icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

miriamkab
4. dec 2024

@heryteri moja ma HER2 low positiv to by mala byt podobna.Snazime sa pozitivne.Strach je ze ma uz73 a aj ine choroby....

dharmasanata
4. dec 2024

@miriamkab ja ešte len operáciu budem mať po chemoterapii, taký je plán že len časť, záleží od toho ako sa nádor zmenší

miriamkab
5. dec 2024

@dharmasanata tak drzim palce. Mamina tiez mala najskor hormonalnu liecbu, ta zabrala. Teraz operacia ...

nellyza27
5. dec 2024

Ahojte, tak mamina už má operáciu za sebou. Uzlina bola negatívna, tak verím, že sa to podchytilo včas a všetko bude dobré. Keď ste mali uzliny v poriadku, tak po mastektómii ste vždy dostali chemoterapii alebo aj nemusí? Ďakujem

katenka2
5. dec 2024

@nellyza27 nemusi 👍

nellyza27
6. dec 2024

@katenka2 ďakujem 🙂

katenka2
6. dec 2024

@nellyza27 držím palce ✊🏻, nech všetko dobre dopadne

freeja
9. dec 2024

Ahojte dievcata, prosim vas, naozaj po radioterapii sa odporúča nestretavat sa s detmi? A chodi sa denne niekolko tyzdnov? Rozmyslam, ze kam sa zahrabem, ved ja s nimi spavam 🤦 ano, mam to este daleko, len mi mozog slape uz dopredu 😅

heryteri
9. dec 2024

@freeja mne nic take nepovedali, ved moja krpana chodila aj so mnou tam a cakala na mna v cakarni, ked ma prehovorila, ze nechce do skolky😃 A tiez so mnou aj spavala. Mne bolo povedane, ze zakaz byt s dietatom len po tom 3hodinovom vysetreni kosti. A ano, chodi sa denno denne, okrem vikendov a sviatkov, teda aspon ja som tak chodila (30x)

cineva
9. dec 2024

@freeja Ahoj, mozes byt bez obav nadalej v blizkom kontakte s detmi, to nie je gamagrafia skeletu apod., ziadne radioaktivne ziarenie na deti neposobi. Chodi sa denne, vacsinou okrem vikendov a sviatkov

nellyza27
14. dec 2024

Ahojte, tak mamina bola dnes na vyberanie stehov a už prišli aj výsledky z histologie. Uzliny úplne čisté, prsník odstránený, lekár povedal, že prakticky je všetko preč. V pondelok sa má hlásiť u onkológia. Nádor bol hormonálne závislý. Aké sú vaše skúsenosti? Vždy sa dávajú chemoterapie alebo ožiare? Ďakujem veľmi pekne

mavema
15. dec 2024

@nellyza27 ahoj,ja som mala zhubný nádor,okolie čisté aj uzliny.zobrali mi pravý prsník a 5 uzlín.chemoterapiu a radiologiu som nemala.operaciu som mala v apríli a uz som naspäť v práci.

nellyza27
15. dec 2024

@mavema ďakujem, a máš hormonálnu liečbu?

mavema
15. dec 2024

@nellyza27 ano,užívam Tamoxifen

nellyza27
15. dec 2024

@mavema ďakujem, mamina má ísť zajtra na onkológiu. Veľmi sa bojí, neviem čo čakať. Hlavne ma strach z chemoterapie

mavema
15. dec 2024

@nellyza27 tiež som sa bála chemoterapie a vlastne všetkého,čo ma čakalo.vsetko toto som začala riešiť pred rokom.12.12 mi povedali,že nádor je zhubný,a uz to išlo.vyšetrenia,čakanie na výsledky,2xsom rušila termín operacie kvoli chorobe.strach z operacie.proste som bola vo veľkom strese.mama ma kolko rokov?

mirkab79
16. dec 2024

Ahojte, tie čo beriete hormonálnu liečbu tamoxifen, exemestan, reseligo máte v poriadku pečeňové hodnoty? Ja mám stále mierne zvýšené aj keď užívam lagozu, pestrec, gmt 1,03, ast 0,65, alt 0,72 a tiež nízke doštičky 119 a biele krvinky 3,90. Doktorka dnes na kontrole to vôbec neriešila že je to v norme pri tejto liečbe, čím by sa dali tie doštičky zvýšiť stravou viete mi poradiť? Vďaka

daniela232
16. dec 2024

@mirkab79 ja mam hormonalnu 2 roky a ešte mi ani na jednej kontrole krv nebrala,idem vo februari tak snáď

mazi1
16. dec 2024

@daniela232 To vážne? Ja mám tiež horm.liečbu, chodím na kontroly každé 3 mesiace, zatiaľ mi stále brali krv, niekedy len na onkomarkery (ako aj teraz pred týždňom mi brala len na markery, ale vravela že zase o 3 mesiace kontrola a zoberú na všetko potom.

nori21
16. dec 2024

@mirkab79 mne počas liečby sa zvýšili pečeňové, ešte som na hormonálnej tamoxifenom, a gmt mám mierne zvýšené,ostatné v norme.

mirkab79
16. dec 2024

@daniela232 mne berú od ukončenia radio každé tri mesiace krv, vždy krvný obraz, pečeňové a onkomarkery, na každej kontrole.

michaelanova
16. dec 2024

@mirkab79 ahoj, ja uzivam rok a pol tamoxifen a mam vsetky hodnoty ok, syn je sledovany na hemato so znizenymi bielymi krvinkami, uziva kazdy den pyridoxin a trizin, tak nam kazala doktorka, na podporu imunitu mu davam este celaskon, probiotika a kozie kolostrum, ja uzivam takto v zime cecko, probiotika a betaglukan, potom jar, leto davam pauzu, lebo jem viac ovocia a zeleniny, ale som ucitelka, tak tu zimu si kupujem doplnky

daniela232
16. dec 2024

@mazi1
@mirkab79 ja som mala mať kontrolu v januari 24 čo bolo po pol roku. A prebiehala tak že sestrička mi zavolala že ako sa mam a čo potrebujem lebo že dr.ma dovolenku. Ja som povedala že sa mam dobre a nepotrebujem nič. A bolo vyšetrene. A dala mi termin o pol roka. To som bola na sono,mamo ,a ct. Ale krv mi nebrali.

mirkab79
16. dec 2024

@michaelanova ďakujem, ja tiež beriem pravidelne déčko, céčko, zinok, imunoglukan a dalsie veci na imunitu, pred liečbou som mala vždy všetko super, takže to bude tými liekmi, skúsim ešte ten pyridoxin teda.

lubicakalnicka
17. dec 2024

Ahojky ja som 1rok v remisii každé mesiace chodím na kontrolu a beri mi krv na krvný obraz a onkomarkery zakaždým ja berie. Sufofaran,C do žily si dávam pichať každé 3mesiace,D ,a teraz prírodné na pečeň nech si trošku pečeň oddýchne od lagozy tiež mam zvýšenú 0 86 a 0 79 ale to od začiatku, lebo mam stukovatelnu pečeň

ira25
17. dec 2024

@lubicakalnicka ahoj,čo prírodné na pečeň...ja mám zvýšené viac aj keď po pichani B12 išlo trošku dole...Lagosu beriem štyri roky.
No neviem či zvýšené pečeňové testy sú pre stukovatelnu pečeň nakoľko poznám známych čo tiež majú stukovatelnu pečeň a pečeňové testy majú ok.
Inak áno po Tamoxifene mám takú pečeň a aj zvýšené testy.

lubicakalnicka
17. dec 2024

@ira25 ja ju mam stále už 2 roky takto m9ja onko povedala,že keby si ona dala urobiť testy tak by mala viac ako ja tak som v kľude

yelladream
18. dec 2024

Ahojte, ja som tu nova, mam 46 rokov, minuly tyzden som zabsolvovala mamo a usg, neohraniceny nalez 16mm, zaver Birads 4c, hned som sla na biopsiu a cakam na vysledky. Doktor sa uz rovno vyjadril, ze to nevyzera najlepsie, a ze to bude na niekolko mesacnu liecbu. Uz myslim na najhorsie...

katenka2
18. dec 2024

@yelladream nuž dievča, čo ti poviem....vitaj medzi nami 😢

maria579
19. dec 2024

@yelladream, nesmieš myslieť na najhoršie. Ťažká cesta, ale zvládneš, prvotný šok je najhorší. Hore hlavu!