icon

Chronický zápal močocého mechúra

ivet1908
31. jan 2023

Dievčata, potrebujem radu, alebo mozno povzbudenie. Už od augusta sa trapim. Mam uz chronicky zapal. E coli v moci som mala v auguste. Po antibiotich e coli nie je, ale stále ma boli zospodu, pichá, pali. Normalne počas dňa. Cystoskopiu robili je tam lozisko zapalu na trigone. Blokurimu beriem, brusnice, caje, kapucinku. Zacala som s Urovaxom. Fakt už neviem. Som z toho zúfalá. Teraz som mala e coli pred 3týzdnami. Som preliecena antibiotika. Budem rada za kazde povzbudive slová.

Strana
z2
ivet1908
autor
3. feb 2023

@siimonella aj sa zdravo stravujem, sladke nejem.

zuziicka16
Autor odpoveď zmazal
zuziicka16
31. aug 2023

@ivet1908 ahoj viem ,ze je to starsia konverzacia ale chcela som sa opytat ci sa ti podarilo vyliecit ak ano co nakoniec pomohlo.Presne rovnaky problem mam aj ja uz tri mesiace po moceni palenie pretrvavajuce aj hodinu a obcas akoby pichanie v mocovej rure .

ivet1908
autor
5. sep 2023

@zuziicka16
@zuziicka16 trápim sa s tým stále. Je to vždy v ďalsom mesiaci lepsie o stupen. Vsetko mam v poriadku. Uz som bola aj na magnetickej. Podla mna su to nervy. Mala som vela zasahov do mocovej rury. Uzivam pol roka Milgamu N. 3x denne. Máš moc v poriadku? Chodis k lekarovi?

ivet1908
autor
5. sep 2023

@zuziicka16 kludne napis sukromne.

viali_21
3. dec 2023

@ivet1908 dobrý deň, pomohlo vám niečo ? Trápim ma rovnaký problém, môžem vám napísať správu ? Dakujem

ivet1908
autor
5. dec 2023

@viali_21
@viali_21 kludne mi napíšte.

mysulkamysulka
7. dec 2023

Ahojte kocky. Mne osobne, ako tazkej "chronikarke" na dva-tri roky pomohla kombinacia Instilacie kyseliny hyaluronobej priamo do mocoveho mechura (mala som ich tusim 10, vobec to neboli), podla studii pit cranberries pocas zapalu vobec nie je vhodne, maju vela vitaminu C a E-coli potrebuje kysle prostredie(!). Je dobre to pit ako prevenciu, ked ste zdrave, ale nie, ked mate akutny stav. Mne osobne a este 3 chronickym kamaratkam sa oplatilo pit bio nefiltrovany jablcny ocot s trochou medu. E-Coli sa po ATB zvykne uchytit na stenach mociaka, zakapsli sa a je voci ATB rezistentna, zaroven ale aj neaktivna. Vacsina E-Coli sa antibiotikom znici, ale na stenach ostanu zakapsulovane mrsky a ked maju vhodne podmienky: znizena imunita, poskodena stena mechura zo zapalov a brania antibiotik, drazdenie pohl. stykom, chlad atd., tak sa zobudia a zacnu byt opat aktivne. Ja pijem prevecne rano pohar vody Ikea 3dcl s octom, ked mavam akutne stavy, tak som dala az 1PL, je to hnus, ale pomahalo. Po pohl. styku dalsi pohar a pred spanim, nech mam plny mocovy mechur a bazicke prostredie, kt. bakterie nenavidia (ocot je zasada,nie kysly ;) ). Ked mam zapal, pocet poharov s octom zvysim (pijem cez slamju a vzdy si vyplachnem usta a dam si 2 hlty cistej vody kvoli leptanou skloviny a hrdla, aby neboli nasledky ;) ). Zaroven som si dala ockovanie Strovac, kt. obsahuje kmene bakterii (Urovaxom u mna zabral tak na mesiac), do toho ockovanie Gynatren, kt. zvysuje pocet laktobacilov. S tymto 4-kombom: Instilacia+ocot+Strovac+Gynatren som sa fakt zlepsila. Zapal som nemala asi 3-4 roky s vynimkou, ked som pokusne vysadila ocot, do 2 tyzdnov bol spat 🙂 potom antibiotika a ocot a prestalo to zas na dlhuuuu dobu.
Bohuzial som toto leto bola na Zlatych pieskoch a v tej krasnej cistej vode som chytila Klebsielu pneumonie, kt. mala urcite rezistencie. Asi vdaka Strovacu ten priebeh ale nebol velmi bolestivy. Liecba klasika: Antibiotika a ocot
Sice som citila ruru este asi 2-3 tyzdne, ale ocot to udrzal na uzde a vyliecila som sa. Teraz som ale prekonala chorobu a zjedla neuveritelne mnozstvo antibiotik a cortizolu. Po 3 tyzdnoch vysokych davok som zacala citit mocovy mechur (bez pohl. styku) a po 4. tyzdnoch som dostala zapal posvy a po 5 tyzdnoch zapal mocoveho :( ani ocot to nezachranil. Dostala som antibiotikum, ziadne bakterie sa nepreukazali...a do dvoch tyzdnov som dostala dalsi zapal, tentokrat s krutou bolestou. Opat ziadne bakterie, ale krv v moci a leukocyty. Beriem antibiotikum a seflekar poistovne ma od urologa na stole ziadost o dalsiu instilaciu. Zatial beriem poctivo probiotika do creva (je dolezite mat aj zdravu crevnu floru a menej patologickych bakterii), laktobacily extra do 🍑 🙂 aby si sa osadila zdravou florou, laktobacily sa normalne nachadzaju aj v mocovej rure a chrania ju(!), pijem super mocovy caj z Rakuska Solubitrat, je to EXTRAKT z rastlin, takze silnejsi ako len samotne bylinky a zaroven pijem ocot, hlavne rano a pred spanim. Vyhrievam si nohy a krize dekou. A kupila som si Iaulir soft gels, je to predstupen instilacie, nech uz zacnem obnovovat steny mechura, aby boli odolnejsie.
Sorry kocky za dlhy text, urcite plny preklepov, ale verim, ze pomoze ;) Na ten ocot vela bab prisaha! ;) A ja chcem kyselinu cim skor, aby som zase bola v pohode min. dalsie 3 roky 🙂 zelajte mi zdar 🙂 Pekny vecer.

Strana
z2