icon

Čo na zápal ďasien?

jezibosorka
11. jún 2012

no, musim ist k zubarke, ale kym sa k nej dostanem, asi mam zapalene dasna, citlve zuby, a mam pocit,ze ma bolia vsetky, kaz si ja nevidim niaky,,, ale vidim ako dasna ustupuju najma dole,, neaka ustna voda? alebo bylinky na rychly zasah? nemala som nikdy takyto problem doteraz, rok som nespala, asi na mna zacina sadat vsetko... dakujem za radu..

Strana
z4
ivanatim
22. apr 2019

@alenky Nie je uz po datume spotreby? Alebo to mozno nie je z gelu, ale je to proste zapalene dasno.

iivankaa
18. feb 2020

Veľmi dobre na opuch ďasien je prikladať si vrecúško z čierneho čaju

superholka77
24. jan 2021

@jankali môžem sa opýtať ci ste ten peroxid riedili s vodou 1:1 alebo čistý len ste striekali na ďasna

evaachesa
24. jan 2021

Mne vždy na 💯% pomôže Curasept ADS 350 gél 0,5%...dám si ho na noc a buď ráno, alebo druhý deň je to za mnou 🙂 presne predvčerom som natrela na noc a dnes už všetko ok 😌

sialsa
30. jún 2025
@briketa

@jezibosorka denne pouzivat na cistenie aj dentalnu nit a ustnu vodnu trysku a vyplachovat usta vlaznou vodou s troskou tea tree oleja, ten ma silne dezinfekcne a protizapalove ucinky. Vyplachovat takto aj trikrat denne. Inak ustupovanie dasien je sposobovane aj tym, ze sme na SVK skratka nebol zvyknuti odmalicka chodit na profesionalne cistenie (za mojich detskych cias sa o tom ani nechyrovalo, ani o dental nitiach) a ked mas este preddispoziciu k odhalovaniu krckov, tam treba naozaj pristupovat k profesionalnemu cisteniu od kamena velmi zodpovedne a vyhladaj si skuseneho zubara s dobrym menom. Ak treba cistit uzaj dovnutra poodhalenych krckov zubov, nechaj si znecitliviet usta a nech to spravia aj ultrazvukom aj mechanicky. Drzim palce

@briketa pomaha ten tea tree?

Strana
z4