icon

Čierne flaky v zornom poli

marian97
8. okt 2025

Čierne flaky v zornom poli a statický šum na pozadi.
Ahojte prosim je tu niekto to ma podobny problem?

gdulskadarina
8. okt 2025

Migrena s aurou to nemoze byt?

lianka123
8. okt 2025

@marian97 ja som ITckarka, teraz po 40tke, myslim, ze je to tym. vidim tie flaky len na ostrom slnku, celkovo sa mi vekom zhorsuje zrak. vraj je to normalne

1mina
8. okt 2025
@gdulskadarina

Migrena s aurou to nemoze byt?

@gdulskadarina migrénu s aurou som mala veru pred dvoma týždňami prvý krát, ale bez bolesti hlavy aspoň tak to uzavreli. Také haluze som videla že som sa zľakla a šla na pohotovosť. A autorka - taky jeden čierny fliačik mám už pár rokov, na očné chodím dva krát do roka, v podstate len nejaké malé zákaly sklovca inak všetko v poriadku. Na bielom podklade vidím aj veľa tich bledych mušiek a pásikov . Ale len na veľmi svetlom podklade. V každom prípade keď tak si zájdite na očné nech máte istotu.

gdulskadarina
8. okt 2025

@1mina Ja som tiez bola strasne prelaknuta, ked som to mala prvy raz. Este ma to chytilo vonku s malym v kociari. Som myslela, ze domov nedojdeme.

anonym_77f3ae
8. okt 2025

@marian97 a nenosíš náhodou okuliare?

shee11
8. okt 2025

také malé hadíky? to je uplne normálne a neškodné.

zuzana76
8. okt 2025

zakal sklovca, je to bezne, neviem kolko mas rokov, po case si to uz prestanes aj vsimat

1mina
8. okt 2025
@gdulskadarina

@1mina Ja som tiez bola strasne prelaknuta, ked som to mala prvy raz. Este ma to chytilo vonku s malym v kociari. Som myslela, ze domov nedojdeme.

@gdulskadarina a bolela vás pritom hlava ? Lebo mňa nie ale uzavreli to tak že existuje aj migréna bez bolesti hlavy 🤷 ....no ja som skladala prádlo doma keď sa mi to stalo ale tiež som sa dosť zľakla 🙈 a druhý deň ešte raz tak som už šla na očnú pohotovosť. A odvtedy nič 🤷 ale teda na nervy som bola a tiež sa mi zle videlo cez to kým to zmizlo ešte všelijaké farby sa mi tam striedali no úplná diskotéka 🙈

biba_18
8. okt 2025

@1mina mne sa tá aura páči, to je jak vo vegas 😂 ja mám niekedy s bolesťou a niekedy bez bolesti ... a prichádza mi to aj mimo stresu, ale už viem že mi začína aura tak sa podľa toho zariadim ... aura mi odoznie tak do 1/2 hodinky cca ...

marian97
autor
9. okt 2025

Ziadne bolesti hlavy… iba mnozstvo čiernych flakov ( akoby vlasov ) v oku…
nemusim sa ani pozriet na bledy povrch staci , ze vyjdem na denne svetlo a vidim výrenie tych veci v ociach….

marian97
autor
9. okt 2025

na ocnom som bol opakovane vraj nevidiet nic … cely problem zacal asi 3 tyzdne po uzivani lieku Alventa… uz som ho aj vysadil ale flakov stale pribuda a som na nervy…

marian97
autor
9. okt 2025
@zuzana76

zakal sklovca, je to bezne, neviem kolko mas rokov, po case si to uz prestanes aj vsimat

@zuzana76 mam 30…. zacalo to tak , ze som to videl iba na bielej stene ale teraz naozaj staci miestnost presvetlena dennym svetlo a hroza ..

marian97
autor
9. okt 2025
@anonym_77f3ae

@marian97 a nenosíš náhodou okuliare?

@anonym_77f3ae nenosim

viktoriaandrascik
9. okt 2025

Myslíš niečo takéto?

marian97
autor
9. okt 2025
@viktoriaandrascik

Myslíš niečo takéto?

@viktoriaandrascik Ano obe … len tie tmavsie casti ovela dlhsie😃

marian97
autor
9. okt 2025

plus este toto…

marian97
autor
9. okt 2025
@viktoriaandrascik

Myslíš niečo takéto?

@viktoriaandrascik Ty to mas tiez ?

viktoriaandrascik
10. okt 2025
@marian97

@viktoriaandrascik Ty to mas tiez ?

@marian97 áno a pokiaľ viem je to úplne normálne a v poriadku

gdulskadarina
20. okt 2025

@1mina Vtedy praveze nie, to ma zacala az potom neskor, ale to hadam po niekolkych hodinach az bolo.