Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Cecilko dneska bude hic. Aj je a ja sa kupem vo vlastnej stave na stavbe
Ahojte dievčatá, som KO... Mam strach..... , dnes mi volali s BB že mamina musí ísť ešte na CT lebo nieco není OK z vyšetrenia scintologii, keď som sa pýtala sestričky či je to rozšírené niekam.... Nechcela mi nič povedať že keď pôjdeme k lekárke 19teho ona nám povie, no žiť v strachu neistote... Ale viem že to máte niektoré podobné....
@puf83 ja som na scinti zatiaľ nebola na ct mi robili kosti od krku po stehennú kosť ze tie sú najdôležitejšie vraj najviac mts je v chrbtici v panvových kostiach a hrudnych. Koľko uzlín jej vzali a koľko bolo pozitívnych? Zatiaľ nerob paniku aj keď to je tažko treba počkať na výsledky možno sa im len niečo nezdá.
No vcul mi volal Dr presunuli mi opku o tyzden skor takze 17.7. nastúpim a 18.7. Bude opka.
Konečne ma prestali bolieť žily to je fakt úľava
Dnes ráno jedna moja veľmi milá suseda na mňa.Jana,nepribrala si ?. Zbožňujem také otázky o ničom,len aby ťa ten človek podpichol.tak jej hovorím, áno,pribrala som a vôbec by ste sa tomu nemala čudovať,dovi

@ragulca no musel byt sakramentsky agresívny keď menšie štádium a mts. Koľko si bola v nemocnici?