Čo na suché ruky?
Prosím Vás maminky,poraďte mi,čo mám dávať na moje suché ruky,už som vyskúšala všetko možné aj nemožné,zaručené krémy na popraskané ruky drahé ako šľak,skúsila som aj kokosový olej,olivový olej,ale stále ich mám vysušené a nič nepomáha ☹ Synček ma už ani nechce držať za ruku,lebo mám ich drsné a natieram ich stále. Nepomohla mi ani osvedčená modrá indulona 😒 ktorá bola vždy na tento problém najlepšia.
exipial mastny krem 🙂
ja som mala celu zimu problem so suchymi rukami, ale priserne som ich mala, vzdy popraskane az do krvi a strasne stipali... vyskusala som tiez viacero masticiek, ale teraz som konecne nasla nieco, co pomaha - zainvestovala som do kremu od biodermy, stoji sice dost vela, ale naozaj jediny, ktory mi pomohol, pouzivam ho asi 5 dni a uz nemam ani stopy po suchych miestach 😉 je to konkretne tento: http://www.bioderma-sk.sk/bioderma-sk-sk/eshop/...
@danielkabn ahoj calciová nahrubo je výborná na noc s bavlnenými rukavičkami 😉 .....ináč môj muž to mal hlavne v zimnom období stále ale už nieviem ako sa volala tá masť čo mu dala kožná........taká robená a v chladničke ju mal......fakt si nespomeniem...........úplne mu vyhladila aj praskliny zmizli 🙂 ......skúsim ti zistiť 🙂 ...........skúšala si niveu naturals na ruky?......mne veľmi pomohla 😉 ak mi nezaberie calciová a exicipial tak toto určite 🙂
vzdy ked mam suche ruky tak ukradnem malej bepanthen , dobre premastuje. Inak ho pouzivame na zadocek.
ja používam krem od Victoria Beauty Hebke ruky , a v tejto rade je ich viac ale tento mne sedi najviac je podla mna mastny az az 🙂 .. ale zaroven sa rychlo vstrebe a clovek ma pocit hydratovaných ruk
Indulona obsahuje veľa glycerínu ( radšej nechcem poznať jeho pôvod, ale podla ceny to bude klasicky ropný produkt) a ten je hydroskopický - to znamená, že nasáva vodu a to nielen zvonka, ale aj z tvojej pokožky !!! ked si ňou natrieš ruky, tak ich máš hladké, kým si to neumyješ .
Máme v predajni balzám, ktorý je určený špecialne na takého stavy. Základ je včelí vosk a extra panenský olivový olej. Potom je tam pridaný bud nechtík, levandula, alebo 7 bylín - je už na tebe, čo ti viac pasuje, no nechtík by bol asi fajn. Toto je dobré si natrieť na noc, lebo je to mastnejšie, ale funguje to a hlavne, nie je tam ŽIADNA CHEMIA!!!!
ja pouzivam na suche ruky krem z rady ESKIMO. Rýchlo sa vstrebava a ruky mám hydratovane a tak rýchlo sa mi pokozka nevysusuje. Určite je výborný a hlavne teraz nazimné obdobie, kedy pokozka potrebuje viac hydratacie. V zime sa pokozka vysusi ovela rychlejsie ako v letnom obdobi. V zime trpia najviac tvar a ruky preto potrebuje dostatocnu hydrataciu aby pokožka nepopraskala. https://www.naturonline.sk/sk/rada-pre-problema...
sú dostupne aj v tzv. cestovných baleniach. 🙂ň
Skutocne ja som spokojnaá s touto kozmetikou. Neobsahuje farbiva a ani ziadne nezdrave konzervanty 😉 😉 😉 😉
ideálny je obyčajný panenský kokosový olej.. rýchlo sa vstrebáva, nezostáva mastný na pokožke, pôsobí antibakteriálne a vyživuje pokožku. Ja ho používam asi na všetko, úžasná vec... A nemusím používať klasickú kozmetiku, ktorá obsahuje rôzne konzervanty, ropné deriváty, farbivá, parfémy a navyše je balená v plastoch a je drahá.
mne najlepsie sedi obycajny krem od nivei..
ja som mala také popraskané ruky, že ma to až bolelo, do krvi. vyskúšala som všetko možné a jedine čo mi zaberá je Atoderm od Biodermi. je to na extra suché ruky. kupujem si také pollitrové balenie s pumpičkou. teraz keď sa blíži zima, tak to musím zasa začať užívať, lebo už cítim, že mám ruky ako smirgelpapier.
@daniela1978 na koznom si s tym nebola? Ja mam tiez taky problem, ze mi to praska az do krvi, supe sa to a strasne to svrbi, aj v noci sa na to budim. Ale ja to mam celorocne a mam na to od koznej kortikoidny krem a iba to mi zabera...nic ine:(
@kamajka bola som na.koznom, ale kortikoidnu mast som si nechcela mazat. Tato bioderma mi pomohla najviac.
mne pomaha flexitol, kupite v lekarni.
Zienky,skúste krémy s aloe vera,ale nie s lekárne. Rada poskytnem info. Sama.som to zažila
Som exzematik,celiakia,bez mlieka,hystamin, tak ak mi vyschne pokozka co je dost casto tak na noc Cutis Help mast,den krem z tohto a pri extremnom svrbeni Avene Cicalfate ten mi to ukludni ale tym ze mam tak extremne suchu kozu tak si dam po chvili C.H.mast,na noc hruba vrstva C.H mast a bavlnene rukavice a niekedy si dam este pod tuto mast vitamin E fufam ze pomozem
Ja mám v podstate podobny problem , suche ruky, prasdkaju mi hánky do krvi, najnovsie mi praskla koža na ukazovaku z boku. Skušala som niveu aj Neutrogenu a nic nepomahalo. a včera som náhodou objavila doma krem ktorý som dostala uz asi pred dvoma rokmi od mamy a doteraz som ho neotvorila. Pre mna napohlad obyčajny krem na ruky ( výživný Mandľový krém s vitaminom E - značka LUNA NATURAL - cena na internete 1,32eur.). Hovorim si ze vsak ho vyskušam, všader píšu že vitamin E je dobry na suche ruky.. a teda poviem vam zatial to vyzera slubne. velmi rychlo sa vstrebe a dosť dlho zostanu moje ruky hydratovane. zacala som s nim včera večer a uz vidim výsledky. Pokial sa mi zahoja aj tie ranky, budem uplne spokojna.. tolko moja skusenost.

@bubulusik ono sa to sklada z 3 veci z vazelinky ktora premasti , dalej piling ze ti draplave ruky osmirgluje a zaverecny krem je to drahsie ale pomoze 🙂 je to nealergenne