Citalopram a Escitalopram - porovnanie účinkov a vedľajších účinkov
Ahojte, máte niekto skúsenosti s hore uvedenými liekmi? Ideálne s oboma pre porovnanie, prípade aspoň s jedným, či zabral na telesne príznaky úzkosti ( bolesť chrbta, búšenie srdca, svalové napätie aj v oblasti tvári ) a zároveň nespôsoboval ospalosť aj počas dňa. Dakujem🙂
@maminka2306 brala som oba 10 rokov dozadu, postrauma. Najprv escilo a potom citalex 10mq, potom 5mg a potom 2,5mq a potom nic. Ospalá som nebola vobec. Zabralo mi to super. Ja som mala busenie srdca ale take ako pred infarktom, bolest na hrudi a panika. Mne ti zabralío hned. Ale ja som popri tom zmenila cely životný styl, pristup k životu, chodila na terapie a aj vsetko co existovalo na sebarozvoj. Iba jediny vedľajší ucinok, ze som pribrala, napriek tomu, ze som cvicila a zila aktivne . Potom som sice schudla ale uz nie tak ako som bola predtym. Aj ked sused hovori, ze kym som vobec isla na lieky, branila som sa im rok, som bola uz len kost a koza.
Oba mají stejnou účinnou látku, je jedno, který bereš. Opalost nezpůsobují. To je mýtus.
@anonym_8f9377 nemajú, majú odlišnú účinnú látku. Citalopram bol prvý a neskôr sa vyvinila látka escitalopram. Mimochodom mne escitalopram vôbec nesadol. Ale mi nespôsoboval nič, ani pozitívny účinok ani nežiadúce účinky.
@maminka2306 Citalopram beriem takmer 10 rokov, mne sadol, matne si spomínam,že v začiatkoch som sa cítila veľmi zvláštne....ale keď nastúpil plný účinok asi tak po 5-6 týždňoch už bolo dobré. Ale ja som začínala s 20mg ale maximálny účinok a úľavu som pocítila pri 50 mg, momentálne užívam 10 mg už dlhšie chcem vysadiť ale dr. neodporúča

Oba mají stejnou účinnou látku, je jedno, který bereš. Opalost nezpůsobují. To je mýtus.