Cítite nervozitu pri bežných denných povinnostiach?
Uz dlhsie sa zamyslam nad tym, ci to tak ma kazdy, alebo mam nejaky problem. Uz som doma dlhsi cas, mam 2 deti po sebe, takze aktualne nepracujem a som na RD.
Kazdopadne ide o to, ze akonahle mam nejaky "program" cez den, je jedno ci navsteva, stretko, potrebujem ist na postu ... hocico ... mam taky zaludocny a psychicky nepokoj. To iste sa mi vzdy dialo so skolou, pracou. Akonahle ma "nieco caka", horsie spim, som akoby nervozna a napata. Neviem to opisat 😕 Coskoro sa mam vratit do prace a premyslam, ako to dam, ci ma to nonostop napatie nepolozi. Mozno je to niekomu smiesne, viem 😃 Pred RD som napr pracovala 12tky a uplne ma to vycerpavalo, dni volna som prechodila v pyzame alebo prespala, pri detoch sa to samozrejme neda.
Mate to aj vy tak alebo "povinnosti" nevnimate? Mne sa to asi uklada niekde do mozgu a citim v sebe nepokoj aj ked neviem, preco sa tak citim, len viem, ze nieco sa ma udiat a potom mi dojde ze mam nieco planovane a pod.
Nie
Nemam to tak, kedysi som to mavala a u mna to bolo zo stresu ze napr poviem nieco trapne, budem meskat, nieco zle dopadne, co ak budem vyzerat zle... Jednoducho hned som myslela na negativne veci. Teraz to zvyknem mat uz len pred velmi specialnymi dolezitymi udalostami, nie pocas beznych situacii. A pomohli len skusenosti a vystavovanie sa tym situaciam cim viac tym lepsie co sa dalo poslat postou ja som radsej isla osobne a nejak tak som pochopila ze o nic stresujuce vlastne nejde.
Potrebujes pravidelny pohyb/cvicenie, dobru stravu, spanok cajicky na ukludnenie a par sedeni u psychologa 😉. Jaj a este magnezko
To prejde, až sa zabehneš... podľa mňa to že si doma dlhší čas, máš svoju rutinu, relatívne pokoj, nie si tak zahltená povinnosťami ti znížilo schopnosť odolávať stresu. No a blížiaci sa pracovný kolotoč a povinnosti s deťmi, domácnosťou v tebe stupňuje napätie a obavy.
Niektoré situácie tak beriem aj ja, ale to sú také, ktoré nevykonávam bežne. Co si pamätám tak na výške každá skúška, to som bola extrémne nervózna ale akonáhle som vošla do miestnosti, stres úplne opadol..
Bežne nie.
@morusha Prave v tom je problem a preto sa nad tym zamyslam. Naozaj ma kazdy clovek v sebe takyto stres a naozaj mu kazdy odolava? Neviem si predstavit zit v takom napadi este desiatky rokov. Mozno som len psychicky mimo a potrebujem pomoc alebo co 🤦♀️
no tak si viac citlivejšia.Ja to mám tiež tak ak ma niečoho cez deň viac čaká.Niekto zvládne vela toho s prstom v nose.Ja som taká že potrebujem mať pokoj a všetko na 100 %.Potom ak nestíham začne mi byť zle,trasú sa mi ruky.Preto na seba vela nenakladám.Všetko rob viac s kludom ak nevládzeš sadni si a predýchavaj.No každý nie je ako stroj že ide na on off.A základ je nepreťažovať sa.Vela na seba nenasekať
Nie, nie si v tom sama (tiež patrím do klubu🙂).No niekto skrátka stres zvláda lepšie, lepšie mu odoláva, dokonca ho vie nakopnúť, už aj také som počula a niekto je hotový. Určite to súvisí aj s povahou človeka. Vyskúšaj aswagandhu, možno cbd kvapky a aj šport vie pomôcť, ako tu už bolo spomenuté. Takisto meditácia, modlitba. Tiež si myslím, že keď už budeš zabehnutá v novom kolotoči, tak sa to zmierni.
Z návštevy, bežných veci to nemám, ale pohovor, alebo niečo na čom mi záleží to sa tiež dokážem v noci budiť to je aj zodpovednosť, citlivost...už, keď nastane ten moment tak nestresujem, ale deň dva predtým mám všetky scenáre v hlave.A ja už som v ďalšom levely, že keď dcéru čakali prijímačky, vyšetrenie, alebo išla večer von tak mám tazobu na zaludku

Toto nie pri besnych cinnostiach sa mi to nestava.ale stalo sa mi uz parkrat ze som mala presne takyto pocit a akurat vtedy sa nieco paradne dovrzalo.mozno intuicia alebo 6ty zmysel. Ale akonahle pride ten pocit viem ze bude problem.