Chrohnova choroba - ako to zvládate?

hopo1145
12. máj 2019

Ahojte.Mam 30 rokov.Pred pol rokom sa zacalo moje peklo.Ma 2deticky mladsie ma len rocik.Namiesto plienok stale riesim len lekarov a vysetrenia.Namiesto tesenia sa z deti riesim len obrovsku neistotu,strach,nervozitu.Absolvovala som uz 2 kolonoskopie,gastroskopiu,ct,mr a este stale nevedia ci mam tuto diagnozu alebo nie.Prosim niekoho s toto chorobou a rady ako ste to zvladali ako to zvladate?

meadow1
12. máj 2019

@hopo1145 nemám síce crohna ale ulceroznu kolitidu už 15 rokov a pri oboch robí veľmi veľa psychika. Je to určite veľmi ťažké, ale skús sa dať viac do pohody, nehnevat sa stále na chorobu a aj keď sa momentálne na diétu pri MC a UC nedbá, mne podľa mňa veľmi pomohlo výrazné upravenie jedálnička. Šetriaca diéta veľmi prísna aspoň pol roka, nech sa črevo upokojí a trochu zahojí. Držím palce a prajem veľa zdravia.

3009
12. máj 2019

@hopo1145 ja síce nemám Crohnovu chorobu, ale diverkulitídu hrubého čreva už 4 roky. Teraz na poslednej kolonoskopii mi doktor povedal, že pri týchto črevných chorobách je potrebné jesť pšeničné otruby /nie iné otruby/. Odvtedy si každé jedlo posypem pšeničnými otrubami /nie je to hrozné/ a pomáha to.

gaaaa
12. máj 2019

Ja mám crohna 20r.Mala som skoro 20r.ked mi to zistili.Hlavne kľud,pokoj .Ja viem,že sa to ľahko hovorí.Dieta na toot nie je.Každý má iný organizmus a každému uškodí niečo iné.Ja ked som sa vždy dr.pýtala čo mám jesť tak mi vždy povedali že musím skušať a sama zistím čo mi robí dobre a čo nie.Ja som už síce po operácii.Držím palce