Chudnem bez dôvodu
Ahojte,
V decembri som porodila dcérku. Bola mi diagnostikovana tehu cukrovka, ktorá zmizla. Teraz sa kontrolujem a hodnoty sú dobré. Co je ale problém. Vážila som v júni ešte 68kg. Meriam 173cm. V júni som. Bola na kontrolu pri diabetologicke s tým ze cukrovku ešte nemám ale nejaké zhodnúť GAD som mala veľmi vysoké. Odvtedy som vyradila úplne sladké. Dnes som sa postavila na váhu a mam 58,9. Zajtra idem k lekárovi. Stravujem sa podľa mňa normálne ale pociťujem aj dosť stres. Hneď ako sa ráno zobudím mam stiahnutý žalúdok ale jem. Zjem raňajky, dám si ovocie, obed, sem tam niečo medzi tým a večeru. Dcérku ešte kojím ale nie plnohodnotné keďže papa prikrmy. Ďalší problém je ten ze keď napnem svaly brucha niečo mi na pravej strane ako sú čreva pukne. Ale bolesti nemám žiadne. Mate s týmto prosím Vás skúsenosti. Alebo nejaké rady aby som sa aspoň kúsok ukludnila? Ďakujem
@lenka2218 mala som to úplne rovnako, pričom som po prvom dieťati mala menej kg ako pred ním, následne som otehotnela s druhým a po pôrode som len chudla a chudla. Obvodná ma vtedy poslala aj vyšetrenie štítnej žľazy, nakoľko to chudnutie bolo neopodstatnené, aj mi spravila veľké krvné testy. Našťastie sa nič nepotvrdilo a mohol za to stres, keďže som mala náročné životné obdobie, zle som spávala a síce sa mi vtedy zdalo, že jem dostatočne, rozhodne som dostatočne nejedla. S odstupom času to už viem.
U Teba to môže byť rovnako, že stres, ale nebolo by zlé povedať to obvodnému, nech ťa pošle na nejaké preventívne vyšetrenia.
Prepáč, ale to je otázka ako zo základnej školy. Povieš, že si vyradila sladké a zároveň kojíš. A čuduješ sa, prečo ti ide váha dolu. No kvôli týmto dvom veciam. Pri kojení som schudla raketovou rýchlosťou a ty keď si ešte vyradila sladké, tak sa nečuduj. Zase tú váhu nemáš takú, že by si bola vychudnutá. Máš úplne normálnu váhu, tak buď rada. Keď sa pozrieš okolo seba- samé obežné ženy.
@stanulienkat ako keby sa sama. Sebe páčim tak to ani neriešim... Ale nebola som na toto zvyknutá. Bola som už aj pri Dr tak vzal odber aj ja štítnu žľazu a ze mam jest viac bielkovín.
@lenka2218 smiem sa spýtať čiže máte vyššiu hladinu cukru v krvi ale nie tak vysokú aby to bola cukrovka
@maxpower39 áno mávala som.... Ale už to prešlo... Už mám hodnoty také ako by som mala mat ale teda nejem sladke
Ahojte, bola som u Dr, prišli aj výsledky z krvi. Všetko ôk akurát že cukor normo je 5,89 a ja mam 5,91 tak ze pozor na sladké. Povedal, ze to môže byť teda kojenim a ze som sladké vyradila a mam je tučné jedla. Takze dúfam, ze keď dokojím sa to všetko upravi

@aurinia no ja úplne sladké akurát co zjem tak ovocie a už 10kil dole od juna