Chioská masticha - skúsenosti
Ahojte, máte niekto reálne VLASTNÉ skúsenosti s mastichou pri liečbe HB pilori? Ďakujem 🙂
@slavka173 slavka, mne pred cca 2 mesiacmi diagnostikovali na hadici ,,,,,,,,,,, ťažku kolonizaciu stredne aktívneho helikobaktera,...... tažky chronicky zapal zaludka .......a stredne ťažky zapal dvanastnika..,,,nikdy ma žaludok prdtym nebolieval....až 3 dni po ukončeni 10 dnovej liečby ATB.......neviem kde je problem
Mam skúsenosť že po mesiaci s pol zmizli bolesti žalúdka, zmizlo pálenie záhy a vrátila sa chuť do jedla. HP test som si ešte nerobila. Alr po užívaní antibiotík nebola ziadna zmena. HP som mala stale nevyliečeny. Po masticjovej kúre verim že už tam nrbude. Som maximálne spokojná
@ninusqa_25 uživala si 2 tab x 3 krat denne?
Prosím ako ste zistil že máte helicobaktera? Keď sa ide na gastro tak jedine cez hadicku?
luci159 Na Helicobactera exituje test zo stolice. Predáva sa v lekárni. Hovorí sa, že nie je 100%-ný, ale treba urobiť niekoľko testov pred liečbou a po nej - či Helicobacter zmizol.
@inzulin súhlasím. Poznatky sa trochu posunuli a dnes sa už vie že HB je prirodzenou súčasťou tráviaceho traktu. Je len dôležité udržať ho "na uzde" aby sa nepremnožil 😉
@natanell stoji 40€ aj s poštou...uživa sa podla tažkosti....bud 2 x 3 tab denne...ja som uživala 2x 1 tab denne....tu si ju tiež možete kupiť ...
https://mastichaterapia.sk/produkt/masticha-act...

@luciaone Vyzerá to na zápal žalúdka alebo na vred. Odporúčam žalúdočnú sondu.