icon

Choroby, vyšetrenia a lieky počas dojčenia

ootaznik
26. máj 2011

Maminy, prípadne iní zainteresovaní, napíšte prosím svoje skúsenosti, názory, pocity - mám zdravotné problémy a neurologička ma poslala na CT vyšetrenie. Keď som sa však išla objednať, tak mi to neodporučili, že keď chcem dojčiť ďalej, tak mám radšej prísť až keď dojčenie ukončím (no ja ešte nechcem, aj keď drobec má 15m), že môže a nemusí mať ožiarenie negatívny účinok. Čo teraz?
Píšte svoje skúsenosti nie len čo sa týka CT vyšetrenia počas dojčenia, ale aj iné diskutabilné vyšetrenia...

Strana
z3
kkubekova
19. jún 2012

@strapco13 No to je v pohode - aspon som sa naucila nove slovo 😉 Tak a spravy z dnesnej kontroly - nebola som v ambulancii ani minutu - vosla som, nestihla som sa dozdravit a uz som sedela v kresle, 2x strihli, stehy boli vonku a uz som stala pri dverach - este na odchode som sa spytala, ze ci mam dodrziavat nejaky specialny rezim a sestricka mi medzi dverami povedala, ze nech este par dni vyplachujem Corsodylom a dvere sa zavreli 😒 takze na zapal som sa nestihla ani spytat a o rtg nebola ani rec - ale neboli to, krv netecie, tak hadam je to dobre. Usta uz otvorim tak, ze tam vopcham 2 prsty, takze sa to zlepsuje, opuch uz nemam, len este dasno z vonka ako mi trhali zub je tvrde - mam tam taku tvrdu hrcku - asi 1x1cm - dufam ze biolampa pomoze - ale kym neboli je to OK - ci nie? 😕

strapco13
19. jún 2012

@kkubekova no..je dobre ze sa to zlepsuje..ale po odbornej stranke by sa mohol vyjadrit @drzubok je zubar
ale kedze to povoluje, tak to je na dobrej ceste ..pokial ta hecka na dotyk neboli, tak by sa mala vstrebat

kkubekova
19. jún 2012

@strapco13 Vdaka za zaujem - si zlata 😉 hrcka neboli, nastastie, lebo bolesti som si uzila z posledny tyzden dost aj bez toho - no a dufam, ze usta coskoro otvorim tak ako predtym - vdaka za info o zubarovi na MK, keby sa nieco zhorsilo, tak sa mu ozvem - este raz vdaka

gataca
14. aug 2012

Ahojte, necitala som cely diskusiu, tak sa ospravedlnujem, ak sa budem otazkou opakovat...
Kojim a mam problemy s chrbticou. Poslali ma na obstrek pod CT-ckom. Je to vhodne pre kojacu? Latka, ktoru mi pichnu ma obsahovat Marcain a Diprophos. Dakujem za radu

strapco13
15. aug 2012

@gataca mozes aj lieky aj CT

erika12345
14. nov 2012

Viete mi prosim niekora poradit, ako je to s utrogestanom pocas dojcenia? Som tehotna, maly ma 1,5 roka a nechce sa stale vzdat mlliecka...

erika12345
21. nov 2012

@luba41 dakujem. 🙂

jachin
17. okt 2015

Užívate niektoré dopegyt počas kojenia? Internistka ho veľmi neodporúča ( pričom pri prvom synovi som ho užívala a kojila).Zato gynekologička ho dovolí užívať v pohode, aj po prepustení z nemocnice mi ho nasadili. Bez liekov byť nemôžem, tlak mám vysoký.

misa2704
10. nov 2021

@strapco13 ahoj čítam tu viac komentárov s tým CT vyšetrením pri dojčení. Mam po covide strašne bolesti chrbtice medzi lopatkami preraza mi to až dopredu na hruď až na pravú stranu viac a rozmýšľam ze zbehnem na urgent a bojím sa CT vyšetrenia lebo kamoš co tam robil povedal ze ma isto pošlú na CT. Malý ma už rok a pol ale je to hrozný cicek a on v noci nezvládne bez prsníka. Nechcem tie bolesti nechavat lebo neviem fungovať pri deťoch

Strana
z3