icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
26. jún 2019

@ragulca no musel byt sakramentsky agresívny keď menšie štádium a mts. Koľko si bola v nemocnici?

helga9
26. jún 2019

Cecilko dneska bude hic. Aj je a ja sa kupem vo vlastnej stave na stavbe

romiada
26. jún 2019

@helga9 mas aj parochnu v takom teple? Ci len satku...siltovku?

helga9
26. jún 2019

@romiada ahoj mam parochňu. Mam taký navlek na hlavu Zevraj s chladivym účinkom a nepoti sa mi hlava chvalabohu ale teplo mi je nenormalne a mam klobuk a natreta som 59/tkou no stavba nemá strechu tak chodím jak zlodej po stavbe len po tieni

romiada
26. jún 2019
ragulca
26. jún 2019

@helga9 týždeň

helga9
26. jún 2019

@ragulca no to tam ja toľko nevydrzim

puf83
26. jún 2019

Ahojte dievčatá, som KO... Mam strach..... , dnes mi volali s BB že mamina musí ísť ešte na CT lebo nieco není OK z vyšetrenia scintologii, keď som sa pýtala sestričky či je to rozšírené niekam.... Nechcela mi nič povedať že keď pôjdeme k lekárke 19teho ona nám povie, no žiť v strachu neistote... Ale viem že to máte niektoré podobné....

puf83
26. jún 2019

@helga9 na stavbe v takých horúčavách uff máš môj obdiv, ja som sa ledva pregulkala cez mesto domov a pozrela som na teplomer bolo 41stup no nechcem ani vedieť koľko bolo cez obed

puf83
26. jún 2019

@ragulca 😥😥😥😥😥 to máš ktoré štádium toľko uzlín.....

helga9
26. jún 2019

@puf83 ja som na scinti zatiaľ nebola na ct mi robili kosti od krku po stehennú kosť ze tie sú najdôležitejšie vraj najviac mts je v chrbtici v panvových kostiach a hrudnych. Koľko uzlín jej vzali a koľko bolo pozitívnych? Zatiaľ nerob paniku aj keď to je tažko treba počkať na výsledky možno sa im len niečo nezdá.

ragulca
26. jún 2019

@puf83 pravdu ti poviem, že toto nejako neriešim, ale tým že sú mts, tak minimálne asi tretie

helga9
26. jún 2019

@ragulca mts je vzdy štvrtè. Vieš presne aj v ktorých kostiach ti ich našli?

ragulca
26. jún 2019

@helga9 tak si má potesila 😂😂😂, to už je posledné, že?
Bedrová kosť, lonova kosť a aj na stavcoch...

helga9
26. jún 2019

@ragulca tuším ze tie kosti aj ozaruju niečo take si neabsolvovala?

helga9
26. jún 2019

@ragulca žiadne posledné pre teba nie je. S kostnymi mts sa žije dlho tým myslim veľmi dlho .Minule bol o Tom článok Dr tam o Tom hovoril ja čítam študujem konzultujem všetko co sa len da

ragulca
26. jún 2019

@helga9 ja radšej nestudujem nič, čím menej viem, tým lepšie...
Kosti má nebolia, takze neozaruju, chodím raz za dva mesiace na infúziu na kosti

puf83
27. jún 2019

@helga9 uzlín jej vzali 8alebo 9🤔 viac nie a 1 bola pozitívna, priznám sa som poriadny stresko,

puf83
27. jún 2019

@ragulca máš pravdu čím viac človek o tom číta tým je to horšie, treba myslieť pozitívne aj keď mne sa to nedá znasam to veľmi zle..... Tvoja liečba bola alebo je aká ak sa môžem opýtať

helga9
27. jún 2019

@puf83 jedna pozitívna to je veľmi dobre to bude zrejme sentinelova ono to nemusí platiť ale pri jednej si myslim žeby mts nemali byt tie zvyknú byt az keď ich je veľa

helga9
27. jún 2019

@ragulca ja som šprtak proste musim vedieť. Dokonca som zistila ze kedže som horm pozitívna tak je tu možnosť odstaviť vaječníky radiaciou tým pádom by odpadli injekcie zoladexu alebo operácia že ich netreba vyoperovať.

helga9
27. jún 2019

No vcul mi volal Dr presunuli mi opku o tyzden skor takze 17.7. nastúpim a 18.7. Bude opka.

helga9
27. jún 2019

Konečne ma prestali bolieť žily to je fakt úľava

sabova3
27. jún 2019

Dnes ráno jedna moja veľmi milá suseda na mňa.Jana,nepribrala si ?. Zbožňujem také otázky o ničom,len aby ťa ten človek podpichol.tak jej hovorím, áno,pribrala som a vôbec by ste sa tomu nemala čudovať,dovi

helga9
27. jún 2019

@sabova3 ahoj no co takýmto ľuďom povedať? Asi nic. Dneska je zas aký hic. Bleee. Videm von a to normalne ze horúca facka. Jak ti rastu vlasy nesvrbi ta hlava? Ja si musim natierať dávam si olivový olej

sabova3
27. jún 2019

@helga9 no rastú nejak pomaly,veľmi sa to nezmenilo od poslednej fotky.vonku je hrozne.ale dnu je fajn,lebo konečne mi spravili klímu,síce je len v jednej izbe,ale fajne.

helga9
27. jún 2019

@sabova3 v dome nemám klímu tam nam netreba ale v kancli mam a veru si ju sem tam pustím aby sa trochu schladila.

helga9
27. jún 2019

@tilly ahoj po chemo si používala nejake prípravky na podporu rastu vlasov. Pozerám tu stránku navia no je tu toho veľa

ragulca
27. jún 2019

@puf83 operácia, 6 cyklov chemo a teraz štúdiová liečba, plus infúzie na kosti, plus injekcie do brucha, aby som nedostala menzes...

sabova3
27. jún 2019

@helga9 ja som si kúpila teraz hairbrust asi tak nejak sa to volá.sampon aj kondicionér