icon

Chodí niekto na dentálnu hygienu?

maminka142
25. okt 2011

Ahojte, možno tu už je táto tema, ale ja som ju nenašla 😖 Chcem sa opýtať, chodí tu niekto, ku dentalnej hygieničke? Ja idem prvy krat a vraj jedno sedenie vyjde aj 200 eur? 😕 Ja tam idem okrem čistenia, aj kvôli zubnemu kameňu, ktory je vraj pod ďasnami 😕 A neviete či je to bolestive? Ďakujem 🙂

sofi97
17. nov 2014

Ahojte,idem zajtra na dentálnu hygienu a poviem pravdu hrozne sa bojím 😖 ked mam malí záneť dasní bude to podla vas moc boliet.? Dost sa bojim 😒

dina14
17. nov 2014

@sofi97 Zapal dasien Ti pravdepodobne sposobuje plak.. po dentalnej hygiene a pri nasledovnom spravnom cisteni zubov by sa mal stiahnut, ak nie, zajdi k dentistke.. Ja chodim na DH v TN, cca 2x za rok, pieskovanie max. 1x v priebehu dvoch rokov; platim cca 45E, vyskusala som DH vo viacerych ambulanciach, aj mimo SK a som spokojna v jednom centre v TN..

sofi97
17. nov 2014

@dina14 Dakujem ja mam zanet dasni slaby..ale zubar je pre mna peklo..budem platit 30 € a bojim sa ze to je hrozna bolest..je to pravda? :/?

dina14
17. nov 2014

Vobec nie, vlastne ani nema co.. ak Ti bude kamen cistit nastrojom, tak to trocha pisti (ako nechty o tabulu), ale nic neboli.. nicoho sa nemusis bat.. 🙂

dollynkaa
17. nov 2014

@sofi97 no mna to bolelo.nehovorim ze na umretie ale potom som si aj lidokain vypytala 😉

sofi97
17. nov 2014

@dina14 Ďakujem 🙂) hadam to nejako prežijem..čítala som ze to nebolí ale ak mam zapal tak áno..no uvim 🙂 dakujem za odpoved ;)

sofi97
17. nov 2014

@dollynkaa a máš zapal dasien? 🙂 alebo nie a aj tak bolelo? A neviete boli cistenie ultrazvukom? 🙂

liz_lemon
17. nov 2014

@sofi97 ultrazvuk bol pre mna najhorsi z celeho cistenia, ale da sa to prezit 🙂

bejbinka
17. nov 2014

@maminka142 Suma 200 e je prehnana, moj mm bol u sukromnika, kvalitneho a znameho zubara zilinskeho a platil 35 e za dentalnu hygienu...horne aj dolne zuby.

dollynkaa
18. nov 2014

@sofi97 ked mas zapal dasien bude to bolet este viac podla mna kedze su citlivejsie.ja nemam. Ultrazvukom to netusi.

tomasko9
18. nov 2014

@maminka142
aj my chodime, ale s deckami, a vždy sme platili do 15€,ale bol aj môj brat, a on tam nechal dačo cca 70€, asi je to rôzne, a neboli to,
🙂

luc321
12. feb 2015

mne sa to zdá nejaké pridrahé 😒 Určite by som po osobnej skúsenosti neodporúčala žiadne domácke recepty. Dentálna hygiena ozaj nebolí a hygienici Vám vyčistia úplne všetky škárky 🙂 Nie nadarmo sa to už odporúča zo všetkých strán, takmer všetkým mojim známym prestali po dent. hygiene ďasná krvácať a zapaľovať sa. V BA je super dentálna ambulancia, kde Ti rýchlo, profesionálne a za primeranú cenu poskytnú úžasnú starostlivosť 😉 Naozaj sa oplatí do toho investovať. Úplná spokojnosť! Konkrétne: www.dentalplus.sk

jaruskatt
4. mar 2015

Ja chodím v Trnave. Je to super. Zuby sú čisté, krásne a ten svieži pocit... 🙂 Jednoznačne odporúčam každému

romanko77
27. mar 2015

Ahojte! Já chodím pravidelne na dentálne hygieny malo by sa chodiť raz alebo dva krát do roka! No já chodím štyri krát do roka! Nieje to bolestivé iba prvý krát ma to veľmi bolelo! Lebo som mal zapálene dasna! ☹ A teraz je to super čistí sa to ulrazvukom a je to veľmi príjemné akurát čo mi bolo nepríjemné bolo pieskovanie to odstranuje úplne kamen a všetky baktéria s pod dasen! A platil som 20 € 😉 A 200 € myslím si že je to veľmi prehnaná sume to nemá žiadny stomatológ takú cenu!!! 😀

perzefona
27. mar 2015

200€ je trocha prehnane... Teda neviem, v akom stave je tvoj chrup a co vsetko ma v plane ti robit, ale klasicka hygiena s odstranenim kamena, pieskovanim, a pod. vychadza okolo 50€

lucianakoniku
27. mar 2015

@maminka142 tych 200 eur sa mi zda byt fakt vela. Mne napr.cisti moj zubar zubny kamen zadarmo, manzel chodi k dentalnej hygienicke a za cistenie plati okolo 50 eur. Chodi k nej cca 1-2 x rocne.

katka1981
27. mar 2015

boze ja som precitala ze genitalnu hygienu

kiki68
27. mar 2015

mna stala hygiena tych 20-40 eur najviac. 200 eur,to by tam co robili? :D

thecheeky
1. apr 2015

@jaruskatt ahoj. kam v tt chodis a kolko platis, prosim?

sandra551
1. apr 2015

Mňa stojí dentálna hygiena okolo 40 eur za jedno sedenie. Chodím 1- 2 krát ročne. Príjemné to teda ale vôbec nie je :( Úprimne, keď si dám pichnúť injekciu tak menej som cítila trhanie stoličky ako čistenie zubov a pieskovanie, navyše tá krv potom a citlivosť zubov... Občas rozmýšľam, či je to naozaj také dôležité ako sa o tom hovorí...

jaruskatt
1. apr 2015

@thecheeky do Modranky. platí sa cca 30€

alenanova
9. apr 2015

Ja chodim sem - http://www.dentalplus.sk/sluzby/dentalna-hygien... a som velmi spokojna.

vmf
25. jún 2015

@waitinka7
Tak to sa podstatne mylis ak si myslis ze pred rokmi ked neboli hygienici, ze mali ludia zdravsie zuby! Kazdy druhy clovek mal parodontitidu. Preco nase stare matky a otcovia nosili/nosia protezu? No presne preto, lebo prevencia a profylaxia chybala. Netreba na to zabudat. V dnesnej dobe vo vyspelych krajinach kde profylaxia funguje 40 rokov a viac zomieraju stari ludia s vlastnymi zubami. Vekom zuby nevypadavaju , ako si to mnoho zaostalejsich krajin mysli.

9157247187
26. aug 2015

Zubnej hygieny sa vôbec netreba báť. Ja chodím tu: http://zubna-hygiena.sk/ raz za rok a som spokojná 😎 Nič ma nebolí a mám dobrý pocit na duši, že sa o svoju dentálnu hygienu starám.

jaruskatt
29. máj 2016

ja sa chystám ísť na DH a už sa neviem dočkať 🙂 1-2x do roka vyčistiť a preleštiť zúúúbky 😉

chichinka
29. máj 2016

My chodime sem: ideadent.sk (Bratislava Petrzalka) neskutocne zlata pani, ceny super a fakt jemne a krasne spravi zuby, vrelo odporucam.

emamaj
31. jan 2019
Používateľ emamaj je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od emamaj.

@maminka142 - skús dentalnu hygienu v dental brothers najlepšie s bielenim 🙂 odporucam

dada7701
31. jan 2019

...ja tiež chodím 1x do roka, veľmi dobrá vec...platím 25 €, dokonca aj dcéra chodí od 3 rokov...do 6r. jej to prepláca poisťovna...

tin007
31. jan 2019

Ak ste poisteni v Dovere, tak vam dentalku preplatia, maju system 4x25 eur; dopredu treba cez formular nahlasit v poistovni meno lekara, kedy si date zuby osetrit a potom prilozit k formularu doklad o uhrade a posielaju peniaze na ucet.

dada7701
31. jan 2019

...no áno, toho roku mi aj Union preplatila...