Čo môžu znamenať pohyby v oblasti brucha?
Zdravím Vás všetkých. Obraciam sa na vás o rady, názore. Keďže je teraz korona virus, nerada by som riešila niečo u lekárov. No ale ked inak neda... budem musieť. Popisem vám môj problém. Dohľadala som tu aj podobnu tému. Ale týkalo sa to stavu po pôrode. Mám nenormálne pohyby v bruchu. Fakt je to zvláštne, lebo je to asi 4 dni. Lenze to akosi neprestava. Niekedy je to vidiet normalne aj navonok, akoby by ma kopalo dieta. Verte mi ze sa ozaj ditim dost divno. No tehotna niesom preistotu som robil aj test ani by tak male dieta nekopalo. Po porode som takmer 6 rokov. Takze aj toto je vylucene. Neviete mi poradit co by to mohlo byt. Nemal niekto taký podobný problém??.nemam ani strese, problemy s travenim ani stolicu. Nijaku zmenu som nespozorovala. Dakujem VAM
Ahoj ja ja toto mavam.. po pôrode som to mala nonstop. Teraz je to len obcas , je to pocit akoby má babo kopalo nohou😫😫 nebola som s tým u lekára, keď som bola na gynde zabudla som to spomenúť, ale keby niečo videl tak mi to povie, nie?
@katarinas1986 presne sa mi to stalo minulý týždeň 😁 kopalo ma bábo, ktoré nečakám 😁 tak som zvedavá, ja som to zvalila len na pohyb čriev.
@katarinas1986 Možno máš zrasty čriev, potom keď sa hýbu pri trávení, tak sa hýbe celá masa, ako by sa ti hýbali v bruchu dieťa. 😅
@katarinas1986 pohyby criev sa podobaju a teda aj u teba to moze byt sposobene vetrami, ak je to vo zvysenej miere, moze to byt sposobene nejakym problemom s travenim. konkretne s crevami. toto moze mat rozne priciny. od potravinovych alergii a intolerancii, tiez probely napr. s Fodmapovymi sacharidmy, zvysenym, ci nedostatocnym mnozstvom vlakniny, narusenou crevnou mikrobiotou, nedostatkom traviacich stiav, az po chorobne stavy criev, ci inych traviacich organov.
vseobecne crevam vlemi rpospieva vlaknina a probiotika. skus co to sravi, vyhni sa potravinam, ktore mozu vo zvysenej miere naduvat ( urcite najdes na nete ), skus lahku, resp lahko stravitelnu stravu, vyhni sa jednoduchym cukrom.
a teda uvidis ako bude dalej, samozrejme zlepsenie moze byt az po par dnoch. keby nahodou bolo nieco akutne, tak samozrejme k dr.
kludne mozes skusit obmedzit aj mlieko. tu neviem, ci skusit uplne ( ak by islo o intoleranciu, ci alergiu na bkm), alebo len laktozu. mlieko je casty alergen a moze nam sposobovat traviace problemy.
@lenkakravcova no akoby vela naraz uz 5 den az sa mi brucho vlni. Je to nebezpecne?
@katarinas1986 skus si dat Espumisan. Ak ti to nepomôže tak sa opýtaj radšej lekárky.
A čo keď mi 4 dní mešká menštruácia, inek do teraz som ju mávala presne na deň. Tiež cítim každý deň pohyby v bruchu. Je to zvláštne. Viac ako 4 roky čakám na tehotenstvo. No stres nemám aspoň to tak necítim. Zmenila som si stravu už od augusta žiaden cukor ani biela múku nejem. No aj napriek tomu priberám dodci chodím do fitka. Som s toho zúfalá. Ešte v ľavom podbrušku cítim miernu bolesť a ako keby do krížov mi to išlo.

@katarinas1986 nezmenila si stravu? Bolí ťa niečo?