icon

Chladne počasie, vietor a chytené dutiny. Deje sa to niekedy aj vám?

19. máj 2022

Ahojte, cca 2-3 do roka, staci ze je chladnejsie a ofukne ma a o den, dva na to mam priznaky podobne zapalu dutin, bolesti hlavy, nehorazna bolest, trva to potom 3 tyzdne. Reaguje niekto podobne na chlad ? Dnes rano bplo 8 stupnov a uz citim ze zas to na mna lezie:( ked si predstavim tu bolest hlavy:(

mariejenka
19. máj 2022

Mne sa deje toto,preto vždy ked uz citim ze ej,beriem šatku na hlavu, mam takto tie multifunkčné satky takmer v každej vetrovke vo vrecku. Som dutinar😂
Inak ako prevenciu si robim pravidelne výplach nosa konvickou, inhalujem.

pininka1
19. máj 2022

To iste aj ja. Musim davat velky pozor a hlavne klima v aute mi robi zle.

autor
19. máj 2022

@mariejenka
@pininka1 a ako to potom liecite ? Co vam pomoze ?

pininka1
19. máj 2022

No ked je to velmi zle tak len antibiotika. Inak sinupred si davam.trikrat dve tabletky a mne robi velmi dobre aj suche teplo. Nahrievam sa pri nasom krbe, ze sa opriem hlavou o komin. A v lete sestre napr pomahalo nahriat sol, dat ju do plateneho vrecka a dat na celo.

autor
19. máj 2022

@pininka1 aha lebo ja som nemala na to este atb, to ti urobi obvodna vyter z nosa a hrdla ? A tak nasadi alebo nejake vseobecne su na to ?

mariejenka
19. máj 2022

I ja tak ako pininka, drzim v teple čelo, sinupret, ale skor sa snazim tomu predísť nech netrpim...paradoxne korona ma drzala menej ako toto.

autor
19. máj 2022

@mariejenka no ja tiez som sa z toho vo februari mesiac liecila:( kvoli tym silnym bolestiam som nevedela fungovat ani v praci, 3 tyzdne som bola pn a velmi sa bojim ze sa to zapakuje teraz :(

diamond007
19. máj 2022

Začať sa otuzovat treba. Vzduchom aj vodou

pininka1
19. máj 2022

Noe, vzdy orl lekarka mi predpisovala a aj mi robila rtg kde bolo presne vidiet ktora cast je total upchata, ja to mam chronicke

autor
19. máj 2022

@pininka1 ved ja tiez mam chronicke, aj polyp sliznice