Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 chcem sa spýtať keď si chcem aj s inou popísať čo mám robiť aj iné dievčatá za aké majú skusenosti. Ty si z levic
@evilhemova všetky co sú tu na fóre vidia co pises oni keď maju cas ti odpisu
@helga9 a aby som mala dobré krvinky pred chemo čo mám jesť som stohoto ko
@mata9522 ahoj aj mne to zistili v marci som stoho hotová už máš aj po opke.kolko si už mala chemo.kde tá operovali
@evilhemova s jedlom je to tažké Zevraj doktori povedia ze jest všetko no ja všetko nejem. Ja ti poviem co ja robím a uz je ostatok na tebe. Vylúčila som cukor a to na 99 percent ale myslim ten rafinovaný z obchodu zjem napr kolac doma robený ale dám fakt malo cukru a sladim si všetko medom a javorovým sirupom. Napr uvarim si puding bez cukru a polejem tým sirupom. Počas chemo som si odsťahovala cviklu s trochou mrkvy jablka a zeleru. Teraz pijem stavu z aronie a veľa zeleného čaju 2-3 šálky denne vypijem prvú hneď na rano na lacno ale toto mam zaužívané uz roky. A veľa vody treba no niekedy to nejde po tretej chemo som nevedela dostať do seba vodu išlo to veľmi tažko no prešlo to. Jem väčšinou kuracinu a ryby. Vyprážané nejem. A treba veľa ovocia najmä čučoriedky maliny a zeleninu brokolicu a karfiol ja som väčšinou na pare.
@evilhemova inak mne dvakrát odložili chemo o tyzden neskôr lebo mi klesli krvinky takze niekedy ani ta strava na 100 percent nepomoze
@mata9522 ja som tiež pri prvej opke zobrali len hrčku prsník ostal a po výsledkoch druhá opka a už som si dala zobrať celý a som po prvej chemo
@evilhemova prečo ti ho nevzali pri prvej hneď? A nádor bol maly tak prečo mastektómia?
@helga9 povedali mi že sa mám rozhodnúť .či preč alebo nie.dala som ho radšej preč mame to v rodine a bez prsníka sa dá žiť.
@mata9522 bojím sa aj ja toho radšej sa ich ani nechytam
Takže ženy dnešná kontrola čistý cirkus.po troch hodinách čakania som vošla dnu.doktorka na mňa a kde máte odbery a výsledky.ja jej hovorím,mne nikto nič nepovedal,len to,že o tri týždne kontrola.a ona , veď to musí písať v papieroch.pozrela tam a tam nič.takze sa splietli.doktorka maximálne sprostá a hnusná.zajtra musím ísť na odber.ked som jej povedala,či mi môže dať výmenný lístok na rehabilitáciu kôli ruke,tak nie, pretože ona má tam neposiela,to chcem ísť ja sama.takze vôbec žiadna ochota,ani sa na ruku nepozrela.o týždeň som objednaná na rehabilitáciu,mala by som pohovoriť s rehab.pracovnikom, či mi to odporuci alebo nie.pretoze onkologicka sa tvári,že nič nevie.no dnes som totálne vytocena.
@mata9522 úplne všetky vypadli
@evilhemova mne medzi treťou a štvrtou začali znovu rast som taký maličký pichlavy jezko
@mata9522 idem na opku Dr mi chemo dat nechce viac ze mam americký štýl liečby dievčatá áno takto mi to Dr povedal a tam sú pred opkou iba 4 chema. A po opke uvidime ze ak bude uzlina pozitívna tak chemo mi este bude treba ako zabezpecovacka takze možte mi veriť ze sa modlim aby uzliny boli ciste
@mata9522 po druhej chemo ty ešte drzali
@mata9522 mne dali najprv predoperacnu chemo na zmenšenie nádoru 4 cykly no dievčatá co si píšeme mali aj 6 az potom opku a mali úplnú regresiu a nepotrebovali uz ďalej ani chemo ani rádio pokial došlo k úplnej regresii a uzliny boli negatívne a preto som chcela aj ja dat este 2 chema lebo mi dobre zaberala a uz mam len niečo vyše 1 cm a zmizlo by mi to úplne. No Dr ze nie. Opku mam na 17.7.
Ja mám stoho hokej čo pisete
@evilhemova no ja som sprtak a všetko zisťujem a čítam tiež som mala hokej ale pomaly sa človek v tom zorientuje
@helga9 aj si schudla

@evilhemova ja chcem si dat vybrať vaječníky namiesto hormonálnej lievby