icon

Chioská masticha - skúsenosti

montemotherone
3. jan 2018

Ahojte, máte niekto reálne VLASTNÉ skúsenosti s mastichou pri liečbe HB pilori? Ďakujem 🙂

inzulin
18. sep 2019

@luciaone Vyzerá to na zápal žalúdka alebo na vred. Odporúčam žalúdočnú sondu.

luciaone
19. sep 2019

@inzulin ved som bola na gastre a tam mi zistili zapal zaludka a helikobaktera....ale mna nebolieval žaludok po jedle ...to začal až po liečbe atb...

slavka173
19. sep 2019

@luciaone helicobacter sa bolestou zaludka prejavuje az v neskorsom stadiu. Ak tam bol zapal zaludka, tak to trva dlhsiu dobu, kym sa travenie upravi. Skus pit repikovy caj, mne velmi pomohol. Plus rakytnikovy olej.

luciaone
19. sep 2019

@slavka173 slavka, mne pred cca 2 mesiacmi diagnostikovali na hadici ,,,,,,,,,,, ťažku kolonizaciu stredne aktívneho helikobaktera,...... tažky chronicky zapal zaludka .......a stredne ťažky zapal dvanastnika..,,,nikdy ma žaludok prdtym nebolieval....až 3 dni po ukončeni 10 dnovej liečby ATB.......neviem kde je problem

slavka173
19. sep 2019

@luciaone a ine problemy si nemala ?

inzulin
19. sep 2019

@luciaone Problém je v tom, že antibiotiká ničia celý tráviaci trakt, včítane žalúdka, aj keď človek užíva laktobacilov.

luciaone
19. sep 2019

@slavka173 občas ked som zjedla čersvy kysnut kolač tak ma palila zaha....a palil ma jazyk a slaba imunita...to hej...ale zaludok ma nikdy nebolel....jedla som všetko ..šrotila som do seba jedno cez druhe 🙂

slavka173
19. sep 2019

@luciaone to je prvy priznak helicobactera - zravost. Tiez som to mala na zaciatku, potom prisli bolesti zaludka, brucho mam, ako keby ma do neho niekto dokopal, stale ma boli hlava a celkovo mi je velmi zle. Dnes som zacala užívať atb, snad zaberu.

slavka173
19. sep 2019

@inzulin pytala som sa lekara, antibiotika zaberaju na 80%, masticha na 50.

luciaone
19. sep 2019

@slavka173 čiže zas ti nasadil atb? bola si na hadici či SIbo? ja mam ist tiež na sibo po 4 tyždnoch douživania atb ale ked som hned tu mastichu uživala ale 3 tyždne....tak neviem či musim znova čakať dalšie 4 tyždne alebo možem ist na sibo aj teraz...

slavka173
20. sep 2019

@luciaone ja som bola na hadici, mala som aj pozitivny test zo stolice. Mastichu som uzivala 2 tyzdne, ked som bola na dovolenke, ale nic moc mi nerobila, tak som zacala uzivat atb. Mne kazal doktor prist na kontrolu az o 4 mesiace.

ninusqa_25
24. sep 2019

Mam skúsenosť že po mesiaci s pol zmizli bolesti žalúdka, zmizlo pálenie záhy a vrátila sa chuť do jedla. HP test som si ešte nerobila. Alr po užívaní antibiotík nebola ziadna zmena. HP som mala stale nevyliečeny. Po masticjovej kúre verim že už tam nrbude. Som maximálne spokojná

luciaone
24. sep 2019

@ninusqa_25 uživala si 2 tab x 3 krat denne?

luci159
5. okt 2019

Prosím ako ste zistil že máte helicobaktera? Keď sa ide na gastro tak jedine cez hadicku?

inzulin
5. okt 2019

luci159 Na Helicobactera exituje test zo stolice. Predáva sa v lekárni. Hovorí sa, že nie je 100%-ný, ale treba urobiť niekoľko testov pred liečbou a po nej - či Helicobacter zmizol.

slavka173
9. okt 2019

@inzulin mne lekar povedal, ze ten test je dost presny

inzulin
9. okt 2019

@slavka173 Nič nie je 100%-né, a navyše lekári všetko nevedia.

slavka173
11. okt 2019

@inzulin test moze byt iba falosne negativny, ale ak je pozitivny, tak nie je o com polemizovat.

natanell
5. jan 2020

@luciaone prosim vas kde ste objednavala mastichu ? Mozete mi dat link ktoru si mam objednat na liecenie helikobaktera

montemotherone
autor
7. jan 2020

@inzulin súhlasím. Poznatky sa trochu posunuli a dnes sa už vie že HB je prirodzenou súčasťou tráviaceho traktu. Je len dôležité udržať ho "na uzde" aby sa nepremnožil 😉

luciaone
7. jan 2020

@natanell u nas v bio obchode ...🙂 ešte mi jedno cele balenie vystalo ak by ste potrebovali možem posunuť...je ešte zafoliovane

natanell
9. jan 2020

@luciaone kolko stoji? A to sa ako uziva

luciaone
12. jan 2020

@natanell stoji 40€ aj s poštou...uživa sa podla tažkosti....bud 2 x 3 tab denne...ja som uživala 2x 1 tab denne....tu si ju tiež možete kupiť ...
https://mastichaterapia.sk/produkt/masticha-act...

natanell
12. jan 2020

@luciaone ahoj a pomohlo ti to ja som antb vysadila bolo mi z nich este horsie teraz pijem kvalitne aloe a berem prirodne antb.propolis a vela caju z aloe ale chcem skusit mastichu ta pliaga ma nici je to hrozne co to robi z telom

luciaone
13. jan 2020

@natanell ano mne pomohlo jedno balenie....bolel ma velmi žaludok po tych ATB a toto mi pomohlo

natanell
15. jan 2020

@luciaone prosím ta aj si do brala tie antb. Keď ťa bolel žalúdok alebo vysadila a začala užívať masti hu? Mňa strašne ťaží žalúdok z tých antb. a ešte ráno ich mam jest po jedle a neviem sa ani najesť keď ma boli ten žalúdok,, rozmýšľam ze ich vysadim a dám masti chu iba

luciaone
15. jan 2020

@natanell no ja som ich dobrala....mna začal boleť zaludok až 3 dni po dobrati ATB....tak potom som nasadila mastichu a do 3 dni ma to uplne prešlo

natanell
16. jan 2020

@luciaone a ako ste ich užívala koľko kapsúl denne?

natanell
16. jan 2020

@luciaone prosím Vas

luciaone
17. jan 2020

@natanell ako som už písala vyššie ....2x 1 tab denne