icon

Chodím cvičiť do čisto ženského kolektívu plného intríg

madlei
11. mar 2015

Ahojte.
celý život- o d15.tich rokov športujem, tancovala som súťažne, chodila do fitka, na aerobik. po pôrode som sa opäť aktívne začala venovať športu. už takmer rok chodím do jedného fit štúdia, kde sa zväčša stretávajú ženy. rôzne... štíhle, pekné, plnšie, neupravené, také čo sa o seba starajú aj nie... mne to je šum a fuk, ľudí nesúdim, každý nech si vyzerá ako chce. je dovolené tam chodiť s deťmi, majú tam aj detský kútik, ktorý je priamo spojený s cvičebnou miestnosťou...v poslednom čase cca 2 mesiace tam chodia ženy zhruba 40tničky a stále nás mamy ktoré tam chodíme s detičkami slovne napádajú. pritom naše deti nič zlé nerobia, sedia na karimatkách, hrajú sa, sem tam zvísknu, ako deti... a oni sa sústavne do nás navážajú, že načo tam tie deti nosíme, že oni majú svojich detí dosť, že sme netolerantné, že ich obmedzujeme atď. pritom ja chodím vždy cvičiť až úplne tesne ku kútiku, aby malá nebehala zbytočne za mnou, ak jej niečo treba. čiže nikomu nezavadziam, nikoho nerušíme, ozaj je zvyknutá chodiť so mnou všade, je disciplinovaná.
neviem o čo tím ženám ide, ale som z toho znechutená, už som aj rozmýšľala, že tam nebudem chodiť. ale nič takto blízko nemám, čo mám spraviť? ako sa obrniť?
najprv som to ignorovala. potom keď po nás vykrikovali a dovolili si aj deťom niečo povedať, tak som sa už nedala a slušne som ich poprosila nech sa so mnou nebavia takýmto štýlom. ale nepomohlo. včera znova po nás vykrikovali a nezabralo ani to, že som povedala že sa s nimi nemienim baviť. druhé mamičky sa s nimi bavia len cez zuby a tiež sú z toho nervózne, ale nechcú sa im postaviť.
čo robiť? zostať? odísť? hľadať si iné štúdio?
ďakujem

madlei
autor
12. mar 2015

@zita19 pobavilo 😀 ze stebotalky odisli furie zostali 🙂 hehe nikto z vas/nas nie je furia, neviem preco sa vzdy vytvoria dva tabory...

madlei
autor
12. mar 2015

@malabiba ja nie som netolerantná k 40tničkam, veď ja tam tiež čoskoro budem. len nerozumiem, čo im prekáža na deťoch ktoré sedia vedľa matky, ktorá cvičí? prípadne pozerajú rozprávky na tablete, alebo sa hrajú v kútiku. ani nemuknú... akože čo ich se.ie, že sú poslušné? alebo čo? že ich matka si to vie zariadiť a ide cvičiť a oni si to nevedeli??? a preto ja čo som slušná, pozdravím sa, deti sa vedia zdraviť, vedia byť slušné, ja sa prihovorím prehodím pár slov atď. tak ona na mňa bezbreho ziape. tak ja som podľa teba netolerantná? veď už len tým že sa "zdekujem" až ku kútiku cvičím tam úplne mimo skupiny, len aby som náhodou niekomu nevadila, tak už tým asi prejavujem toleranciu

madlei
autor
12. mar 2015

@maca_p o nie je fitnes centrum so strojmi! ale otvorená hala- telocvičňa, nedá sa tam behať pomedzi cvičacich lebo sú tam väčšinu trampolíny cez ktoré jednoducho neprejdeš. do fitnes kde sú stroje sa dieťa brať nedá, lebo hrozí úraz... asi až taká blbá zas nie som

natalym
12. mar 2015

@madlei Vieš ja si nemyslím,že niekto by na Teba len tak bezdôvodne kričal....... Buď to má nejakú podstatu alebo Ty to tak vnímaš.
Viem podľa seba, ja som taký dudroš a veľa krát niečo poviem tónom alebo proste tí ľudia to tak cítia, že sa urazia, pritom to tak vôbec nemyslím a som v srdci dobráčisko, len tak pôsobím.
A keby si sa pekne milo tej pani spýtala, že aký má problémiček? Hm, nepomáha?

madlei
autor
12. mar 2015

@lliillii je to mimo BA. dnes idem "do nového" vyskúšať. napíšem IP

madlei
autor
12. mar 2015

@nyusika ten kutik je normlne miestnost oddelena pevnym murom a dverami. maju tam tolko hraciek ze sa ozaj netreba bat ze by ich za 1 hodinu vsetky skusili. a okrem ineho malej nosim aj tablet s rozpravkami, pit, jest, cely servis. chodi s nami cvicit od perinky, vie sa chovat, lebo na tom trvam, aby sa vedela prisposobit. aj ona sama chodi na sport. vie sa na mna kukat celu tu hodinu...

panie ktore sa stazuju maju problem aj s inymi vecami, ako otvorene okna/zatvorene okna, vysoke tempo trenerky, obsadzovanie miest inym, napr. ak si niekto rezervuje mietso tak oni ho odtial vyhodia... preemiestnia mu veci ked napr. ide n awc atd.
cize nie len deticky im vadia

madlei
autor
12. mar 2015

@radopp mne apriori nejde vôbec o štíhlu líniu. mám 54kg odjakživa 😀 teda okrem tehotenstva. žerem čo chcem, aj o polnoci a cvičím len preto lebo ma to baví. športujem celý život, od decka... ja nepotrebujem chodiť potiť kilá, ani sa stresovať nejakými diétami. a chlapské vzory sú mi u r..i. jediný názor od chlapa ktorý u mňa zaváži, je názor môjho chlapa. nepechorím sa za tehlami na bruchu, ani za zadkom bez celulitídy. nemá´m potrebu mať umelé kozy, tetovania, pírsingy, značkové handry ani nič podobné. jednoducho si chcem len pre zdravie zašportovať, "získať" trošku endorfínov a ísť s dobrým pocitom zase domov k bežným povinnostiam ženy/matky/partnerky

madlei
autor
12. mar 2015

@natalym hm skúšali sme slušne.. ale pani len kričať a kričať a hundrať, že sme vychrtliny s deckami 😀

kika050
12. mar 2015

Ignorovať treba to ako keď ja som cez leto sla na potok zo psami a tie kravy dotyčné že čo sem vodím psov oni sa potom majú v tom kúpať. Tak som im pekne odpípla, že keď chcú klud tak šup na kúpalisko a žiaden psisko tam nebude. Keď je tam detský kútik tak asi pre deti a nie pre tie ženské.

radopp
12. mar 2015

@madlei Endorfíny sú aj pri fyzickej práci. Volá sa to radosť z práce. 🙂

maca_p
12. mar 2015

@nyusika ak vobec maju s kym sexovat, pri dnesnej rozvodovosti 😀

0silvia0
12. mar 2015

@radopp endorfíny pri fyzickej práci necháme tebe, milý @radopp. Aby si si to viac užil, môžeš si ísť zamakať hoci aj do bane a vytešuj sa ostošesť a do témy o cvičení sa radšej nezapájaj, evidentne nemáš o tom ani páru 😉 Možno by si sa mohol zapojiť do témy jarná záhradka - aká je najsprávnejšia technika rýľovania?

maca_p
12. mar 2015

@madlei neviem si predstavit tu vasu telocvcnu, co vsetko sa do nej zmesti, ale pristorovo tam deti maju vymedzenu svoju sekciu, vsetci su vyrozumeni, ze je to aj pre deti, tak ja by som nemala ziaden problem. a keby mal niekto iny nejaky problem, asi by som ho dala do obrazu, ze je to len jeho problem 😉

bobulka34
12. mar 2015

som 40tnicka a mam mensie dieta. Vidim to nasledovne. Zeny co im odrastli deti vedia byt riadne netolerantne, horsie ako mlade babenky a stare dievky(sorac za vyraz, aj ja som dlho bola 🙂). Kazdy zabudne ako to bolo. Pamatam si ked moja dcera bola babatko, isla okolo mamicka s takym cca 5 rocnym co sa buchal o zem a zobudil mi malu. Som nechapala. Potom to urobila moja mala a nie raz a pochopila som. Treba sa vzit aj do pocitov druhych. Mne deti nevadia. Mozno takej mamine na materskej dobre padne ist si zacvicit a nie kazdy ma tolerantneho manzela co postrazi, alebo babicky, alebo babysitting. Takze ako zeny by sme sa mali chapat. howgh

madlei
autor
12. mar 2015

@0silvia0 dobrý odfajč si mu dala, uznávam ťa. to bude nejaký trúd čo sa rozumí šeckému, šade bol, len v psačej r..i ešte nije 😀

madlei
autor
12. mar 2015

@radopp tak šup pracovať, čo si tu kamošov hľadáš, či čo?

maca_p
12. mar 2015

@radopp pri fyzickej robote namahas len jednu skupinu svalov a zo zenskych robot ziadna nezvysuje hladinu endorfinu. jedine vyheblanie a opuch platniciek, spinu za nechtami.
ja teda neviem, mam rada aj zahradkarcenie, ale cvicenie je cvicenie.

@0silvia0 zabudni na rylovanie, panickovia maju uz moderne hracky-domace oracky a rotarvatory, ci ako sa to vola 😀. oni este tak slovensku hadzanu na zahrade zahraraju. raz mi kamos toho mojho dovliekol, co hral na zahrade az do vysilenia 😀 😀
az mu rpodukovali svaly kyselinu mliecnu 😲

ebi88
12. mar 2015

ja poviem za seba, deti mám rada, vlastné ešte nemám, ale v posilovni mi tiež nevyhovuje keď sa okolo mňa motajú drobci. Mám naložených 50 kilo, niekedy aj viac, bud na ramenách, alebo nad hlavou, robím silové cviky,a neviem ako ustojím sama so sebou, a keď začnú okolo mňa pobehovať drobné detičky, fakt mi nie je všetko jedno, čo keby mi naň padla 50 kilova činka? Alebo komukoľvek.

Ak je v posilovni kútik pre deti, tak nevidím prbolém, ale nech sa zdržiavajú v kútiku.. kvôli ich vlastnej bezpečnosti, kvôli účelu posilňovne, a kvôli zodpovednosti niekoho, kto by dieťaťu pri cvičení nechtiac ublížil a niesol by zodpovednosť za zranené dieťa...

madlei
autor
12. mar 2015

@ebi88 to nie je posilovna...

nyusika
12. mar 2015

@madlei ale ty nechces stale pochopit to najzakladnejsie - ze vacsina ludi chodi do telocvicne, ci posilky proste relaxovat...aj ked sa tam maka.
a nie kazdemu vyhovuje, ked su tam deti.
pokial by to bolo tak, ze su naozaj izolovane a nik o nich nevie, urcite by si toto tu neriesila. lebo by to nikomu nevadilo.

ja som uz zazila deti vo fitku a ja som potom tiez frustrrovana a netolerantna, ale mne to VADI.
rovnako, ako mi vadili hlucne deti v saune a rovnako, ako mi vadili behajuce deti u kozmeticky.
ako bolo uz vyssie napisane - jedno dieta vie byt kludne, akonahle su dve a viac, pokoj tam nebude.

proste su miesta, kde idem naozaj oddychovat a nemam potrebu riesit cudzie deti.

radopp
12. mar 2015

@maca_p Pri fyzickej práci sa človek môže unaviť celý. Aby nenastalo "seknutie krížov" treba dvíhať bremená blízko ťažiska tela. Neberiem ti cvičenie, ale jedna pani nevedela nájsť vhodnú posilku, tak som jej poradil alternatívu so záhradkou.

natalym
12. mar 2015

@madlei Jáj tak vychtliny jej vadia............. Tučibomba jedna.

natalym
12. mar 2015

@radopp Záhradka je fasa. Aj ja chcemmmm.

radopp
12. mar 2015

@madlei Vieš prečo veľa ješ a nepriberieš?

radopp
12. mar 2015

@natalym Kúp si. U nás 10 - 20 eur za m2. Je to neskutočný relax, hlavne psychický.

madlei
autor
12. mar 2015

@radopp lebo mám veľkú záhradku a malý rýľ 😀

maca_p
12. mar 2015

@radopp zahrada je fajn, pokial ta tam nenuti nikto robit. 😉

radopp
12. mar 2015

@maca_p Prečo by ťa mali nútiť robiť? Na svojej záhrade môžeš pestovať trávu alebo zemiaky, je to tvoja vec.

0silvia0
12. mar 2015

@radopp a kde je v tej záhrade zdvíhanie bremien na precvičenie celého tela? Tak okopávanie v "zohnutom" postoji, sadenie s pokrčenými nohami, trhanie buriny v zohnutom postoji - kde tu je posilnovanie celého tela? Veď záhradné práce sú evidentne jednostranná záťaž...
Nechápem načo tu vnucuješ každému záhradu? Ja teda záhradu mám, aj sa v nej činím, ale cvičenie v posilovni je komplexniejšie pre celé telo určite. Samozrejme záhrada má svoje klady - čerstvý vzduch, vtáčiky spievajúce nad hlavami, lietajúce včely a motýle a u nás je to aj bonus- škriekajúce susedove papagáje 😝 Niekedy si pripadám ako v Amazonskom pralese 😎

radopp
12. mar 2015

@0silvia0 Choď na stavbu a tam je bremien dosť.