Chronický stres

28. dec 2022

Už dlhší čas mám problémy so žaludkom, prípadne s bolesťou hlavy. Bola som už raz aj na sono a všetko bolo v poriadku. Trápi ma však pocit ťažoby na žalúdku, nechuť k jedlu ale všimla som si že nie vždy. Žijem v chronickom strese, aj keď niekedy je to lepšie a žiadne problémy nepociťujem. Posledných 10 je to ako na hojdačke. Raz mi je dobre a raz zle. Už mi napadlo tehotenstvo ale to je vysoko nepravdepodobne, styk už nebol dlho a test bol negatívny v pondelok. Skúšam volať obvodnej aby mi dala odporúčanie na gastro avšak neviem sa dovolať. Mali ste niektorá problémy, ktoré boli z chronického stresu?

ladybug138
28. dec 2022

No ano, ja som z chronickeho stresu dostala rakovinu..som presvedcena, ze to bolo z toho. Takze by som radila sa dat do poriadku hlavne po psychickej stranke. Lebo telo, ked je v strese, tak je stale v strehu, oslabi imunitu, pretoze sa pripravuje na utok, a tak dovoli, aby sa mnozili patologicke bunky. Keby som mohla vratit cas, tak by som na tom pracovala ovela skor.

aurelia2000
28. dec 2022

Čo ti spôsobuje ten chronicky stres? Keď o ňom vieš, prečo ho neodstranis? Za čím sa nahanas? Máš dostatok oddychu?

autor
28. dec 2022

@aurelia2000 práveže si ten stres nejak neuvedomujem. Cítim strach, študujem a naháňam sa za školou, priateľom a pod. oddychujem pomerne dosť ale vyslovene oddýchnuť si neviem. Spomínala som to raz aj lekárke, bolo mi zatiaľ len doporučené aby som sa vyhýbala stresu.

ninka297
28. dec 2022

čoraz viac mladých ľudí zažíva podobné pocity...ja tiež...mám kopec stresu, pričom by som sa mala tešiť z tých situácií, ale naopak mi spôsobujú veľký stres...no snažím sa už tak nenaháňať, neponáhľať a robiť všetko s väčším pokojom...s troškou flegmatizmu..inak sa to odrazí na tvojom zdraví....skús nemyslieť na nič dopredu, len sa venovať tej činnosti, ktorú práve robíš a robiť ju o niečo pomalšie, ako obvykle 🙂 a skús si na niekoľko minút iba tak ľahnúť, bez hudby, bez knihy alebo filmu...iba tak v tichu, možno na 20 minút...aj to je veľký oddych pre telo aj pre mozog