Čo môže byť príčinou akné v dospelosti?

14. okt 2021

Čo môže byť príčinou akné v dospelosti? Mám 31 a stále mám čierne bodky, upchaté póry, vyrážky. O pleť sa starám, vždy sa večer poriadne odlíčim, používam kozmetiku pre pleť s akné, čistím si pleť tak, že si ju naparím v bylinkovom kúpeli a potom vytláčam jemne. Lenže mne sa póry veľmi rýchlo upchávajú.
Máte skúsenosti čo môžem zlepšiť, urobiť inak? Prípadne poradiť kozmetiku?
Ďakujem.

anonym0001
14. okt 2021

Akne vznika napr. z nedostatku vit. B (okrem ineho). Tiez je dobre tak 1x za tyzden pouzit jablkovy ocot na plet: naniest na tamponik a prejst nim tvar. Zoberie to vsetku odumretu pokozku a necistoty a okysli pokozku (koza ma mat prirodzene kysle ph, preto ju mydla vysuju). Potom zmyt vodou. Pri dlhodobom pouzivani sa ti prestane robit akne. (iba ak by si mala hormonalne, ktore suvusi s cyklom)

miskamicha
14. okt 2021

Hormonalna nerovnovaha...daj si spravit HP a urcite zmerat aj progesteron

7lenka11
14. okt 2021

ja mám celý život problém s akné a som v rovnakom veku.. u mňa za to môžu problémy so štítnou žľazou (výkyvy hormónov), PCOS a histamínová intolerancia.. akonáhle som vysadila mlieko a mliečne výrobky, je to omnoho lepšie a akné sa tvorí menej.. inak chodím každý mesiac na čistenie pleti na jednu kliniku, ale k zdravotnej sestre, nie len tak do hocijakého salónu

luccija
14. okt 2021

Keď máš mastný typ pleti budeš bojovať celý život rozšírené póry, bodky, ale jedine plus je, že nebudeš mať tak skoro vrásky🙂mám tiež taký typ pleti nie vyrážky, ale rozšírené póry, komedony.
Sama si nečisti iba ku kozmeticke a, keď máš veľa testosterónu či iný problém s hormonami môže sa tak prejavit, aj strava, trávenie, probiotika zinok ..aj helycobakter treba pozrieť či nemas

janetinka27
14. okt 2021

moze to byt vnutorny problem - intolerancia, hormony...

thereisabear
14. okt 2021

Hormóny alebo intolerancia, skús postupne na čas vysadiť sladkosti, mliečne výrobky, lepok

luna89
14. okt 2021
Používateľ luna89 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od luna89.

Ak sú to hormóny alebo intolerancia, tak ti nepomôže ani najlepšia kozmetika na svete :( alebo iba málo. Ale to sa dá aspoň vyšetriť a prísť na to, čo je príčinou. Ak to nie je ten dôvod, mne celkom na moju suchú pleť pomáha toto mydlo s kozým mliekom https://bezobalis.sk/prirodna-slovenska-kozmetika/prirodne-mydla/prirodne-mydla-proti-akne/

oliviakatka
14. okt 2021

Hormonalne akné je prevažne v oblasti spodnej časti tváre - sánka, brada, krk. Skus bližšie popísať svoju skincare rutinu, účinne látky ktore používaš. Mastná pleť si vyžaduje dôkladnu hydrataciu (moisturiser), na póry je účinný niacinamíd - odporúčam v sérach, koncentrácie sú rôzne. Nepouživaj mechanické pílingy, radšej 1x týždenne kys. salycilovú. Každý deň na tvar SPF 50 je tiež základ.

miskamicha
14. okt 2021

A este..ist ku koznemu na ster z tváre ci to nie je nejaka premnozena vakteria

slnieckoelias
17. okt 2021

Pripinam sa