Ciprofloxacin - problémy po užívaní

nikus01
1. jan 2023

Ahojte.
Užívala som ATB ciprofloxacin na gynekologicky problem. Som tyzden po liecbe (10 tbl na 5 dni). Posledne 2 dni počas liečby som zacala cítiť bolesť a slabosť v končatinách, extrémne sa mi zhoršili bolesti chrbta a krížov (mám dlhé roky problémy s platničkami), bolesti členkov, zápästí, krcovita bolesť v krížoch, 2 noci búšenie srdca, potenie sa v noci, bolesti brucha na pravej, aj ľavej strane, extrémna únava… a ešte kopec dalsich bolesti v tele. Je mi horšie ako pri samotnom gyn.problémom. Potom som sa Dočítala, že také a podobne vedl.účinky majú tieto ATB.
Mali ste podobný problem po týchto ATB? Čo ste urobili? Pomôže mi konzultácia s gynekologickou, alebo s obvodnou? Ci to nebudú riešiť? Alebo absolvovali ste potom nejaké vyšetrenie, či sa vám nedodrbalo od toho svinstva niečo v tele? Pomohlo vám niečo na tie bolesti? Nikdy mi od ATB nič nebolo, ale toto čo je teraz je extrém. A to mám “len” 32 rokov. Túto liekovu skupinu neodporúčam, je to maximálne svinstvo.

aimee77
1. jan 2023

@nikus01 Velmi ucinne ATB.Zalezi, co gynekologicka liecila.Artralgie po ureaplazmach nic vynimocne..

lucia851
1. jan 2023

@nikus01 ja tento druh antibiotik nemosem bolo mi z nich zle a zhoršovali môj psychicky stav

ali999
2. jan 2023

@nikus01 ja som užívala tieto atb 2 dní a dosť. Zvracanie,šialená bolest brucha a najhoršie bolo ze som bola zmetena, vypadky pamäte...povedala som to svojej obvodnej a hneď prestala lieky brat a ona neriešila nič len mi do karty zapisala ze to nesmiem už viac

nttnnt
2. feb 2023

@nikus01 ako si dopadla a tymito atb zmizli neziaduce ucinky ?

nikus01
autor
16. mar 2023

@nttnnt ahoj, áno našťastie všetky vedľajšie účinky zmizli. Ale trvalo to cca 2-3 týždne a boli naozaj veľmi nepríjemne. Teraz som už ok.

simca06022011
16. mar 2023

Áno je To vazny vedľajší účinok, tiez som to.mala, dokonca 2x.kym.som.prisla na to, ze je to z nich. Vysadiť, zapísať.do.karty, viac túto účinnú látku nebrať viac. Mne dosť dlho trvalo kým to preslo

viali_21
29. jan 2024

@simca06022011 ahoj, aké si mala vedľajšie účinky ?? Brala si ho teda 2 krát a už sa prejavili aj 1. krát ? Ďakujem, ja pred rokom a teraz opäť tie iste symtomy, po 2. tabletke som už vysadila…čo ti pomohlo ?

nikus01
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
30. jan 2024

@viali_21 ja som ho velakrat brala aj predtym (viac druhov ich je tychto"cipro"), bolesti sliach a klbov sa prejavili vzdy, len ja som nevedela ze je ot z toho, raz som sa pol roka dostavala z bolesti achylovky, pripisovala som to urazu a kadecomu.. a nakoniec naaahodou som zistila ze to tento rad atb sposobuje. Dvakrat za sebou som to normlane odsledovala. Rovno ked mi ich chcu davat, tak pekne odmietnem :DD

sui9
28. máj 2024

@nikus01 nahlásiť, je to vážny vedľajší účinok lieku. Ja som trvalý invalid kvôli fluorchinolonom. Boli mi podané 8 rokov dozadu do žily a zničili mi život. Bola som 3 roky ležiaci pacient a ešte aj teraz po 8 rokoch mam masívne problémy. Lekári ich predpisujú aj na banálne infekty. V niektorých štátoch sa nesmú používať iba v prípade života a smrti a so súhlasom pacienta, alebo jeho zákonného zástupcu. V Nemecku sú vedené v červenej knihe, ktorá obsahuje tie najtoxickejsie lieky s fatalnymi vedľajšími účinkami ako smrť, systémové poškodenie, invalidita.. Najhoršie je, že po pár dňoch aj týždňoch môžu tieto vedľajšie účinky odznieť a potom udrieť po mesoach aj do 2 rokov v plnej sile. Pozri si z čoho sa vyrábajú a tie látky organizmus nevie vypudiť, imunita ich nedokáže eliminovať a celý čas čo sa nachádzajú v tele ničia co im príde do cesty. Za blokujú všetky receptory v tele hormonálne, nervové. Ničia myelínovy obal nervov, spôsobujú metabolické poruchy ako napr. porucha produkcie kolagénu a milión ďalších veci ktoré rozbiju človeka na živú mŕtvolu. Len malému percentu ľudí sa podarilo ako tak pozbierať. Nájdi si na FB skupinu Fluoroquinolone Toxicity a ďalšie kde je veľa informácií. Nie každý takto na tento liek reaguje. Vacsinou sa to stáva ľuďom s MTHRF genenovou mutáciou, ktorá má za úlohu proces metylacie. Ľudia s touto genovou variantou (cca každý 4.tý Európan) majú predispozície zareagovať na hocijakú syntetickú chemickú látku, ktorá sa im môže stať osudnou. Ak si mala tento problém vysokopravdepodobne máš túto variantu a pre tvoje vlastne zdravie ti odporúčam naštudovať si o tom co najviac a vyhýbať sa chémii v strave, kozmetike, v prostredí a byť opatrná co sa týka liekov.