Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@2xmama mne povedala lekárka, že majú nejaké nové postupy kde sa vzhliada na vek a snažia sa zachrániť čo najviac z prsníka. Takže v mojom prípade mi preto hneď nevzali celý, ale že sa pokúsia liečbou aby nádor vymizol, no kvadrand prsníka vezmú tak či tak. Také som nepočula, žeby vôbec neoperovali.
@freeja mala som skolkarku pocas chemo, takze samozrejme dookola soplik, kaslik a spavala som s nou v detskej izbe ja, polovicka spala v spalni aby neochorel a mohol chodit do prace. Takze u nas sa tieto veci neriesili🤷♀️a teda neochorela som ani raz od nej. Ale ak by mala Tvoja mala nahodou nejaku crevnu virozu, to uz by som zvazila nejaku izolaciu, lebo hnacky a vracanie teda ozaj nepotrebujes....
@dharmasanata dakujem, ja mam 44 a her2 pozitiv. Ani klipy mi nedali, nic. Viac sa dozviem od sestriciek, a tu od Vas, ako od lekarky. Dakujem.
@2xmama ja mám 39 a tiež her2 pozitiv, aj na estrogén. Klip mi dávali po druhom cykle.
Nález si mala nejaký malinký?
@dharmasanata nalez mam 2x3 cm a par mm dva satelity. Len ja mam aj jednu par mm metastazu na plucnom laloku.
Nador sa zmensil, skoro ho necitit, este mam 2 cykly chemo absolvovat.
Baby som mesiac po mastektomii, vybrali mi 3 uzliny. V papieroch píše že 2 uzliny mali mikrometastazy do 3mm. To znamená, že už mám metastaticku rakovinu či? Budem mať ožiare. Pred operáciou som mala chemo. Ďakujem
Ahojte dievčatá, chcem Vám všetkým popriať veľa veľa zdravia a síl v boji .počas trojtyzdnoveho čakania na výsledky som prečítala forum od hora dole,ste neskutočne bojovnicky.
Ja som si dnes bola po vysledky z biopsie a MR.
V júli som bola na Sone po 5 rokoch-tehotenstvo, plus 3 roky dojčenia.zacal ma pobolievat ľavý prsnik,nahmatala som si zdurenu žľazu.tak mi to aj popísali na utz-ze zlaza homogennejsia.
Po 3 mesiacoch na kontrole už útvar, vaskularizovany,veľmi neistý,roznorode kalcifikaty..BIRADS 4b/c.po týždni biopsia,mamografia, MR.
To čakanie bolo najhoršie v mojom živote.
Dnes s výsledkov som múdrejšia-mam fibroskleroticku adenozu.
Prosím,mate tu niekto skúsenosť aj s touto diagnozou?
Dakujem
@adula3334 ahoj, u mňa hystologia ukázala také ochorenie pŕs, a v podstate sa mi nezhubne zmenilo na zhubné. Keby som vedela a lekár povedal o nič nejde a že s tým netreba nič robiť 🤷 no s dnešným rozumom by som si to dala vybrať. Čo spoznávam ženy na chemo je to skoro rovnaký príbeh, dokonca aj biopsia vyšla ok a nakoniec to ok nebolo.
@dharmasanata boze moj! To ti lekari aj po rokoch skusenosti tak malo vedia?! 😖 Alebo su im uz pacientky akosi "ukradnute"?
Keď som to spomenula dr,tak povedal,že nie je problém,že zariadime operáciu,ale dohodli sme sa teda na kontrole o pol roka.nateraz som rada,že len toto,ale veru,dám si to vybrať.nechcem to tam mat.pisala som do ousa,aj do BB,-snáď sa ozvu a odobria mi to.
@dharmasanata v akom časovom horizonte sa to zmenilo?chodila si pravidelne na kontroly?
Zdravím...chcem sa Vás opýtať. Pri prvej biopsii som mala her2 neg .. momentálne.som po operácii a čakám na výsledky. Teda chcem sa opýtať ze ci sa to teraz moze zmeniť na poz. ....stalo sa to niektorej z Vás?, ďakujeme

@mykeila ďakujem.