci doktori krútili hlavou že prečo -som štíhla športovo v celku aktívna deti v ideálnom veku 23 a 28, kojila som 3 roky, nefajčiar a blablabla- proste to čo uvádzajú že ťa chráni pred rakom- prt makový. Keď to máš dostať dostaneš aj svätenú vodu môžeš piť. Ale! Ten výtok ak bol tmavý to je jedno že mikromnozstvo bol podľa mna - podotýkam podľa mna signál že sa niečo deje. Držím palce nech je to in situ. A s tými bolesťami no podľa seba je to možno v hlave lebo mne keď povedali dg tak hlava bola stále proste na tom mieste a už som si domyslsla všetko možné.

@juana86 ahoj ja som mala po zistení rakoviny v prsníku zdiagnostikovane 4 noduly. Nikto neriešil že by mohlo ísť o mts, odporučili kontrolné CT po 3-4 mesiacoch. Po operácii mi vzhľadom na rozsah zasiahnutých uzlín 2 stanovili štádium A2. Keďže som teraz v chemo liecbe a následne pôjdem do rádioterapie, tak sa asi CT bude robiť až potom. Držím sa toho čo hovorí helga9...noduly ľudia bežne majú...mohli zostať aj po covide...hlavu hore, pokiaľ nie je nič potvrdené, treba ich brať len ako uzliky. Uvidíš ako dopadne operácia. Držím palce!