icon

Čo jesť večer, aby žalúdok nebolel?

10. apr 2024

Asi to znie hlupo, ale ked sa vecer nenajem budim sa aj v noci na palenie zaludka. Ked sa zas najem casto mam problem zaspat. Vlocky, ci bebe nieco ovsenne to ma prehana a normalne sa tocim v kruhu. 😟

muchacici
10. apr 2024

Cottage cheese, mocarela light, sunka 🙂

kacena4
10. apr 2024

ja mam na veceru len ovocie/zeleninu zasyti a nie je tazka na zaludok pred spankom

sevrin
10. apr 2024

Ja si dávam proteínový šejk cca 2dc. Mával som ten istý problém, čo tuná autor. Okrem toho preháňania.

yelena159
10. apr 2024

Ja si bežne pečiem volské oko (zo štyroch vajíčok) so šunkou a salámou a dám si ho medzi chleby aj o polnoci a nič mi nie je.

Ale skús ovocie alebo zeleninu.

rozculena
10. apr 2024

možno máš vredy......daj sa vyšetriť.

hopsas
10. apr 2024

Kúsok chleba to nespraví?

anketkarka
10. apr 2024

Vraj niekomu zaberajú mandle proti tomuto. 🤷

luciaruz
10. apr 2024

Choďte na gastro, nie na modreho konika.

nwnw
10. apr 2024

Gastro. Ja som skoncila na varenych zemiakoch so zeleninou a vajickom dva tyzdne a cez den ovocie aj to nie vsetko. Teraz iba dodrzujem HIT dietu.

fido69
10. apr 2024

Nejem nič. Maximálne jabĺcko, mandarínku alebo kiwi. A nemám problémy ani s žalúdkom ani so spánkom. 😉

autor
10. apr 2024

@muchacici ked si dam jogurt, cokolvek nie je mi OK

autor
10. apr 2024

@kacena4 skusala som, nie vzdy mi bolo OK

autor
10. apr 2024

@rozculena nemam bola som

autor
10. apr 2024

@luciaruz bola som 🤞

autor
10. apr 2024

@fido69 ja sa normalne zobudim na to, ze mi je zle, vcera som si dala bebe ovsennu svacinku na makko a o 1 hore a na vracanie a zle 🥺

canany
10. apr 2024

Zalezi aj v akom rozostupe je jedlo a spanok, ja som si davala kedysi poslednu veceru pred 17tou a spavat som chodila po 21.hodine.
Krasne su tie prispevky, ze si daju to a to, ze im nic nie je. Kto nezazil neuveri a neviem preco sa vyjadruju, ked nemaju co dodat k teme.
Ja som si odsledovala, ze nesmiem zeleninu, paprika a paradajka je smrt. Sunka mi je tiez tazka na noc.
Napr slanina alebo klobaska, rohlik a horcica mi nevadia, ked uz pridam cibulu alebo cesnak, byva mi tazsie, ale stale je to lepsie ako paprika.
Ovocie sa pred spanim nema jest, je tam cukor. Jogurty a mliecne uz vobec nejedavam poobede. Snazim sa kravske mlieko obmedzit a ficim na rastlonnom.
Ked zjem malo a zobudim sa v noci, ze som hladna dam si par piskotov.
Najlepsie je pre mna len rohlik s maslom na veceru. Aj satrsi chlieb z toponkovaca je dobry.
A este mi napadlo, neskusala si vyvysenu polohu? Mat hlavu vyssie ako zaludok? Syn maval reflux ako babo, tak bol taky vankus, ze spal akoby sikmo a nevrieskal cez noc a mne ked byva tazko, podlozim si 2 vankuse pod seba. v tehotenstve som mala stavy, ze som spavala po sediacky, ked ma palila zaha.
A este je otazka ake vody pijes? Mne napr nesadne vecer ani obycajna voda. Skusit nejaku mineralku na travenie. Ked mi je tazko, dam si hlt becherovky, alebo ked ma pali zaha, dam si do vody lyzicku sody bikarbony. Rano na lacno pijem vlaznu vodu s citronom.
Do tohto vsetkeho mnenzistili aj zlcnikove kamene, ked som chcela riesit, ci nemam nrjaku intoleranviu, takze si mam najskor poriesit kamene a ze potom mozeme riesit dalej, ak to nebude ono.
Treba si zapisovat, ze co sadlo a co nie. Pri synovi, ked som kojila, som bola na eliminacnej diete a zacinala som cistou ryzou asi 3 dni, postupne pridavala dalsie potraviny, ako ked sa dietatu zavadzaju prikrmy

deti95060810
10. apr 2024

nevečeriam...
ale skús mlieko na večeru.

muchacici
11. apr 2024

A nejaké mäsko, napríklad chudú šunku, polievku z obeda alebo iba hrianku? Ak zješ to isté, čo si mala na obed, je ti poobede tiež zle? Alebo aj keď zješ to isté, je ti zle iba v noci?

anketkarka
11. apr 2024

Modrý Birell. Prášok z kôry brestu červeného. Je aj v tabletkách, ale keď zvládneš, tak radšej samotný prašok. Používali ho indiáni, aby im kyselina od hladu nerozožierala žalúdok. Obalí ho takou vrstvou a ochráni ti ho, aby sa zahojil, keď ho máš veľmi podráždený. V takom stave Ti pomôže aspoň 2 týždne prísna diéta bez akejkoľvek chémie, cukru, mlieka, múky a zeleniny a ovocia, ktoré prekysluje organizmus a dráždi žalúdok.

heln
11. apr 2024

ked si uvedomis, tak bebe svacinka je riadna gebuzina.
normalne sa naveceraj o siestej, chlieb, zeleninu, normalne teple jedlo, polievku.

autor
11. apr 2024

@heln pravda