icon

Čo na suchý dráždivý kašeľ na začiatku 2.trimestra?

juliet86
12. dec 2019

co vam pomohlo? davam si caj matovy med, cesnak zazvor, vela cecka, imunoglukany... zacalo to dutinamim tie presli a preslo to do drazdiveho kasla :/ vseobecna lekarka mi povedala ze mi moze predpisat len celaskon pre tehotne... v lekarni mi tvrdila lekarnicka ze mozem solmucol... neviem ci tomu verim.. tmteraz pijem prevareny skorocel majoranku cibulu... mam vlhke utierky na radiatoroch aj vetram. neviem vyhodnotit benefit verzus riziko

mima1
12. dec 2019

Stopkasel mozes

nika82
12. dec 2019

Lieky proti kašľu v tehotenstve

Tekutiny, zábal na krk, čaj s medom, cibuľový extrakt, kľudový režim

Suchý kašeľ
Robitussin, Humex

Vlhký kašeľ
ACC long, Ambrobene, krátkodobo je možné užívať aj Bromhexin, ak nie je iná možnosť.

Bylinkové čaje
lipa, materina dúška

Nevhodné lieky
Sinecod, Tussin, Coldrex broncho sirup

https://mamaaja.sk/chore-dieta/tehotenstvo/teho...

janulla77
12. dec 2019

@juliet86 no ja som si pokazde nasadila calcium sirup 🙂

som_ponorka
12. dec 2019

No ten komentár vyššie sa mi moc nepáči, že tam je ten robitussin 🤔 a ani tie lieky na vlhký kašeľ. Najistejsie je skorocelovy sirup alebo čaj. Aj ten lipový sa môže v pohode.

nika82
12. dec 2019

@som_ponorka autor je MUDr. Monika Antošová , hadam by zle nepisala

som_ponorka
12. dec 2019

@nika82 neviem. Robila som pred MD v lekárni ako laborantka a osobne by som asi robitussin na kašeľ nedala, keďže nie je iste, ci je bezpečný a napr. tabletky stopex s rovnakou účinnou látkou už si viazané na RP, kvôli nežiaducim účinkom a hlavne ich zneužívali. Keby ten clanok skôr písal nejaký farmaceut, lekári sú super, ale nie vždy vedia všetko o liekoch. Táto stránka je super. Neviem, či ešte aktívne odpovedajú na otázky, ale články a odpovede sú tam stale
http://www.tvojlekarnik.sk/liecba/tehotenstvo-a...

ema606
12. dec 2019

Ja by som osobne isla po prirodnych produktov a v tehktenstve by som velmi s chemiou nespekulovala. Za mna propolisove tablety na cmulanie riesia zapaly, bylinny sprej s aloe a propolisom proti kaslu.. mne to pomohlo a aj pomaha, ked daco na mna ide 😉

juliet86
autor
12. dec 2019

dakujem vsetkym za tipy. sedim ti zabalena hrdlo aj hrud v bravcovej masti 😂

andrea6746
Odpoveď bola odstránená
andrea6746
Odpoveď bola odstránená
zzzzza
7. jan 2025

@janulla77 pomohol?

zzzzza