Mám boľavé dutiny

luciana656
22. feb 2023

Dobrý deň. Už dlho ma to trápi. Mám problémy s dutinami už od novembra minulého roku. Brala som veľa liekov. Diagnostikovaný zápal dutín som však nemala a to som bola aj na rengene. Neustále sa mi vracia bolesť prínosových dutín s bolesťou hlavy a pocitu tlaky na horných zuboch. Lieky už žiadne neberiem. Lekárka povedala že som iba citlivá na dutiny. Nikde som sa však nedocitala ako dlho sa to lieči. Budem rada za každú odozvu.

77daniela77
22. feb 2023

@luciana656 Vyhrievala si dutiny infralampou?Mne to vzdy velmi pomohlo.

andreatytler
22. feb 2023

@luciana656 Tiez vyhrievam ale horucou solou v ponozke. Mna po kazdej jednej nadche boli hlava z dutin a horuca sol mi vzdy pomoze... Jedine ak to je zapal dutin, vedy sol nepomohla.
Nasyp plny pohar soli na sucho na panvicu a za staleho miesania zohrej do horuca. Staci tomu 2-5 minut. Ale fakt miesaj. Ak sol trochu zhnedne, nevadi. Ta sol sa neskutocne rozpali az tak ze sa jej nebudes moct ani dotknut na tej panvici. Potom daj do starsej ponozky ktoru vyradis len na tento ucel. Zaviaz, zabal do uteraka, lebo to bude velmi horuce a priloz na celo. Postupne ako bude chladnut vrstvy uteraku odbaluj aby si mala stale horuci obklad. Nechaj na cele aspon 30 minut. Ja to robim vecer a rano je bolest hlavy prec. Tu sol uz nepouzivam ale necham v ponozke a tak ju odlozim a pouzijem zase ako horuci obklad ked to na mna pride.

namornicka
22. feb 2023

Skus pripravok tradicnej cinskej mediciny (TCM) 007. Daj si to do goglu, su to tabletky alebo gulicky, mavaju v niektorych lekarnach alebo e-schopoch. Tiez si kup konvicku na preplachovanie nosa, zarobis si roztok z morskej soli, je k tomu aj odmerka. Vyzera, ze lekari ti v tomto stadiu nevedia pomoct kedze viditelny zapal ti z rtg dutin nenasiel, pri tomto co ti odporucam nemas co stratit, vlastna skusenost. Kludne sa pytaj.

nikned
29. máj 2023

@77daniela77 mne zas suche teplo robi strasne zle. Po covide mi na mri zistili chronicky zapal dutin. Doteraz som nemala s dutinami nikdy nic. Ale absolutne nemozem nic teple/horuce si dat na celo, lebo odpadnem. Dokonca aj ked nieco varim, musim ist co najdalej od toho, aby mi para nesla do tvare, lebo idem umriet bolestou 😭😭

77daniela77
29. máj 2023

@nikned No ved musi skusit co jej z toho pomoze.....ako bude reagovat organizmus.