Čo mám robiť, keď mi nič nezaberá pri hnačke?

25. jan 2023

Ahojte, neviete, mi poradiť čo by mi mohlo pomôcť na hnačku? Od nedele mám hnačku, v pondelok som bola u doktorky s tým, že mi bolo cez víkend zle, bolela ma hlava a necítila som sa dobre. Proste z ničoho nič mi prišlo zle, že celý víkend som nič nejedla a len ležala a keď to takto poviem, tak som preckavala do pondelka. A v pondelok som teda išla doktorke, povedala mi, že to asi bude brušná vyroza, pretože pri tej hnačke ma strašne bolí brucho. Povedala mi, že od bolesti si mám dať ibuprofen alebo hocičo co mi zaberie a na hnačku že si mám dať smectu a jesť diétu. Lenže ta hnačka ešte stále neprešla, keď niečo zjem, tak o 20 min už bežím na záchod s bolestou brucha, pijem čierny čaj, už som hocičo skúšala a stále mám hnačku. Jedla som už banány, ryžu a dala som si aj tu smectu s nič nepomáha. Dokonca som si dala aj horkú čokoládu 92% a vôbec nemohlo. A keď hocičo zjem musím o chvíľu na záchod. Nemáte s tým niektorá z vás skúsenosť, pripadne neviete mi poradiť co mám spraviť. Dnes som ešte volala doktorke a ta mi povedala, že ak to do konca týždňa neprejde mám prísť v pondelok za ňou. Ja už fakt neviem, čo mám spraviť, nedeľu, pondelok, utorok ma strašne bolela hlava a bolo mi strašne zle.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amy2807
25. jan 2023

no toto su presne priznaky ktore mala moja mama ked mala covid, zacalo to bolestou hlavy skoncilo hnackou a teplotami, hnacku mala 5 dni..uz ani neviem co jej zabralo na to..vsetko mozne do seba hadzala..nemoze ist o covid?..

autor
25. jan 2023

@elizabet173 ona povedala, že to je brušná vyróza, že decká to mohli doniesť zo školy, ale deckám nič nie je

autor
25. jan 2023

@amy2807 obvodná mi v pondelok robila test keď som u nej bola a vyšiel mi negatívny

pralinka25
25. jan 2023

dieta, cierne uhlie, tekutiny imodium alebo ten endiex a probiotika trebars enterol. alebo Hylak ale ten je teraz nedostupny myslim ze stale.

autor
25. jan 2023

@pralinka25 hylak mám doma ešte keď bol dostupný tak som ho kúpila

pralinka25
25. jan 2023

ak je v zaruke nasad. ten je dobry
kazdopadne sam o sebe nebude stacit.
aku mas stravu?
rozhodne si daj to cierne uhlie viaze na seba toxiny a ine veci sposobujuce problemy. vela pi nech sa to dostane z tela von, voda alebo cierny caj.
a ten hylak si nedavaj hned s tym ciernym uhlim nejaky casovy odstup tam musi byt

autor
25. jan 2023

@pralinka25 jem také skôr diétne veci, ako napríklad jedla som piškóty, banán, suchý rožok, aj ryžu som si dala, dnes som skúsila zemiaky, ale veľa nejem, pretože mi moc nechutí a vždy keď niečo zjem idem na záchod

lejllamt
25. jan 2023

Nemôže to byť salmonela? 🤔

krimka
25. jan 2023

Este jednoznacne cierne uhlie, dnes este 3x po 2tablety, nedavat ani s Hylakom ani inym liekom, ten min. hodinu/dve po... A zajtra tiez 3x 2tbl.uhlia. A dobry a neskodny je tiez Tasectan... Prisna dieta, nic celozrnne, menej ovocia/zeleniny. Fatru mineralku. Urcite potom aj 2 tyzdne probiotika alebo ten Hylak.

pralinka25
25. jan 2023

jest prakticky vobec nemusis. pokial vylsovene neumieras od hladu nic sa nestane aj keby si par dni nejedla. dolezite je pit a to cierne uhlie a probiotika. piskoty su trochu sporne lebo obsahuju cukor a ten kvasi.
vyborne je uvarit mrkvu (dlhsie varit a pomaly ako vyvar) a pridat ju do uvarenej a osolenej ryze bez masti.

autor
25. jan 2023

@lejllamt práveže ja neviem, obvodná si myslí že brušná vyróza, ale to sa mi moc nezdá

autor
25. jan 2023

Dobre baby ďakujem Vám za rady, skúsim si dat to čierne uhlie ešte dnes, a dúfam ze sa to zlepší.
@pralinka25 tu mrkvu si teda skúsim uvariť

katarinka89
25. jan 2023

Ja som mala niečo podobné.zscalo to pobolievanim zaludka, cca 2-3 dní, zimnica vecer, do toho má začala príšerne bolieť hlava až mi tak zatinalo, hneď nato bolest celého tela a na konci ma prehralo asi 2x. Bolo to v čase keď mi deti vracali - mali črevnú ale neprehanalo ich. Cele to trvalo 5- 6 dní. Test som si nerobila. Ale pre mňa to bola neskutočne dlhá doba

pralinka25
25. jan 2023

skus a spoj ju ale s tou ryzou. take mrkvove rizotko. ale var ju na miernom ohni tak dlhsie.
neviem uz meno lekara ktory toto vynasiel ale v minulosti tym zachranil velke mnozstvo malych deti ktore inak umierali na taketo ochorenia. a odporuca sa to vlastne dodnes. viem to roky ale az nedavno som si povsimla ten fakt, ze vyslovene hovoril o tom aby sa ta mrkva varila pomaly. on to aj pisal ze preco, co sa tym uvonuje z nej atd. tu vodu z nej si nechaj a uvar v nej tu ryzu. a teda samozrejme len tak po troskach to jedz.

januarova
25. jan 2023

Akej farby je stolica? Ak zelená, môže to byť salmoneloza. Príznaky sedia...

autor
25. jan 2023

@pralinka25 dobre ďakujem 🙂

autor
25. jan 2023

@januarova nie, nie je zelená je hnedá

lius
25. jan 2023

za mna ryzovy odvar, to je pre mna doslova zazrak, aj u deti to mam odskusane

lukbe
25. jan 2023

Tak,ako tu písali,ryzovo-mrkvova polievka,resp. odvar, potom samotná ryža,ale čo nám pomáha, tak to je čučoriedkový kompót, najlepšie domáci. Vždy toto nasadím a je dobre. Ak nezoženiete,tak skús zohnať hoci čučoriedky z obchodu,hoc aj mrazené.

annamudra123
25. jan 2023

Ahoj skús Enditril alebo švédske kvapky, ja mávam často hnačky dosť akútne a toto mi vždy pomôže 🙂 a nejedz absolutne nič ani banány ani pečivo len pi vela vody 🙂 a ten Enditril si daj každé 3 hodiny a prvú dávku 2 tabletky ked máš akútnu hnačku.

anavixy
25. jan 2023

Fakt nevies co mas spravit? Ved si vyskusala jediny preparat proti hnacke, na trhu ich je nespocetne… okrem spiminaneho si najdi lieky proti hnacke na strsnke ktorejkolvek lekarne a nasad si probiotika, idealne hylak, ak zozenies.

sisoun
25. jan 2023

Hnacka v ziadnom pripade nemoze trvat viac jak 3dni… okrem toho ze sa velmi dehydruje organizmus, to moze nasvedcovat ze mas salmonelozu, do ponedelka by som urcite necakala, zajtra je stvrtok ak to neprejde nech ti spravi vyter ci nemas salmonelozu.

lubbie
25. jan 2023

Nám pri takomto niečom zabral Tasectan. Je fakt super. Kúpiš v lekárni.

autor
25. jan 2023

@anavixy áno nevedela som, že čo mám spraviť, pretože mne väčšinou na hnačku pomohla smecta alebo aj obyčajný banán, ryža a aj čokoláda. Tak som chcela názory od iných, čo napríklad pomáha im alebo co mi by odporučili, keďže obvodná mi nato nič poriadne nepovedala

mata90
25. jan 2023

Čučoriedkový kompót aj sušené sú super

janinah
25. jan 2023

Z liekov imodium.dva dní len sucháre a čierny čaj.potom sa uvidi...opakovat test na covid

mijunik
25. jan 2023

Manželovi tak kedysi pri hnačke pomocou výteru zistili baktériu campylobacter jejuni. Tá potvora vraj vie spôsobiť neskôr aj iné zdravotné problémy. Manželovi spôsobila zápal srdcového svalu. Našťastie bez negatívnych následkov. Nech Ti lekárka pre istotu urobí výter.

savanna
25. jan 2023

Mne zabera imodium takmer ihned, ovela lepsie ako cierne uhlie. Smectu som nikdy neskusala, ale jednoznacne by si mala vyskusat viacero liekov. Ak nic nepomoze, smer lekar.

helen_167
26. jan 2023

Mala som tiež nieco podobne, skus drags imun, mne pomohol, je to sirokospektralne, pomáha najmä na hnacky, vieš objednat, mne imodium ani podobne veci nepomohli, keď som sa najedla hneď som utekala na záchod, bolo to nepríjemné