Čo na suchý dráždivý kašeľ na začiatku 2.trimestra?
co vam pomohlo? davam si caj matovy med, cesnak zazvor, vela cecka, imunoglukany... zacalo to dutinamim tie presli a preslo to do drazdiveho kasla :/ vseobecna lekarka mi povedala ze mi moze predpisat len celaskon pre tehotne... v lekarni mi tvrdila lekarnicka ze mozem solmucol... neviem ci tomu verim.. tmteraz pijem prevareny skorocel majoranku cibulu... mam vlhke utierky na radiatoroch aj vetram. neviem vyhodnotit benefit verzus riziko
Lieky proti kašľu v tehotenstve
Tekutiny, zábal na krk, čaj s medom, cibuľový extrakt, kľudový režim
Suchý kašeľ
Robitussin, Humex
Vlhký kašeľ
ACC long, Ambrobene, krátkodobo je možné užívať aj Bromhexin, ak nie je iná možnosť.
Bylinkové čaje
lipa, materina dúška
Nevhodné lieky
Sinecod, Tussin, Coldrex broncho sirup
No ten komentár vyššie sa mi moc nepáči, že tam je ten robitussin 🤔 a ani tie lieky na vlhký kašeľ. Najistejsie je skorocelovy sirup alebo čaj. Aj ten lipový sa môže v pohode.
@som_ponorka autor je MUDr. Monika Antošová , hadam by zle nepisala
@nika82 neviem. Robila som pred MD v lekárni ako laborantka a osobne by som asi robitussin na kašeľ nedala, keďže nie je iste, ci je bezpečný a napr. tabletky stopex s rovnakou účinnou látkou už si viazané na RP, kvôli nežiaducim účinkom a hlavne ich zneužívali. Keby ten clanok skôr písal nejaký farmaceut, lekári sú super, ale nie vždy vedia všetko o liekoch. Táto stránka je super. Neviem, či ešte aktívne odpovedajú na otázky, ale články a odpovede sú tam stale
http://www.tvojlekarnik.sk/liecba/tehotenstvo-a...
Ja by som osobne isla po prirodnych produktov a v tehktenstve by som velmi s chemiou nespekulovala. Za mna propolisove tablety na cmulanie riesia zapaly, bylinny sprej s aloe a propolisom proti kaslu.. mne to pomohlo a aj pomaha, ked daco na mna ide 😉
dakujem vsetkym za tipy. sedim ti zabalena hrdlo aj hrud v bravcovej masti 😂

Stopkasel mozes