icon

Choroba DNA

trik
9. mar 2023

Ahojte, máte niekto skúsenosti s liečbou DNA-y? Úprava jedálnička je samozrejmosť, ale nejaké tipy, rady ako zmierniť napr. bolesti palca na nohe ai.?
Vopred ďakujem za odpovede.

melanta
9. mar 2023

Kamarát má túto chorobu, hrozné bolesti mal. Berie liek, názov neviem a upravil stravu, už roky nemá problémy ani bolesti. Nič iné špeciálne myslím neriešil. A mimochodom, je to Dna, DNA je niečo úplne iné. Tak držím palce, nech liek a strava rýchlo zaúčinkujú aj u teba.

trik
autor
9. mar 2023

@melanta ďakujem, všimla som si, že som dala všetko veľkým omylom 🤦‍♀️ pozitívum je, že nemáme choroby DéeNAá 😉

sorscha
9. mar 2023

Môj otec to má, berie lieky na predpis a má ešte výživový doplnok Enzycol, ale to len v čase keď má bolesti. Ten celkom dobre zaberá a k tomu ešte čaj na dnu- sypaný. A veľa tekutín, čerešňový kompót, zelerová šťava...

marca12
9. mar 2023

@trik Pokial si das pozor na stravu,nemusis uzivat lieky. Hlavne sa vyhybat masovym vyvarom,strukovinam,udeninam. Na akutny zapal octanovu mast a ibalgin alebo akykolvek iny liek na znizovanie zapalu. Dobry je aj postruhany zemiak,obviazat a nechat posobit.

trik
autor
9. mar 2023

Ďakujem 😘

veverina
21. mar 2024

@melanta mohla by som poprosiť info do spravy,ak by ste mi vedeli zistit comu konkretnemu sa Vas kamarat v strave vyhybal? Lebo ked pozeram tie tabulky tak tie si navzajom odporuju..velmi by mi to pomohlo,lebo niekde pisu konkretnu potravinu ze je zakazana a v inej tabulke zas povolena no hrozne ☹