Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@ragulca tak to chodíš už len na kontroli
@ragulca aaale kde nic vôbec nic brožúrka? Snívať možem. Áno opýtal sa ako sa mam do karty vzdy napísal brucho mäkké koža čistá atd a ani sa ma nechytil. Jedine co mi pred prvou chemo povedal keď bude teplota nad 38 hneď ist k Dr to je všetko. Ani pyridoxin mi nepovedal az keď mi klesli krvinky tak sa opýtal ci ho beriem a ja prosím? Nic ste mi nepovedal a ja som sa sama neopovazila nic si naordinovať. On videl ze dobre vyzerám tak nic neriešil. Tým som nemyslela ze ako modelka ale proste na mne nebolo počas chema vidieť ze som chora a beriem chemo
@evilhemova ešte som v liečbe a chodím raz za mesiac na kontrolu
@ragulca vlasy ty pri koľkej vypadali tiaz ty zobrali prsník a čo sa pri chemo deje nápis prosim
@helga9 presne tak
@ragulca a to prečo si tak dlho v liečbe?
@evilhemova myslím že medzi druhou a treťou som ich definitívne oholila
@evilhemova natrafiť dnes na normálneho Dr je rarita ja som o Tom presvedcena. Ja zisťujem všetko na vlastnú päsť lebo proste chcem vedieť o tom co najviac. Toto iste ako môj Dr urobil aj Dr co ho zastupoval ani na mna nepozrel nieto este žeby ma vyšetril do karty brucho priehmatne a neviem co to este písal. A ja kukala som jak puk
@evilhemova neviem či dlho... tak pichajú mi zoladex - aby som nedostala menzes, dávajú mi infúzie na kosti kvôli mts, plus ešte ďalšie dva druhý liekov...
Nemám pocit, že je to nejako dlho, tie dva roky zbehli 😂
@ragulca a furt si bez vlasov a celý prsník ty zobrali či ako to mas
@ragulca viem si spominala ze radšej chodíš ďalej. No ja nie som spokojna s prístupom lekára v Tom zmysle ze mi nic nevysvetlil. Jedine radiologicka pred tou klobuk dolu ta mi každú jednu hodnotu biopsie vysvetlila a hneď som mala proste jasno v Tom ze ako na Tom som. Aj chirurg co ma bude operovat ten mi tiež vysvetlil ja som sa pytala všetko mozne aj co sa ho netýka profesne ze chcem jeho názor a povedal by.
@evilhemova vlasy už mám... som rok a pol po chemo... a áno prsník vzali cely....
@ragulca mala si vellku hrcku
@evilhemova a ty máš velku?
@ragulca 4.4krat9mm a ty
@evilhemova áno bola velka
@ragulca nepovies
@ragulca ja tiež nemám prsnik nosia epitezu či ako sa to vola
Aspoň mi na toto keď 38 horúčka tak k doktorovi lebo neviem nič ani čo sa pri chemo deje neviem nic
@evilhemova áno keď ti vystúpi teplota na 38 chod k Dr keď aj na pohotovosť ak to bude večer a cez den tvojho Dr musí predsa niekto zastupovať. Keď klesnú krvinky to je tažko popísať ja som bola slabá a chcelo sa mi stále spat ale to len krvou ti zistia. Potom býva búšenie srdca. Iné neviem ja som okrem poklesu krviniek nic nemala.
@helga9 krvinky sa časom napravia
@evilhemova mne to trvalo asi tyzden kým sa dostali krvinky do normálu
@helga9 tak len cviklu už my je znej zle
@evilhemova Fuu no tak to veľmi skoro ale cviklu treba
@helga9 okrem cvikly čo ešte si pisala
@helga9 ani to mi dr nepovedala že mám cviklu jest

@evilhemova áno aj chemo mám za sebou... prežila som, relatívne bez tazkosti, tretia bola najhoršia...