icon

Citlivý zub

30. máj 2023

Ahojte, jedna otázka mali ste niekto taký čudný pocit v zube? Ide o to že dole mi rastu obe osmičky naraz, už niekoľko rokov bolo by ich vybrať no stále to odkladám ale teraz k pointe, dole mám všetky zuby a na zube č. 6 cítim taký blby pocit keď na neho tlačím jazykom ,,,, nieje to bolesť skôr akoby tlak alebo pohyb nerozumiem tomu. Neboli ani na zahryz,ani na dotyk ani na studené/teplé,,, len tým jazykom keď na neho tlačím tak to proste cítim inak ako ostatné zuby ,,, neviete čo to môže byť? Viem že nemáte RTG mojich zubov ale zaujíma ma či sa s tým niekto stretol, či ide o tlak osmičky a odráža sa to na sedmičke alebo mám čakať niečo horšie. K dr idem až koncom mesiaca mi dala termín. Keby sa to zhorší samozrejme pohotovosť. Ďakujem

Strana
z2
autor
2. júl 2023

@ikonica super tak drzim palce, mne tiez odvtedy ostsl este jeden zub citlivy a taky cudny na ktorom je plomba tak uvidime, tiez riesim novu zubarku v Nitre ale dala mi az v auguste termin 🙈🙈 dufam sa ten zub nerozhyne zlym smerom dovtedy

ikonica
2. júl 2023

mne dala termi na zajtra, ale nejak sa ma stale drzi ta choroba co dcera zo skolky dotiahla, tak tam nemozem ist, tak som prelozila o 2 tyzdne... Ale uz som z tych zubov zrela na psychiatriu co mam stale taky divny pocit v ustach.... A este som si dala termin aj na dentalku par dni pred zubarkou 🤦😁 snad uz budem vtedy fit....

autor
2. júl 2023

@ikonica presne to ze nikdy som sa ani ja tolko nezapodievala zubami. Proste bolel isla som, opravila a zas pokoj 5rkov a teraz nonstop zuby a nebavi ma to. Ty mas tiez viacej problemov? Ci len tento jeden?

ikonica
2. júl 2023

Tak vdaka panoramatickemu snimku z pohotovosti som si nasla este kaz pod vyplnou, ktory moj zubar nevidel a nebyt snimku tak mi to tak skoro ani nenajde... cize ten mi musi poriesit, a potom este jeden zub, ktory mi zubar opravil vo februari, bol tam hlboky kaz ktory tiez nevidel (skoda, ze som sa skor nepytala na snimok) a vobec sa ten zub neozyval az teraz po oprave tam citim mierny tlak a uz aj citlivost na studene a teple trochu... Cize take 3 zuby mi treba vyriesit a snad bude aspon chvilu klud....

ikonica
2. júl 2023

Ale.. u dvoch zubov predpokladam, ze skoncia bohuzial endodonciou 😕 a po oprave mozno aj ten treti, ked bude tak reagovat ako ostatne po oprave ... Mozno mi nevyhovuje ta vypln ked mi zuby tak reaguju, mozno mi mal dat zubar najskor liecivu vlozku a az tak trvalu vypln... Ale kedze mna ten zub vobec nebolel, nerobil problemy, tak myslel, ze ti bude takto ok...

autor
2. júl 2023

@ikonica tak to mas tiez zaujimave, po pravde uz ma to nebavi fakt s tymi zubami… tak len dufat ze nove zubarky nam to daju dokopy co ti pred nimi pokazili. Ja co mam fakt ze strach zo zubarov tak normalne tesim na august lebo toto neprajem nikomu zazivat

Strana
z2