Čo na takéto ruky?
Baby co na taketo ruky? Uz som skusala kremy (akurat stipu),oleje,nic nepomohlo.Su suche drsne a praskaju az do krvy.Kortikoidy nemozem,som tehotna.

No typov az az.. treba len skusat :D kazdy ma svoje vyvolavajuce faktory, kazdemu funguje daco ine.. u nas mame taketo ruky vsetci, ja mometnalne 1. krat.. a teda, z tukov (kokosovy, mandlovy olej, avoakdovy som skusala tiez, bambucke maslo) nefungovalo nic. Jedina vec co na 10. natretie fungovala bola bioderma atoderm aj dcere aj mne, ale na chvilku.. cena pri takej spotrebe kremu je podla mna vysoka, aj ked nie som na tom tak zle aby som ratala:D ostatne bezne predajne kremy stipu. Suhlasim s tym ze treba nast to co vyvolava tento problem... ci uz cistiace prostriedky, alebo co.. mne sa to zacalo ked som zacala robit v zahrade teraz, cize mozno zo zeme atd.. kto vie 🙂
ja bojujem s takýmito rukami už roky...vyskúšala som toho požehnane...určite nič parfémované-to štípe. Výborné sú produkty s obsahom panthenolu. Takisto sa mi osvedčilo bambucké maslo a lekárska čistá vazelína. To sú maste...a natierať stále. Ja po každom umytí riadu a niekedy aj rúk. Najhoršie je , že to stále vráti. Zhoršuje to chladné počasie a voda. Takže len premasťovať a premasťovať. Každý si nájde to čo mu vyhovuje...ale od lekárky mám, že modrá indulona nie je veľmi vhodná, pretože obsahuje veľa vody. Ona síce hneď pomôže, ale celkovo stav zhoršuje.
A mamina_25 ...to vyzerá na ekzém
@danii2 Jednoznačne odporúčam propolisový krém. Môžu aj tehotné. Tu je o ňom článok:
http://www.vitaminex.sk/l/ekzemy-sucha-pokozka-...
@danii2 najlepsie sa objednat do parazitologickeho ustavu a cvaknut si to, skutocne
alebo dobra biorezonancia vie odhalit co sa deje
ono, ked je nieco taketo na kozi, tak uz je to alermujuce
to moze byt tolko roznych pricin, ale uplne alfa omega parazity
tiez teda pecen vie sposobit svoje, slezina, vacsinou to ide z traviaceho traktu nieco.....
@danii2 Ahoj, ja mam presne to iste...pocas tehotenstva mi doktorka poradila Excipial,ale totalne 0 bodov, ziadny rozdiel a az neskor som objavila krem CICAPLAST MAINS od vyrobcu LA ROCHE-POSAY a funguje fakt zazracne...nedam nan dopustit, lebo uz som bola z tych mojich ruk zufala, vecne mala aj dcerka krvave vecicky od mojich ruk, ked som ju mala na rukach alebo som ju prebalovala a pod :( neviem, ake ma krem zlozenie, skus sa popytat v lekarni...je dost drahy, ale staci ho malo natriet a fakt uzasne pomaha....myslim, ze ho maju aj v DMke
@danii2 necitala som vsetko skus poprosit nech ti v lekarni namiesaju taninovu mast male mnozstvo a vyskusas. Na predpis doplatis len za recept. Moja dcera mala ten problem ze vsetko stipalo toto nie. Mast jeastna, krem nie az tak. Alebo vyborna je vitella vitaminova mast ma aj klinicku studiu robenu dr. z prazskeho motola.
to je 'alergia' na zimu, zmizne to samo, ked sa otepli... zial nepomaha na to ucinne nic, kamoske trooooooosku pomahaju mastne kremy ako cicaplast alebo kokosovy olej, ale nic moc, skusala uz vselico. Hovori, ze bud je mastna, alebo vysusena, usvrbena a ubolena. Niektoru zimu je to horsie, niektoru lepsie, ako to prichadza, tak aj odchadza...
Buď je to nejaká infekcia, alebo ekzem či reakcia na chémiu v pracom prášku,avivazi, kozmetike či dokonca v strave. Všetko to môže byť zhoršené nedostatkom živín. Takže, pokupit bio prostriedky a kozmetiku, aj lacnejsia z DM postačí . Na strave určite teraz nešetri 🙂. Umyvaj riady iba s rukavicami alebo si kúp 'bio' umývací prostriedok (mne úplne vyhovuje zn. Frosch). Krem na ruky odporúčam zn. Weleda (už bol spomínaný), ich produkty sú drahšie, ale naozaj účinkujú a nie je v nich chémia.
Určite skús zábaly z ovsených vločiek. Úžasné liečia a zaceluju pokožku.
A už spomínané kozie mlieko.
@mamina_25 v lekarni poprosit castelan ci sa neda kupit. Najmensiu moznu flasticku. Volame to aj kastelanka je bezfarebna alebo farebna. Ta je ucinnejsia, ale pozor farbi vsetko. Stipe ak uz mate rozskrabane. Potriete tie pluzgieriky oni vyschnu a vyschnutu kozu premastite. Starsej sa to urobilo v kupeloch za tri dni to ovela lepsie. A neskrabat.
@danii2 Pokus sa v prvom rade vymenit to mydlo. Verte mi, je to pricina.. Svokra ma takisto take ruky, v praci nema inu moznost, len takym a 50x denne :( Ked vas to boli uz, klidne sa jednorazovo natrite aj kortikoidom, stiahne zapal. Ked budu ruky zahojene, obcasne umytie pumpickovym vam to nerozbehne zas, len ho nepouzivajte bezne a pravidelne... Nemusite kupovat nezmyselne kremy za desiatky eur... Ked tu citam niektore prispevky, pripadam si jak na inej planete...
@korytnacka7 suhlasim, ze mydlo treba vymenit v prvom rade, ale my napr. vobec pumpickove nepouzivame a aj tak mame. A potom uz len nieco na premastenie moze pomoct.
Ono ta bude stipat zo zaciatku vsetko.treba vydrzat.po par natretiach to prejde.mala som rocnake ruky ale mohla som si za to sama. Treba natierat a aj ked idem umyvat riad alebi nieco cistit davaj si rukavice. Ja uz bez rukavic nemozem robit lebo sa mi to hned vrati
Ahoj..ja som to mala z prostriedkov na umyvanie riadu. Pomohol mi aloe vera krem, ma aj dalsie mozne vyuzitia...prajem skore uzdravenie🙂
Ahoj, tiez s tym bojujem... Mam obdobia ked mam ruky uplne hladucke a potom ako teraz totalne suche, popraskane, krvave.. Vyskusala som viac masti a mne osobne pomaha Excipial protect, mala som aj repair ale ten 0 bodov. Ako citam kazdemu asi nieco ine zaberie. Drzim palce🙂
@danii2 aj ja mam takéto ruky, hlavné v zime a keď pracujem, tak aj v lete.. kup si vazelinu, alebo hojivy zázrak z oriflame a daj si toho veľa na ruky na noc, hlavne tam, kde to aj praska.. je dobre dat si na to aj jednorázové rukavice a v tom spať, ráno uvidíš rozdiel určite...
Modra indulona
@danii2 nečítala som celú diskusiu čo všetko ti baby doporučili ale ja by som doporučila nechtíkový krém z justu..Krém celkovo zjemňuje, zvláčňuje a obnovuje ochranný plášť pokožky... na upokojenie podráždenej pokožky. Chráni pokožku a podporuje jej regeneráciu. Zvyšuje jej odolnosť voči vonkajším vplyvom.Stačí ho naozaj máličko a pokožku nielen chráni ale aj zároveň lieči...vydrží dlho a pekne sa vsiakne do kože..
Baby, moja endokrinologicka mi odporucila vitamin D, kedze taketo ruky som mavala v zime niekolko rokov. Dve kvapky Vigantolu a problem zmizol, len uzivat to D 😉
Modra indulona a rukavice ake mas..mozu byt aj od fary na vlasy,ale aj vlnene ci bavlnene
@danii2 a nesusala si rad neutrogena? ja mam suchu a atopicku kozu, a neutorgena je super na suchu kozu , maju aj krem na ruky
plus mne sa to robilo casto ked som uzivala pur? jeden cas som mala take problemy s kozou ze som presla na bio umyvacie prostriedky z DM a to mi tak neskodilo, pur doteraz nemozem, uzivam len jar
ked to nemavas ked nie si tehu - tak je mozne, ze ti v tehotenstve chyba mozno biotin on premastuje aj pokozku a vyzivuje ju z vnutra , aj vlasy a nechty a preto ich mas take suche a popraskane ... treba skusit aj doplnit nejake doplnky na nechty, kozu atd..co mozes aj v tehu
baby chcem sa vas spytat, ekd mate take problemy s rukami ..nesvrbia vas aj dlane? mna niekedy strasne svrbia a palia..nemate nejaky krem co zabera? dik
Krem na ruky cicaplast od La roche posay. Kupis v lekarni. Cca 6 €. Dala som ho vyskusat susede tiez mala take ruky.este horsie asi.a nevie si vynachvalit.je bez parfemu.nestipe.

@babez tak ta zihlavka skoncila necakane,brala som len zodac ked to bolo potrebne...ale tie ruky,s tym si rady doteraz neviem...