Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@mata9522 v pondelok idem na ctcko musim počkať na popis a s tým pôjdem za chirurgom dá mi termin opky a asi mi teda povie ci pojde prec len časť prsníka alebo cela žľaza predbežne este pred liečbou mi povedal ze koža a bradavka by mi mala ostať no nádor sa zmenšil to bolo vlastne cieľom chemo a do opky este tato štvrtá chemo zafunguje tak uvidime co tam este bude. No po opke neviem
@helga9 super, teším sa. My to všetky dáme ♥️
@daniela1616 bez debaty určite áno. No liečba je náročná a dlha to bohužiaľ musíme vydržať ale cas beží rýchlo. Čítala som príspevky amazoniek s horšími štádiami ako mi máme a žijú po liečbe uz dlhé roky a aj bez recidivy.
@mata9522 veru nech je to uz prec tak ja síce pracujem ale nie vzdy sa mi chce niekedy mam takú nechuť ze sa ani nezdvihnem z gauca to hlavne ten tyzden po cheme no som neskutočne rada ze uz ju mam za sebou a modlim sa nech po opke uz mi nedajú. Normalne teraz závidím ľuďom jak si bezstarostne žijú idu sa okúpať opaľovať hocikde a hocikedy ist bez obmedzenia a najhoršie na Tom je ze neviem co este vlastne mam pred sebou ze co po opke bude nasledovať.
@helga9 ja'presne nad tym rozmyslam, ze co leto urobi s psychikou mojej mamy. Dnes som bola za nou. Schudla 4 kila, je to vidiet uz aj do tvare....a ked mi opisala tie stavy co mala tento tyzden - neskutocne bolesti noh, potom zapcha, nasl.den hnacky zase. Este mi zahlasila ze sa chcela od bolesti zniest zo sveta 😢 bola zvyknuta v lete ze sme brali deti, zbalili sa a isli na cely den na kupalisko....neviiem ako to bude znasat v lete....😭
@romiada určite to ma vplyv na psychiku je to náročná liečba fyzicky aj psychicky a ma veľa obmedzení no musíme to pretrpieť. Je mi ľúto ze mamka tak zle nesie tuto chemo snáď ďalšie budu ľahšie. Mne dnes konečne viac chuti jest od pondelka som malo jedla no vcera večer som si dala deci piva a dnes coca colu a je mi lepsie od žalúdka lebo nebolo mi zle ale žalúdok som mala o ničom a nevedela som sa najest. Chemo dá riadne traviacemu ústrojenstvu zabrať dúfam ze sa rýchlo zregeneruje. Musim začať cvicit nech sa telo co najskôr preberie z tých jedov .
Caute baby to je hic. Dneska som konečne na rano zozrala dva chleby. Dajte si baby deci piva keď máte nahovno žalúdok fakt to pomaha. Dr povedal deci piva bo vina možte.
Ahojte žienky, som nováčik tak dúfam že môžem napísať....😉 Mamine diagnostikovali invazívny duktálny karcinóm prsníka, 2 štádium, už ma po opke-mastektomii, teraz berie chemo, potom oziare, a hormón. liečba, ak sa nič nezmení... Čítala som vaše príbehy.... Ste silné... Neviem ci môžem ale chcem sa spýtať ohľadom invalidného, poslala nás lekárka vybaviť ID, a na soc. poisťovní povedali ze nech je rok na PN a potom nech si vybavuje keď ukončí PN že aj tak bude tri mes bez príjmu kým schvália, prosím vás viete mi niekto poradiť - povedať koľko to finančne robí lebo mamina ma PN len 200e, jasne že jej finančné pomáham ja ale keď ma nárok nechápem prečo sú taky hlúpy na poisťovní a nechcú poradiť.... Veď to nejde s ich peňazí.... Vopred vám ďakujem za odpoveď a prajem pekný zvyšok večera aj keď upršané ho a úsmev na tvári 😀😀😀😀😀😁😁😁😁

@mata9522 ani mna nikde Dr neposlal ja som sama išla na sono po dvoch chemo co som bola zvedava ze ako to zaberá a radiologicka povedala ze občas musí urobit aj dobrý skutok tak mi urobila sono