icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

xyz987
29. dec 2024

@freeja Ahoj, chcem sa spýtať podrobnejšie, lebo vyzerá, že to máme podobné. Grade máš aké, ja mám 2? Ako dlho ti dali chemo kým pojdeš na opku? Kedy si mala prvé stretnutie s onkologom? Mne volali že mam CT, MR a hneď aj stretnutie s onkologom, kde som si myslela, že bude mať hneď výsledky vyšetrení a hneď sa budeme baviť o postupe liečby. Teraz sa dozvedám, že výsledky budú o 2týždne tak neviem, čo bude na stretnutí s onkologom. Ja chodím zatiaľ do Trnavy na polikliniku Družba.

miskahrncarikova
29. dec 2024

@xyz987 No ja som mala agresivny typ nadoru,od diagnostiky som mala za mesiac hned aj operaciu a nasledne chemo.Takze u mna to prebehlo rychlo

xyz987
29. dec 2024

@miskahrncarikova Aký je to agresívny typ?

bony22
30. dec 2024

@xyz987 Ahoj mamina mala tiež vysoké KI 80% a mala čisté uzliny 4 jej vybrali a bez mts. Držím palce a prajem všetko dobré 🙏

lubicakalnicka
30. dec 2024

@bony22 Ahojte dievčence mal iekto počas chemo po alebo v remisii problémy s mechúrom?Ja som druhý rok v remisii a teraz ma to tak chytilo a čítala som,že to býva z chemo nikdy som nemala problém rada plávam a teraz toto
Ďakujem

bony22
30. dec 2024

@lubicakalnicka Ahoj mamina po chemo ale o dosť neskôr mala tiež problémy s mechurom a veľmi jej pomohol brusnicovy sirup a tak isto čaj najlepšie z čerstvých brusníc popucit ich a tak zaliať a vypiť a ešte mala aj Urinal D-manosa.

lubicakalnicka
30. dec 2024

@bony22 Ďakujem to všetko mam za sebou a nič.1xmoč negatívny, 2xpozitivny antibiotika 3x rozbory negatívne na gynde sono Mayer.a v3j3cniky bez zápalu, kultivacia čistá a na Štedrý večer také pichanie a keby som si sadla tak sa zbláznim,teraz moč pozitívny antibiotika +urovival za tial nič moc

bony22
30. dec 2024

@lubicakalnicka viem ešte že monural je na zápal ten je na lekarsky predpis a ten jej pomohol raz dávnejšie a antibiotiká máš aké ? Ona mala biseptol.

lenkapresov1
30. dec 2024

@lubicakalnicka ja som mala teraz, brala som 3 balenia atb suprax. Nikdy predtym som nemala problem s mechurom. Este stale nie som fit. Pred Vianocami sa mi to opat akoby zacinalo, vypila som velmi, velmi vela vody, urologickeho caju a preslo. Teraz zasa akoby sa nieco zacinalo, mna pri tom aj strasne bolia krize. U gynekologa vsetko ok, uz cakam iba na vyter.

lubicakalnicka
30. dec 2024

@lenkapresov1 Ahojky mala som1x monural to nič predtým agumentin no to trošku ale bolesti so. Nemala a teraz ako keby mi išlo všetko vypadnú celý spodok také tlaky a pichanie a beriem cinthin

ppdesign
31. dec 2024

Milé žienky, chcem Vám zaželať pekný záver roka a popriať Vám v Novom roku veľa zdravia a radosti! Ďakujem za rady a sprevádzanie v náročnej životnej etape. Prajem Vám blízkosť dobrých ľudí a Boha v každom okamihu, nech sirite nádej a kráčate s dôverou! A trošku toho silvestrovského humoru😘

lubicakalnicka
31. dec 2024

@ppdesign Ahojte dievčatá prajem Vám krásny Silvester a veĺa zdravička v Novom roku a nech je lepší ako ten starý a ta pliaga ktorá sa na nás.nalepila ostala navždy v tom starom

hracka123
31. dec 2024

Dievčatá krásneho Silvestra a Šťastný Nový Rok a veeeeeeeaĺa zdravia ktoré potrebujeme🍾🥂

bony22
31. dec 2024

Prajem Vám každej jednej šťastný Nový rok 2025 šťastie na každom kroku a hlavne veľa veľa zdravia zdravia zdravia pretože to je najdôležitejšie 🍀🥂 🥳

helga9
1. jan 2025

Šťastný nový rok prajem a hlavne to zdravie 🥂🤞

juana86
2. jan 2025

Ahojte žienky, čakám na schválenie lieku Verzenios, nájde sa tu niekto komu neschválili.

freeja
5. jan 2025

Tak som tu zas s dalsou otazkou dievcata, prosim vas, mam za sebou 5.podanie z 12 paklitaxelov a hnacky neskutocne, doktorka o tom vie, odporucala imodium no nemam pocit, ze by mi to nejak pomahalo, mali ste to aj vy prosim niekto tak? Pripadne iny napad co si dat, nech nabehnem do lekarne 🥴 ak teda dobehnem 😂

bony22
5. jan 2025

@freeja lieky Reasec sa volajú

freeja
5. jan 2025

@bony22 dakujem, primarka mi ich piatok spominala, nepamatala som si nazov...ale pozeram ze su na predpis, tak si ich nabuduce vypytam 👍

bony22
5. jan 2025

@freeja áno na predpis sú aj mamine ich predpísala onlologička počas liečby 🙂

2xmama
8. jan 2025

Dobry vecer, prosim Vas, aky typ podprsenky a z akeho obchodu sa Vam osvedcil po mastektomii jedneho prsnika na bezne nosenie epitezy po zahojeni.
Dakujem velmi pekne.

xyz987
8. jan 2025

Tak dnes som prišla prvýkrát od onkologa. Konecne vysledky pred liecbou: T2N0M0, velkost 2,4cm, ER100%,PR95%, HER2 0/negativ, KI55% grade 2, žiadne mts, uzliny čiste. Nasleduje operacia, vybratie ložiska. Mám sa objednať na geneticke testy. Dr vravel, že ak vyjde histologia po operacii rovnako, ako po biopsii, navrhuje, aby som si zaplatili testy nadoru v Amerike, 3500 eur, nezapamätala som si presne názov. Pre moju diagnozu je vraj po tomto teste v 80% chemoterapia nepotrebná a stači len hormonálna liečba. Manžel sa už vyjadril že to zaplatíme. Viete niečo podrobnejšie o tomto teste? Máte ho niektorá za sebou?

helga9
8. jan 2025

@xyz987 ahoj test sa volá onkotype v Čechách tuším mammaprint. Neodhováram ale známa čo sa liečila so mnou jej vyšlo mizivé percento a chemo jej nedali a po neviem presne asi roku to mala v druhom prsníku a nakoniec kvôli tomu aj tak na tej chemo skončila.

daniela232
8. jan 2025

@2xmama Dani ahoj,máš to už sebou,ako sa citiš? Snáď všetko dopadlo dobre,v rámci možností

xyz987
9. jan 2025

Ahojte, kolko ste cakali na operaciu po objednaní? V utorok sa mám ist objednať do Trnavy, že vraj sa čaká 5 týždňov. Zdá sa mi to dlho pri rakovine.

katenka2
9. jan 2025

@xyz987 hmm, hmm, asi s tym nic neurobis, pokial nemas dobre znamosti. Ja som na predposlednu operaciu /pred 4 rokmi/ v BA cakala 2 mesiace... Alebo to bola posledna operacia? Uz ti ani neviem, tolko ich bolo 😖

ppdesign
10. jan 2025

@xyz987 ahoj ja som tiež čakala na operaciu cca 6 týždňov, ale medzitým som hneď začala s hormonálnou liečbou (Letrozol) a nádor a mi celkom výrazne zmensil. Na odporúčanie lekárky má operovali na Heydukovej nie v TT (hoci som z TT) a bola som max.spokojna.

mavema
10. jan 2025

@xyz987 ahoj,ja som sa dočkala operacie až po troch mesiacoch.11.januara minuly rok mi dali termín na 21.2,no bohužiaľ som tesne pred tým ochorela,dali mi druhý termín na 13.3.no este stále som nebola vyliečená,takže aj to som musela zrušiť.nakoniec ma operovali 3.aprila v Trnave.brali mi pravý prsník a 5 uzlín.tie boli negatívne,to mi povedali už pri prepúšťaní z nemocnice.vysledky z histológie som mala negatívne aj genetiku mam negatívnu.nemala som chemoterapiu ani ožiare.užívam len Tamoxifen.od novembra už pracujem.

yelladream
10. jan 2025

ahojte, tak ja som sa konecne dockala vysledkov biopsie, ktoru som mala pred vianocami 🙂 zatial len som sla po spravu, konzultaciu s dr mam buduci tyzden, snad mi to tam vysvetlia. invasive carcinoma of no special type, grade 1, ER 99%, PR 99%, HER neg, KI-67 5%, podtyp: Luminal A. velkost 16x10mm. nastastie ma na operaciu objednali hned, bude 3. februara. tak som zvedava, co bude dalej.

ppdesign
11. jan 2025

@yelladream ahoj. Toto sú pomerne dobre parametre...vyzerá to veľmi optimisticky. Držím palce v liečbe!