Chudnutie a padanie vlasov rok po pôrode

patrien
13. jún 2023

Ahojte mamičky som už vyše roka po pôrode stále dojčím a mám problém s neželaným chudnutím a padaním vlasov. Viem že vlasy padajú po pôrode bežne, mala som to od 4tého do šiesteho mesiaca od pôrodu a teda prišla som o veľmi veľa vlasov. Následne sa to upravilo padať prestali začali rásť nové vlásky ale teraz už asi dva mesiace padajú znovu intenzívne. Takisto som za posledný štvrť rok schudla 4 kilá. Viem že to nie je extrém ale ja som bola celý život tintítko takže konečne som bola štastná že nejaký ten tuk mám. Stravujem sa pestro a pravidelne nič si neodopieram, neprežívam ani stresujúce obdobie, na kontrole preventívnej u lekára bolo všetko ok. Je tu nejaká mamička ktorá mala podobný problém ? Myslíte že to je kvôli kojeniu? Za odpovede a prípadne rady čo vám pomohlo vopred ďakujem

amelie2017
13. jún 2023

Ja sice nie rok po porode, ale prve mesiace. Chudla som kilo a pol tyzdenne, z 86 som sla na 73 behom 3 mesiacov a to som jedla ako drevorubac. Vlasy mi tak padali, az som mala kuty a prisla o polku vlasov. Ja som mala strasne vela mlieka. Po 4 mesiacoch som prestala davat malemu moje mlieko. Bola som ozaj slaba a ani vitaminy nepomahali. Podla mna ti ide vsetko vyzivne do mlieka a preto to chudnutie a padanie vlasov.

nevenka
13. jún 2023

@patrien nemas este dalsie priznaky? Vysoky tep, potenie, unavu, nervozitu? Napr.? Mne sa takto po druhom porode prejavila hypertyreoza, ale teda mala mala pol roka vtedy. A odvtedy po tehotenstvach sa mi to deje. Az na to, ze ja nechudnem uz teraz, ale mam vyrazne kardio priznaky a brutalne plesatenie ☹

patrien
autor
13. jún 2023

@nevenka no búšenie srdca občas mávam ale inak nič ďalšie z toho čo si uviedla nie. Dám si teda preistotu vyšetriť aj štítnu.

veselo_neveselo
13. jún 2023

Zbehni za obvodnym, nech spravi krvny obraz a aj hormony stitnej zlazy. Moze to byt hocico, od vitaminovych nedostatkov, stitna, ale mozno aj proste malo jes. Ked nemas cas, narocne dieta, tak to moze byt a ani nevies.
Mozno si aj zacni pisat, co zjes za den - mozno uviids ze toho spapas malo.