icon

Chodenie bez barlí po zlomení nohy

ivka21
13. mar 2021

Ako dlho trvá kým po zlomenine nohy začne človek chodiť bez pomoci bariel?

lizzygrant
13. mar 2021

@ivka21 Ja som mala minulý rok v máji zlomenú kockovitú kosť na priehlavku, stalo sa mi to 17. mája a už o mesiac som skackala ako keby sa nič nestalo😁

viestta
Odpoveď bola odstránená
ivka21
autor
13. mar 2021

Mam 3 trojitu zlomeninu členka

viestta
Odpoveď bola odstránená
inga93
13. mar 2021

@ivka21 ja som mala zlomenu jednu z priehlavkovych kosti, sadru som odmietla, dostala som len zakladnu bandaz a chodila som bez barli... nohu som nezatazovala, ked som nemusela, krasne sa to zahojilo za par tyzdnov... s clenkom by som sa nezahravala 🙂 prajem skore zotavenie

blumie
13. mar 2021

@ivka21 pri trojitej zlomenine az po rehabilitacii najskor do mesiaca, cize zhruba 2 - 3 mesiace od zlomenia.
Ja mam 5 srobov a platnicku v clenku a sadru s barlami som mala zhruba 6tyzdnov, mesiac rehabilitacia a este stale som krivala. Po case sa to spravilo. Samozrejme ta noha uz nikdy nebude uplne to co bola. Skore uzdravenie.

pininka1
13. mar 2021

Na clenku by si vobec nemala chodit, mne nedali ani opatok a 8 tyzdnov v sadre len s barlami. Vydrzala som a potom ked dali dolu sadru,vykrocila som ako nic

ivka21
autor
13. mar 2021

@inga93 ďakujem

ivka21
autor
13. mar 2021

@pininka1 nechodím vôbec mne by mali dat dolu po 6 týždňoch len sa bojím ze ako dlho bude este trvať pohyb s barlami

inga93
13. mar 2021

@ivka21 ak mozem poradit, mne urcite pomohlo, ze som brala vit D3K2 a k tomu C

pininka1
13. mar 2021

@ivka21 ak sa to dobre zrastlo, mne dali uz len ortezu, v podstste hned som zacala chodit, a ortezu som nosila iba na vonku.

ivka21
autor
14. mar 2021

@pininka1 jojj bodaj by sa to aj mne podarilo takto

stanula1984
Autor odpoveď zmazal
stanula1984
Autor odpoveď zmazal
lukas12123
1. sep 2024

@ivka21 dobrý deň prajem ja mam pomliaždenie clenka prosím koľko vám trvalo hojenie ďakujem

ivka21
autor
4. sep 2024

@lukas12123 mne trvalo 3 mesiace zrastnutie a 1 mesiac rehabilitácie ale ja som mala 2 jitu zlomeninu členka. Pomliazdenie veru neviem ako sa hoji

danicka92
8. jan 2025

Ahoj autor ak si ešte tu môžeš mi odpovedať ako ti to cele dopadlo a kedy si začala chodiť?stalo sa mi presne to isté čo tebe..som už sice bez sadry ale na nohu vôbec nestupim.Od zajtra začínam rehabilitovat.

lizzygrant
8. jan 2025

@danicka92 Ja som skackala už po troch týždňoch, potom rehabky ale tie mi nijak extra nepomohli, proste to prešlo samé. Doteraz na tej nohe nezohnem všetky prsty, len palec a ukazovák, ale to mi je jedno.

danicka92
9. jan 2025

@lizzygrant ja dnes idem akurat prvý krát na rehabko tak mam obavy čo ma čaká..ja zatiaľ vôbec na nohu nedokážem stupit.snažím sa kývat čo to ide no len ked nabehne opuch tak už to nejde tak ako by som chcela..Opuch mám dosť výrazný skoro stále..už som z toho na nervy

ivka21
autor
9. jan 2025

@danicka92 opuch ustupi časom mne pomáhal heparoid.

lizzygrant
9. jan 2025

@ivka21 Ustúpi pravdaa, ja som mala ešte fraxiparine injekcie na zrážanlivosť krvi.

ivka21
autor
11. jan 2025

@lizzygrant áno to dávajú ale to je len kým nezačne chodiť koli zrazeninam

lizzygrant
13. jan 2025

@ivka21 áno presne tak, ale inak som neužívala nič, wobenzym je dobrý na odpuch ale je drahý

danicka92
13. jan 2025

Ja si tiež picham clexane a na opuch beriem aescin inač nič a akurát mastim flectorom a arnikov..snazim sa dať pätu na zem no kurevsky to boli ale už mi nechýba veľa...

gemerka17
15. feb 2025

@ivka21
@lizzygrant
@danicka92
Baby nemali ste niektorá priznak, keď dali dole sadru, že v danom bode v mieste zlomenia aj vedľa toho je taka bodová, veľmi paliva bolesť ? Normálne cítim ako mi to tam pulzuje.

ivka21
autor
16. feb 2025

@gemerka17 ja som mala dlho po zlomenine pocit ako keby mi tam dakto nožík zabil taka pichava bolest, časom to prešlo a objaví sa len pri zmene pocasia

danicka92
19. feb 2025

@gemerka17 mňa skôr bolia obe kostky ked chodím tak presne v nich ma pichá a páli..najviac sa mi ráta ked lekári skonštatuju že už som dávno mala chodiť a že nič pre to nerobím..vtedy mam chuť vybrať šrubu z nohy a tresnut mu ju medzi oči