icon

Chlopňa - operácia

trisestri
18. aug 2023

absolvoval dakto operaciu chlopne? -skusenosti,s operaciou,rekonvalenscia,kvalita zivot po rekonvalensenci,rozdiel pred a po operaci a pod? mam 3 stupen srdcoveho zlyhavania a lekari bobrik mlcania ake rizika a dlzka zivota z poruchov lavej chlopne a v porovnani s rizikami operacie-malo by byt samozrejmostou ze vysvetlia obe alternativy a nie ze okrem toho ze treba operovat nic nepovedia-lebo ono ta operacia je vysoko rizikova aj v pripade uspesnej su otazniky prinosu

luciaherakova
2. aug 2024

@lumed beriem.aj warfarin a aj infekcie zatiaľ. A zlepšuje sa to áno ako som.pisala samotný rez neboli najhoršie tie kosti

luciaherakova
2. aug 2024

@dm1 mali ste to tak aj vy mam potrebu sa stále z hlboká nadýchnuť som taká vystrašená ze prestanem dychat

dm1
2. aug 2024

@luciaherakova vieš čo také si nepamätám nič tak možno som už aj zabudla :p

asma
3. aug 2024

@luciaherakova ja to mám do dnes niekedy keď sa trošku viac oresilim tak srdiečko sa hlási a dýchanie ostane také ťažké

luciaherakova
3. aug 2024

@asma ano presne

asma
4. aug 2024

@luciaherakova mňa operovali na konci novembra v Košiciach ... Odvtedy je už dáky čas, šoférovala som skoro, do práce som nastúpila skoro, ako tak som to všetko zvládla ale poviem že kosti bolia aj teraz ... Boli sme na dovolenke a mne sa veru nechcelo v bazéne behať ku schodom tak som sa vyšvihla hore zo 2x a vyliezla tak a poviem ti. Že aj po tej dlhej dobe má tak rozbolela hrudna kosť že som sa hnevala sama na seba

dm1
5. aug 2024

@asma ano veru ta hrudna kost vie este aj teraz po 5 rokoch zaboliet obcas. A ked ma byt zmena pocasia tak ju citim riadne :p

luciaherakova
5. aug 2024

Mal prosím niekto aj vypotok po operacii mam tam trisku vody dnes som bola na kontrole a do piatku keď sa nevstrebe tak mi budu robiť neviem ci drenaz alebo punkciu na odsatie .neviete ako to prebieha už mám stoho stres vdaka

asma
6. aug 2024

No idem sa aj ja popitat... Večer som začala cítiť zub tak som ráno zavolala zubárovi že som po operácii bla bla a začala som cítiť zub či môžeš dobehnúť termín mi dal skoro o mesiac ... Tak neviem mám čakať či zájsť na pohotovosť... A ako ste na Tom boli keďže užívame warfarin? Keď je dáky zákrok treba ho vysadiť??

dm1
6. aug 2024

@asma vzdy treba iba upozornit zubara ze si na warfarine. Viac to tecie napr.aj na dentalnej hygiene a a podobne ale zatial som nemusela vysadzat warfarin. Ale iba mi vrtali. Keby trhali bolo by to asi ine. Uz viem ze vsetky zadne stolicky mam zahnute korene takze musia ist operacne a doktor to odklada pokial su zdrave prave kvoli warfarinu lebo by sa to muselo riesit. Ale pri klasickej oprave zubu som problem s tym nemala

luciaherakova
7. aug 2024

@dm1 @asma náhodou trpnutie prstov na horách q na rukách ani nie prstov ale tých vankúšiky ste nemali ci je to s warfarinu vdaka

dm1
8. aug 2024

@luciaherakova ja nie veru

miso555
15. aug 2024

@luciaherakova ako sa ti darí? Neozvala si sa ale my tu na teba myslíme. Verím že sa to lepší. Predsa po tretí krát je to rutina.😀

luciaherakova
16. aug 2024

@miso555 ahoj písala som tam viac príspevkov robili mi niečo cez slabinu medzi nohami a zapálila sa mi rana tak práve cakam na chirurgii ináč sa to zlepšuje lepšie sa už aj hýbem aj cítim dam vedieť ako som dopadla na chirurgii ďakujem za opýtanie

miso555
16. aug 2024

@luciaherakova v slabine sa pri operácii pripájajú na femoralnu arteriu kvôli mimotelovemu obehu. Asi 7cm rez. Mne pri tom prerušili nejaký nerv takže si necítim stehno nad kolenom, stalo sa , ale som spokojny ze nefikli niečo insie, V týchto horúčavách je infekcia hneď. Treba sa setrit

luciaherakova
16. aug 2024

@miso555 vyčistil mi to bol tam steh a mam si tam dávať stále betadine a kamilky tak dúfam ze to pomôže inak budem musieť na jeden deň vynechať warfarin a bude mi to asi rezať tak dúfam ze sa mi to zahojí. Co si si ty nato dával alebo sa ti to pekne hned zapojilo? Áno do ry 5az 7 cm rez to je

miso555
16. aug 2024

@luciaherakova vieš čo aj mne sa dva stehy zapalili ale az ku koncu keď som už mal ranu scelenu. Ja som si to každy den prestriekal dezinfekciou na povrchove rany a prelepil veľkou nalepkou. Ale to bolo v zime teraz neviem či by to bolo vhodné. Skús nejake bylinky napríklad zlatobyl alebo laliove lístky. Niečo čo potlačí zápal ale neuzavrie ranu príliš skoro. Na tieto povrchové rany zaberajú bylinky dobre.

sisqa2211
17. aug 2024

Ahojte, ja sa pripojim k Vam, som po operacii tiez, menili mi chlopnu mam mechanicku a stale obcas mi tak ako keby sa tazsie dycha, aj pocujem ze obcas bije zo srdiecko nepravidelne..hlavne ked sa predklonim áebo ked lezim na chrbte rovno..neviem cim to je, inak mam toez lepsie a horsie dni a teda je to uz 5 mesiacov co mam po operacii..citala som ze niektorym tu skace INR, mne moj katdiolog aj so sestrickou vybavili CoaguChek pristroj, preplatila mi ho poistovna, je tam 24 tych meracich pasikov, to popistovna hradi raz rocne, ja som si uz musela dokupovat(stoja cca 90 eur), lebo slace mi to INR tiez..nie kazdemu ten CoaguChek schvalia, no na zaklade lek.spravy od kardiologa, co mam za sebou a ze som mlada (mam 35) dve male deti a mala som emboliu oka tak mi to schvalili..a teda je to super ze clovek sa nemusi stale trepat na krv..normalne dosiel pan co je diler pre cele Slovensko a zaskolil ma na pouzivanie pristroja..je to jednoduche a teda keby sa Vam podari, vybevte si to, koc to ulahci zivot, ja ked cosi nie je dobre zavolam mojmu dr a ten ma usmerni kolko mg Warfarinu si dat..

luciaherakova
18. aug 2024

@sisqa2211 ahoj ja som.mesiac po operacii a tiež keď som na chrbáte cítim take iné bitiek toho srdiečka aj v krku .na tikanie som si už zvykla nie je to stále a dýcha sa mi tiež ťažko musím sa častejšie z hlboká nadýchnuť a tiež mi kardiologicka povedala ze mi dajú ten pristroj zatiaľ beriem 7.5 mg a pocham si ešte aj clexane lebo od operácie som ešte nemala inr ani 2 tak koli tomu

luciaherakova
25. aug 2024

Zdravím stretol sa niekto s pálením prstov na nohách a rukách. Beriem warfarin a clexane 8 inekcie

sisqa2211
25. aug 2024

@luciaherakova ahoj, ja to mavam tiez aj 5 mesiacov po operacii 🙈 je to neprijemne velmi, myslela som si ci to nie je uzkost, aj dvaja dr mi to povedali ale nechce sa mi verit ze by som uzkost mala, prisamfakt ja som sa ani tej operacie nebala, vedela som ze to neovplyvnim..mne tieto busenia prisli po dorete co som brala od bolesti..aj som ju vysadila lebo ten pribalivy letak je az desivy, ten som si ale precitala az ked sa mi objavili priznaky a fakt som mala asi vsetky vedlajsie, po case je to lepsie ale stale to obcas mam..a s tymi prstami ja mam akoby taky chlad na rukach a nojach obcas v podkozi, neviem to presne opisat, mam uz len Betaloc 25 mg a Warfarin

sisqa2211
25. aug 2024

@luciaherakova a to dychanie sa ti zlepsi si len kratko po operacii, postupne to bude lepsie neboj

luciaherakova
26. aug 2024

@sisqa2211 ano jebto lepšie už len to pálenie ma trápi možno to robi nejaká potravina tiež mam len betalox a warfarin ale dokiaľ nemám hodnotu nad 2 inr tak mam aj inekcie

daniela412
5. okt 2024

@dm1 ahoj , chcem sa opýtať ako dlho sa maroduje po operácii, môj manžel je práve 3den po takomto zákroku. Aké sú obmedzenia a potom je človek ZTP? Nikdy nemal problémy so srdcom, až mu prišlo nedávno zle a skončil v nemocnici BB.
Toto mi lekár nepovedal. Ďakujem

asma
5. okt 2024

@daniela412 ja som po 6tt išla do roboty.. mesiac možno 1.5 m som telefonovala a primalá obiednavky potom som sa vrátila 4 až 5 m od operácie na svoje miesto kuchárky na 12h smeny...

asma
5. okt 2024

@daniela412 len je to individualne si myslím.. aj šoférovanie mi zakázali a po 3tt už som deti nosila na krúžky do vedľajšej dediny... Hlavne si myslím že netreba nasilu ani nič unáhliť podľa toho ako sa bude cítiť ...

daniela412
5. okt 2024

@asma nie to nechceme nič unáhliť, len to sú veci na ktoré som nedostala odpoveď, chcem aby bol zdravý, plný života. Prišlo to nečakane.

dm1
5. okt 2024

@daniela412 to je veľmi individuálne záleží či robí fyzicky. Ja som robila v kancli a do práve som šla po cca 2 mesiacoch od operácie. Mne neuznali ani čiastočny invalidný, Ztp som ani neskúšala. Fungujem normálne len teraz na poslednom echu mi hovoril že sa to trochu zhoršilo a mám sa šetriť tak neviem čo povie na ďalšej kontrole v decembri. A to mam len 5 rokov od operácie tak dúfam že to bude ok a budem môcť opäť viac turistikovat a behať :p

sisqa2211
6. okt 2024

Ahojte, co sa tyka toho ciastocneho invalidneho sa chcem prave spytat, ja mam chlopnu menenu teraz je to pol roka, mam umelu. Schvalili niekomu invalidny? Mala som emboliu oka a na zaklade toho zistili ze to srdiecko je zle, dva porody chlopnu velmi znicili a tak trebalo vymenu.

dm1
6. okt 2024

@sisqa2211 ako som už písala mne neuznali, dali mi za ňu to minimum čo môžu 25percent plus 10 som ešte mala za sluch keďže mám aj nasluchatko. Takže mi 5 perc.chybalo. Povedali že po operácii mám funkčnosť dobrú. Neviem ako to bude teraz po kontrole keďže doktor tam videl nejaké to zhoršenie