Clostridium difficile v dospelosti
Prekonali ste niekto clostridium deficille v dospelosti po antibiotickej liecbe? Vyliecili ste sa? Mali ste rekurencie? Dakujem za kazdu osobnu skusenost.
Týždeň bez hnačky a dnes opäť hnačka,zrejme čerstvé rožky a rybacia pomazánka. A možno mandarínka. Takže zas len ryža,zemiaky mrkva a sucháre , alebo staré pečivo.
A to som už chcela postupne pridávať do stravy pôvodnú stravu
@jaza81 áno urobila som chybu...viem to ATB som na bacil dobrala a bola som fajn,travilo mi normálna stolica a tak vidím,že som urobila predčasne záver,že už môžem zaradiť pomaly normálnu stravu.
Aspoň, že okrem rána už nemám vodnatu stolicu....ale častejšie ,ale nie riedku,tak nech ten bacil odíde s tou stolicou.
Ale tak zrejme budem dlhšie na diéte,len došla inšpirácie čo jesť.
@ira25 Vsetci sme si tym presli. Tento pocit poznam, bolo mi par dni lepsie a dala som si jogurt a skoncila som na Kramaroch. Pochopite casom sama, kluc k uzdraveniu je v prisnej dlhodobej diete. Alebo fekalna transplantacia. Inspiracia pri diete neexistuje, jedla som pol roka denne to iste. Cerstve rozky som nemala 3 roky. Fungovala som na doma pecenom kvaskovom chlebiku, aj to az po 3/4 roku. Tiez sa mi to tazko chapalo, preto som absolvovala vsetky mozne druhy vysetreni - zaver postklostridiovy stav.
Dievcata mam dolezitu otazku. Som 3 rok po fekalnej transplantacii. Zaujima ma ci ste v krajnej nudzi museli uzivat atb kvoli niecomu ked uz alternativa nezaberala. A ci sa vam to nevratilo. Zaujimam sa lebo mam bolave opuchnute dasna s vackom a bojim sa atb. Prvotne mi to vyvolal Dalacin a mam strach a neviem ako mam postupovat.
Dievčatá a ako je to s kávou a tiež špenátom
Takže ako tu čítam, žiadne mlieko a nič mliečne....takže ak by som si chcela urobiť ryžový nákyp tak iba na vode?...A ako je to s vajíčkami?
@jaza81 áno viem,že je to smrteľná choroba a , že sa na to zomiera.
Mňa prepustili z nemocnice,že nemám hnačky tak nie som infekčná a zobrať ATB na ten bacil...boli fajn kým so neurobila diétny prehrešok...dnes mu je fajn bez hnačiek a už si dám veľký pozor čo zjem a preto som navštívila túto diskusiu,lebo už ste s tým prešli a viete najlepšie poradiť,lebo v nemocnici vás nepoučia a len dieťa ako pri žlčníku,ale tam je aj mlieko tak nemyslím, že je vhodná.
Napríklad aj šunku neviem či môžem si kúpiť.
Tak som prečítala o bezzvyškova strava je tam aj vajce, šunka a diétne párky a bezlaktozove mlieko,smotana , tekvica, špenát...tak to by už sa dal zostaviť pestrý jedálniček
@zde83 no tak možno, že som ich brala s jedlom tak účinok očakávaný nebude ale zázraky na počkanie sa nekonajú
Inak ja behám na wc a únie pre hnačky,ale pre hlieny čo mi ide miesto stolice.
Inak aj teória som dostala a tu som ani nemocnici nemala...nie je vysoká ale je.
Zrejme zatelefonujem obvodnej dr
Mám negatívny výsledok na clostritidu,ale ja mám stále hlienove stolice,alebo nútené na stolicu a ide len hlien a stále som na diéte.
Už sa neodvážim ani nikde chodiť....ja fakt tomu nerozumiem.
Tak po retroskopii ma poslal dr. do nemocnice na interné a .už vidím to
stravovanie. ako pred tým...som zvedavá aká bude večera

@ira25 nie som lekar ale nie všetky infekcie sú asi prenosné ja som prišla prvy krat z nemocnice s behala okolo 2 tyzdnoveho novorodenca. Táto infekcia je vyslovene nemocničná vraj to lapis najskor tam. Do mna liali po cisárskom antibiotíka a s prepacenim srala vtedy aj moja spolubývajúca ale ta do seba ladovala probiotika mna to vtedy ani nenapadlo, fakt si davajte pozor a pri kazdych antibio probiotika, najlepší je Probiofix, minulý rok som mala tazky zapal mechúra strasne som sa bala ze sa to vrati ale bez antibio som to nevedela vyliečiť tak som sa dopovala Pribiofixom a chvalabohu v pohode ...