Čo hovoríte na hodnoty krvného tlaku?
Ahojte, čo myslite ? Ako to vyzerá ?

Podľa mňa sú hodnoty v norme.
Aký je dôvod merania?
Na preventívke mi meral doktor tlak mal som 156/101 a dal mi papier že si mám zapisovať a teraz v piatok sa mám dôjsť ukázať s papierom
Na preventívke mi meral doktor tlak mal som 156/101 a dal mi papier že si mám zapisovať a teraz v piatok sa mám dôjsť ukázať s papierom
@anonym_autor Tak u lekára si bol zrejme nervozny, s tým by mal počítať, tieto hodnoty sú ok
Aky máš tlakomer? Nie je dobrý ten na zápästie, veľmi skresľuje.. treba ten na ruku, merať vždy v kľude, ideálne v rovnakom čase, ráno a večer..
Podľa hodnôt máš občas vyšší tlak ale nie hypertenziu - tá je až nad 140/90, čiže ho mas v norme.. ideálne na meranie je holter..
Ja sa už niekoľko rokov liečim na tlak ak lieky zabudnem vziať mam cca 150/100, stále to je však mierne zvýšený tlak.. lieky však nasadili až keď mi vyšiel tlak opakovane vysoký na holteri.. najvyšší som mala v spánku..
Že si amatér. Ja mám 160/90 a bez liekov 180/120
@jogy1984 tak jediný amatér si tu ty keďže berieš lieky a aj tak ho máš na prd
Celkom fajn, troska menej sol, hyb sa kazdy den, magnezium a draslik a mas to ☺️. A ako pisali, treba merat vzdy v klude, aj zopakovat a tiez nerozpravat vtedy. Ale to asi vies.
@anonym_autor Ste muž, žena? Povahovo cholerik,ci melancholik?Merania ste robili v kľude? Najpresnejšiu výpovednú lehotu má meranie v kľude, ideálne je tých meraní urobiť 3 a vypočítať priemer.
to ti ani nepovedali aké majú byť správne hodnoty tlaku?
Tlak je akurat,vysoky mohol byt sposobeny aj zo stresu z lekara-ja som to tak raz mala😩
To sa vola syndrom bieleho plasta a ma to velmi vela pacientov. A tlak mas ucebnicovo idealny, urcite nie na lieky

Že si amatér. Ja mám 160/90 a bez liekov 180/120